Hány évesen költöztetek el otthonról?
27
Felemás érzés volt. Ugyanis akkor már csak anyukám élt, és nagyon rossz érzés volt magára hagyni. Másrészt pedig boldog voltam, hogy összeköltözöm a ma már férjemmel.
Off:
azért érdekelne, honnan van pénzük 18 éves fiataloknak, hogy önállóan fizessék az albérletet és a rezsit, kaját, egyéb kiadásokat stb.?
Nem kötekedésből kérdezem, csak érdekel, mert az én baráti köröm anyagi helyzete nem ennyire rózsás.
engem is érdekelne..
hisz a különköltözés általában azt is jelenti, hogy a számlákat sem a szülő fizeti, meg a kaját sem ő veszi
1: családi vállalkozásban van munka és mivel szeretem csinálni, pont jó( kisállatkereskedéseink vannak)
2: állatokat tenyésztek melyeknek berliben darabja 150 euró.
3: zsebpénz gyűjtésből is összejön egy elég szép pénz
4: a szüleim 18 éves korukban a báttyámnak és a nővéremnek is adtak indulópénzt, hát most ki mire költi ugye, én a lakásra fogom
így 2 év alatt össze tudok szerezni annyi pénzt
és arról meg egyszerűen nem tehetek, hogy ilyen anyagi helyzetben vagyunk, hogy megtudom tenni.
Miért kell mindig kötekedni azokkal, akik pl. tehetősebbek, vagy jó munkájuk van, esetleg szerelmesek és arról szeretnek áradozni, vagy éppen azokkal, akik 18-20 évesen költöztek külön? Ettől nektek jobb lesz? Esetleg az öletekbe pottyan egy jó meló, vagy egy kis lóvé? Nem hiszem. Akkor meg?
Egyébként, ha ennyire rosszindulatúak vagytok, elárulom, hogy nekem sem fényes a helyzetem, mégis sikerült 18 évesen elköltöznöm. Otthagytam a sulit, tehát nincs érettségim, nem fogok egyetemre járni, nem lesz menő felsővezetői állásom, viszont mégsem lakom 25 évesen még otthon. Elmentem dolgozni, alkalmazottként, tudom fizetni a számlákat, a magam kis dolgait, sőt, még egy macskát is tartok. Nem kapok otthonról semmiféle anyagi támogatást, dolgozom mint egy robot, de legalább van egy külön kis életem.
Azt csinálok amit akarok, a magam ura vagyok. Nem kell elszámolnom senkinek sem, hogy mikor mit csináltam. Szabad vagyok, független mindenkitől.
Hát így élhetek már egy éve külön a szülőktől.
Viszont!
Nem panaszkodom, nem vagyok irigy senkire, és nem azzal foglalkozom, hogy egyesek vajon miből meg fiatalon a szülőktől távol.
Kérdező, teljesen mindegy, hogyan fogalmaznék, ígyis úgyis kötekedésnek vetted volna. Mellesleg nem is konkrétan neked intéztem az eredeti kérdést, az utána lévő választ pedig főleg nem, hanem az egyik válaszolónak.
Amúgy nem mondtam, hogy jelenleg is a szüleimmel élek, de tény, hogy 18 évesen még velük laktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!