Miért nekem kell fizetnem a samponomat, stb-t? És ha nem fizetem ki, apa olyan gonosz.
Vegyük a leghétköznapibb példát: elfogyott a samponom, kérek pénzt és nem ad. Mert nekem van saját pénzem.. Na ez az, mert nincs, ezért:
1,5 éve elkezdtünk építkezni, a felső szintet csináltattuk meg, főleg miattam, mert 15 évesen nem volt saját szobám. Megterveztette, megépítette és benyújtotta nekem a számlát! Nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek. Hogy ez most komoly, vagy sem?! Na a lényeg, hogy ki kellett fizetnem pontosan 4 milliót a saját pénzemből (mamámtól örököltem 5 milliót, hogy majd a tanulmányaimra költsem, ezen kívül sosem nyúltam hozzá!..)
Szóval visszatérve a hétköznapi dolgokra, egy samponért könyörögnöm kell, egy cipő amit vehetek max 3000 Ft lehet, a többi a saját (meg nem lévő) pénzemből kell pótolnom...
Ez most normális így?! Amúgy nagyon jó az anyagi helyzetünk.
17/L
Értem, hogy mit mondasz, de akkor sem tudok mit csinálni...
Ez olyan "vita", mint pl a cigány-magyar kérdés..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
És ez is.
Szerintem a feladó ugyanaz az emberke.
Vagy létezik, hogy hirtelen mindenki a samponon akad ki?
Mondom, hogy kamu a kérdés :D
hagyjuk már ezt az egészet... egy kicsit utána kellett volna olvasni a jognak a kérdezőnek... :DXD
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ott van a hozzászólásom. Az utolsó. Csak hogy lásd, nem én vagyok :)
Minek írjak egy hosszú monológot?:))
Egy "."-ot is írhattam volna.
Tudod, ha enyém lenne a kérdés, akkor "kérdező kommentje"-ként jelenne meg...
A joghoz nem értek. Két dolog tűnt fel:
,,mamámtól örököltem 5 milliót, hogy MAJD A TANULMÁNYAIMRA KÖLTSEM''
ez a megkötés talán sokat jelenthet itt, de nem értek a jogi részletekhez.
Meg még az tűnt fel, hogy nem szólt ELŐRE, hogy a szobát Neked kell majd kifizetned, és ez valhol mégiscsak becsapás. Hiszen ha Te tudod előre, akkor esetleg másképp tervezel, más döntéseket hozol, más vállalkozóval szerződsz), szóval így valahogy épp a tervezés lehetősége lett elvéve Tőled. Szóval ez valahol mégiscsak veszteség Számodra.
Lehet hogy ez az egész valami csalásnak számít jogilag, de a joghoz igazán nem értek, a finom részleteket szerintem itt is megkérdezheted:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog
meg itt
ezek nem teljesen ellenőrzött fórumok, vannak kibicek, néha személyeskedés is, de általában mégiscsak jó helyek ezek az elinduláshoz. (A GYK jogi fórumán néha vannak trollok is, a JogiFórum-on valamivel kevésbé, szóval ne veszíts el a kedved, ha esetleg nem jól jön ki.)
Amit még nem tudok, az az hogy szabad-e várnod, szóval van-e valami időhatár, ami elévül egy idő múlva, és ami után utólag már akkor sem lehet visszakérni a pénzt/veszteségedet, ha egyébként jogos is. A jog sokszor tele van határidőkkel, de ezt nem tudom igazán, erre is rákérdezhetsz.
A másik dolog az, gondolom, hogy Te ott laksz, tehát ha igazad is van, mégis mindennap át kell élned a zaklatást és a rossz légkört, Te vagy ott, Te éled át a rossz kisugárzást. Sajnos ehhez a témakörhöz sem értek. Ha az úgy jó Neked, lehet hogy az bejöhet, hogy csináltatnál a gmail-nél valami jellegtelen e-mail címet, szóval ami még sehol sincs fenn, és amiből semmit nem lehet kitalálni, és névtelenül tanácsot kérnél a kerületi családsegítőtől vagy a kerületi gyámhatóságtól. Végül is amíg névtelen, addig úgysem éles a dolog, akármikor félbehagyhatod, de így legalább valamit segítséget kaphatsz arra, hogy mi is ez az egész, mire is számíthatsz, milyen súlyú is ez az egész.
Meg még van két névtelen telefonvonal is. Sajnos a Kék Vonalat meg a Krízistelefont nem ismerem igazán jól, mindössze egyetlenegyszer írtam nekik egy más jellegű ügyben, ott segítettek is. A Krízistelefont főleg bántalmazásos esetekre találták ki, a Kék vonal úgy tudom bármilyen kamaszprobléma esetén segít. A zaklatás-szívatás azért talán belefér a Krízistelefon profiljába, mindenesetre a Kékvonal profiljába egész biztosan belefér. Ezeket azért említem, mert ezeket teljesen névtelenül is lehet hívni, tehát itt se kell felfedned magadat, és kérhetsz csak tanácsot is. Ingyenesek, ez gondolom azt jelenti, hogy akár utcai fülkéből pénz és kártya nélkül is hívhatod őket, tehát nem lesz benn az otthoni telefon kimenő híváslistájában (mármint ha nem otthonról hívod), szóval senki sem fog otthon Rád gyanakodni. Nevet meg Neked sem kell mondanod, ezek anonim vonalak.
KAMU!!!!
Ha kiskorú örököl ez esetben pénzt,akkor nem utalgathatod kényed kedved szerint ide oda. Kell hozzá a gyűmügy engedélye.
Tudom,mert a testvérem aki még csak 16 éves is örökölt. Én is ő is 2-2 millió ft-ot. Anyukámmal ebből újítottuk fel a lakásunkat. Mivel én nagykorú vagyok nem kellett semmiféle engedély h arra költsem amire akarom. de anyukámnak kellett írnia egy kérvényt a gyámügynek hogy a tesóm a pénzét a lakásfelújításra fordíthassa. Sőt még a tesómat is megkérdezték,hogy nem e azért akarja oda adni a pénzét a felújításra mert zsarolja anyám vmivel. Sőt kellett írni egy papírt is hogy tesómnak mennyi pénze van a lakásban,nehogy majd kisemmizhessék,mert kiskorúnak a gyámja-a szülei,csak olyanra fordíthatják a pénzét amivel növelik annak értékét.
Ugyh ez nem ilyen egyszerű ki dologmint ahogy te itt Írtad h csak ugy átutaltad.
"Az önkormányzatok gyámügyi osztályai felügyelik a kiskorúak pénzügyeit, és vigyáznak arra, hogy a gyereket továbbra is nevelő szülő nehogy elherdálja csemetéje vagyonát. Ennek érdekében felszólítják a túlélő házastársat, hogy a kiskorú pénzét helyezze el gyámhatósági számlán. A gyámhatósági számla lényege az, hogy kizárólag a gyámhatóság hozzájárulásával lehet onnan pénzt kivenni. A hatóság bizonyos esetekben egyébként ad erre engedélyt. Elméletileg, ha a gyermek érdekében szeretnék elkölteni a kivett összeget, pl. zene- vagy nyelvtanulásra, egyetemi előkészítőre vagy a gyerek nevére történő lakásvásárlásra fordítják, akkor a gyámügy rendszerint nem gördít akadályt. A számla legnagyobb problémája, hogy mivel kötelező, és valami rejtélyes ok miatt kevés bank bajlódik vele, a létező néhány lehetőség kivétel nélkül nagyon rosszul, mélyen az infláció alatt kamatozik, és mire a kiskorúból nagykorú lesz, az örökölt összeg jóval kevesebbet ér, mint eredetileg." Forrás: [link]
"Pénz és értéktárgyak
A szülők jogosultsága a gyermek pénzének és értéktárgyainak kezelésében korlátozott. Így a készen nem tartandó pénzösszeget pénzintézeteknél gyámhatósági fenntartásos betétben kell elhelyezni, míg a személyes tulajdon szokásos tárgykörébe nem tartozó ékszereket ezüst, arany, platina tárgyakat a Magyar Nemzeti Banknál letétként, a muzeális értékeket pedig az illetékes múzeumban szintén letétként kell elhelyezni.
A letétbe elhelyezett pénz feletti rendelkezésre a gyámhivatal csak a törvényes képviselőt jogosíthatja fel. A pénz felvételére általában csak akkor kerülhet sor, ha a gyermek valamilyen szükségletét kell finanszírozni, mely fedezésének költségeit a szülő vállalni nem tudja, vagy a gyermek pénzének más, kedvezőbb befektetésére van lehetőség, mint a gyámhatósági fenntartásos betét.
A jogszabály lehetőséget ad arra, hogy a gyermek érdekében a gyámhatóság engedélyt adjon a betétben elhelyezett pénznek államilag garantált értékpapírba, biztosítási kötvénybe, ingó- vagy ingatlan vagyonban történő befektetésére. " Forrás: [link]
Tehát ez a kérdés KAMU!!
A kérdezőt megihlette talán ez a sok samponos kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!