Miért nekem kell fizetnem a samponomat, stb-t? És ha nem fizetem ki, apa olyan gonosz.
Vegyük a leghétköznapibb példát: elfogyott a samponom, kérek pénzt és nem ad. Mert nekem van saját pénzem.. Na ez az, mert nincs, ezért:
1,5 éve elkezdtünk építkezni, a felső szintet csináltattuk meg, főleg miattam, mert 15 évesen nem volt saját szobám. Megterveztette, megépítette és benyújtotta nekem a számlát! Nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek. Hogy ez most komoly, vagy sem?! Na a lényeg, hogy ki kellett fizetnem pontosan 4 milliót a saját pénzemből (mamámtól örököltem 5 milliót, hogy majd a tanulmányaimra költsem, ezen kívül sosem nyúltam hozzá!..)
Szóval visszatérve a hétköznapi dolgokra, egy samponért könyörögnöm kell, egy cipő amit vehetek max 3000 Ft lehet, a többi a saját (meg nem lévő) pénzemből kell pótolnom...
Ez most normális így?! Amúgy nagyon jó az anyagi helyzetünk.
17/L
akkor most azonnal fordulj a gyámhivatalhoz, mert az örökségedhez senki nem nyúlhatott volna hozzá!!!!!!!!!!!!!
a pénz értékében min. tulajdonjogot kellett volna szerezzél a házon
amúgy meg a szüleid 18 éves korodig kötelesek eltartani!
Én meg nem gondolnám úgy, hogy amúgy nagyon jó az anyagi helyzetetek, ha 15 éves korodig nem is volt saját szobád. De!! Ez tényleg túlzás, amit művelnek veled. Testvéred van? Zsebpénzt kapsz?
SZerintem mégsem álltok olyan jól, mint ahogy te látod. Főleg nem az építkezés után.
A házat én és a húgom fogjuk örökölni, szóval biztos van valamilyen jogom a házon, avgy nem tudom, hogy is megy ez..
A pénzemhez nem nyúlt hozzá, egyszerűen csak végeztünk az építkezéssel, megköszöntem neki mindent, erre azt mondta, hogy majd este beszélünk. Estére összeírt mindent részletesen, és odaadta a "számlát" (beleírta, hogy pl ajtó mennyi volt, stbstb..)
Több, mint fél milliót keresnek havonta, és ez az a pénz amit elkölthetünk. Ebben nincsenek benne a számlák, stb-k.
Szobám azért nem volt, mert a húgom elvileg nem tervezett gyerek volt, és addig "felesleges" volt a különszoba.
Van tesóm is, ő 8 éves. Zsebpénzt soha nem kaptam/kaptunk, mindig megkaptam, amit kértem. (de ha akartam volna pl nike cipőt, azt nem kaptam volna, mert drága, és annyit apa nem költ 1 cipőre...)
Semmit nem szól.
Eltartanak, de könyörgések árán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!