Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nekem kell fizetnem a...

Miért nekem kell fizetnem a samponomat, stb-t? És ha nem fizetem ki, apa olyan gonosz.

Figyelt kérdés

Vegyük a leghétköznapibb példát: elfogyott a samponom, kérek pénzt és nem ad. Mert nekem van saját pénzem.. Na ez az, mert nincs, ezért:

1,5 éve elkezdtünk építkezni, a felső szintet csináltattuk meg, főleg miattam, mert 15 évesen nem volt saját szobám. Megterveztette, megépítette és benyújtotta nekem a számlát! Nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek. Hogy ez most komoly, vagy sem?! Na a lényeg, hogy ki kellett fizetnem pontosan 4 milliót a saját pénzemből (mamámtól örököltem 5 milliót, hogy majd a tanulmányaimra költsem, ezen kívül sosem nyúltam hozzá!..)

Szóval visszatérve a hétköznapi dolgokra, egy samponért könyörögnöm kell, egy cipő amit vehetek max 3000 Ft lehet, a többi a saját (meg nem lévő) pénzemből kell pótolnom...

Ez most normális így?! Amúgy nagyon jó az anyagi helyzetünk.

17/L

2011. máj. 22. 13:59
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Ritkán megyek én vásárolni, általában apával együtt szoktunk. Amikor mondom előre, hogy kell majd, mindig kiakad... Pedig még hígítom is a sampont, hogy tovább tartson..
2011. máj. 22. 14:09
 12/60 A kérdező kommentje:
Csak én a húgom vagyunk.
2011. máj. 22. 14:09
 13/60 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem értem az apukádat :(

Akkor beszéljetek meg egy havi zsebpénzt, és akkor samponra, egyebekre ne kérj tőle, hanem a zsebpénzből oldod meg.. Azt se akarja vajon?

2011. máj. 22. 14:11
 14/60 A kérdező kommentje:

Már én is felhoztam az ötletet, heti 1000 Ft-ot adna, de abból kéne vennem a reggelimet is (?!).

Az havi 4000 Ft, a samponom maga 1000ft, meg a női dolgok, stb..

Na meg ha kell valamilyen ruha arra nem tudnék költeni, mert egy rám való nadrág 8000 ft-nál kezdődik...

Pedig csak akkor veszek újat, ha már szétszakadt.

2011. máj. 22. 14:13
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem egy kamukérdéssel van dolgunk?

Tényleg létezik ez?

2011. máj. 22. 14:15
 16/60 anonim ***** válasza:

Szerintem heti 1.000 Ft nem is rossz. A reggelit otthon is megcsinálhatod, a hűtőből, és megeszed a suliban reggel. (miért kéne ezt külön venni minden reggel?)

A samponért sokallom az 1.000 Ft-ot. Milyen sampon az?

A ruházkodás persze nem jönne ki a zsebpénzből, azt megértem.

2011. máj. 22. 14:15
 17/60 anonim ***** válasza:
100%
5 millióért már egy kisebb városban lehet kertes házat venni, vagy egy jobb környéken lévő panel lakást. Amit pedig be kellet h fektess az építkezésbe(4 millió) soha nem fogod látni. Mert ha ne adj isten apudék átköltöznek a másvilágra, akkor a ház fele lesz a tiéd csak,miközben ha úgy vesszük te már a másik felét is kifizetted nekik.
2011. máj. 22. 14:16
 18/60 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most nem egészen értem:

A pénzedhez nem nyúlt, hanem odaadta neked a kiszámolt összeget, Te pedig elballagtál a bankba és átadtál neki 4 millió forintot? :O Vagy csak a számlát adta oda és MAJD ki kell fizetned?

Végülis szinte mindegy, mert nem kérhetne Tőled ilyet... Annyiban nem mindegy, hogy ha még nem adtad oda a pénzt, akkor ne is tedd!

2011. máj. 22. 14:16
 19/60 A kérdező kommentje:

A sampont a fodrászomtól veszem, ez egy ilyen különleges sampon. Sajnos nagyon rossz állapotú a bőröm, és muszáj vagyok ezt használni. Ha másikat veszek akkor csomókban hullik a hajam éa sebes a fejbőröm.

Amúgy 700 ml 1000 Ft, ennél drágább pl a syoss sampon, vagy bármelyik másik!

2011. máj. 22. 14:17
 20/60 anonim ***** válasza:

"A házat én és a húgom fogjuk örökölni, szóval biztos van valamilyen jogom a házon, avgy nem tudom, hogy is megy ez..

A pénzemhez nem nyúlt hozzá, egyszerűen csak végeztünk az építkezéssel, megköszöntem neki mindent, erre azt mondta, hogy majd este beszélünk. Estére összeírt mindent részletesen, és odaadta a "számlát" (beleírta, hogy pl ajtó mennyi volt, stbstb..)"

ehhez nem volt joga, egyáltalán hogy jutott a pénzedhez?? ehhez kellett volna a gyámhivatal engedélye, mivel kiskorú vagy...a házhoz meg saját jogon van jogod, nem öröklés útján, nagyon fiatal vagy még, keresd fel a gyámhivatalt, segítenek a jogi részében...amíg nem vagy rajta a tulajdoni lapon, addig nincs jogod a házhoz!!!! kérj segítséget hozzáértő felnőttől, mert ha jól érzékelem, akkor csak a pénzedre pályáznak a szüleid

2011. máj. 22. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!