Szülők, mennyire vagytok engedékenyek? 21 leszek idén, de anyukám még mindig tiniként kezel bizonyos dolgokban.
Jó nevelést kaptam, támogatnak mind az életben, a sportban mind a tanulásban, erős fősulira járok, itthon segitek ha kell mosás vasalás, imádok sütni, ezekkel nincs is baj, anya büszke rám nagyon, viszont abszolút nem partner a pasis témákban.
Volt egy három éves kapcsolatom, ott még megértettem, hogy nem lehet a barátommal aludni olyan sűrűn hiszen 17 voltam mikor összejöttönk a volt barátommal..Most viszont van egy 4 hónapos kapcsolatom és olyan jó lenne ha anya megengedné, hogy itt aludjon, de hallani sem akar róla:S..én sem aludhatok nála, és épp magyarázat nincs rá.
meg tudnátok mondani, hogy miér viselkedik igy?
Mi az, hogy nem aludhatsz nála? 21 vagy! Fogod magad, és elmész - persze nem egyetlen szó nélkül, hanem azért mondod neki.
Esetleg ülj le vele beszélgetni, hogy ez a bizalmatlanság rosszul esik neked.
Jól gondolod: tinikánt kezel, pedig már egyáltalán nem vagy az. Mondanám a sablonos tanácsot, hogy ülj le vele beszélgetni, de gondolom az már meg volt.
Esetleg ha egy délutátnon csinálnátok egy közös programot anyukáddal és a pároddal hármasban? ELmentek állatkertbe, vagy bármi. Lényeg, hogy történjen valami, tehát nem ebédre gondolok, vagy ilyesmi, mert ott könnyen beállhat a kínos csend.
Én ezt tanácsolnám.
Hát ha engeded, hogy 21 évesen parancsolgassanak, akkor úgy kell neked. Én már rég szedtem volna a sátorfámat.
( szedtem is, pedig meg volt engedve nekem szinte bármi, de mikor felnő az ember, már nem anyuci szoknyája mellett kell éljen)
Te jó ég, hiszen 21 éves vagy!!!
Teljesen megérteném anyukádat, ha 17-18 év alatti lennél, na de ez már nekem is túlzás.
Mondd meg, hogy x napon a barátodnál alszol és kész.
A jó neveléshez hozzátartozik, hogy önállóan tudj dönteni az ügyeidről.
Azt mondod: Anya, ma a barátomnál alszom, majd jövök ekkor és ekkor.
Ez nem bántó, és vitába sem kell szállni.
21 éves korodban, ha ennyi határozottság nincs benned, akkor a nevelésed elhibázott.
nem benned van a hiba hanem az anyudban.
az enyém még 26 éves koromban is üvöltött ha kor értem haza, és mindenbe belepofázott VOLNA ha hagyom.
ezt neked kell megvívni vele. de az tény h az ő lakása ő dönti el h vihetsz e fel pasit vagy nem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!