Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáljak a barátnőm...

Hogyan reagáljak a barátnőm panaszaira? Ők gyereket terveznek a férjével, én magam pedig egyedülálló nő vagyok. (Részletek lentebb. )

Figyelt kérdés

Azért írom ebbe a témacsoportba, mert itt általában értelmes válaszok szoktak születni. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..

Szóval van ez a barátnőm, akiről már írtam régebben. Aki nem akarja végigolvasni a másikat, elég annyi, hogy úgymond "távbarátság" a miénk, levelezünk egymással, sajnos találkozni a barátnőm férjhez menetele óta nem tudtunk.

A barátnőmék gyereket szeretnének, nem túl régóta próbálkoznak, és a barátnőm mindig írogatja, hogy milyen rossz, hogy még nem sikerült. Megértem, hogy ez rossz lehet (bár tény, hogy NEM az van, hogy évek óta próbálkoznak), de kicsit rosszul esik a lány hozzáállása, hogy éppen nekem mondogatja ezeket, és éppen olyan stílusban, ahogy.

Hangsúlyozom, nem az a problémám, hogy neki már aktuális a gyerektéma, nekem pedig most nem, mert tanulok, és párkapcsolatom sincs. Hanem az, hogy a barátnőm folyton azzal jön, hogy megy az idő, és jajj, ő már mennyire öreg (!) -- egyidősek vagyunk egyébként, meg hogy a nála fiatalabb 22-23 éves "taknyos" volt csoporttársai már megszültek, és telepakolták az iwiwet babás képekkel.

Én vagyok túlérzékeny, hogy nekem ez rosszul esik? Mert elnézve a magánéletemet, 30-on alul tuti nem fogok szülni, sőt szerintem még férjhez menni sem. És nem azért, mert nem akarok, hanem mert nem találok megfelelő férfit. Emiatt tartom furának, hogy a barátnőm éppen nekem írogat olyat, hogy ő nem akar öregen szülni (!).

Én eddig igyekeztem megértő lenni a leveleimben, próbálom nyugtatgatni, hogy ne izguljon, majd sikerrel járnak előbb-utóbb, ne görcsöljön... De valahogy nem tudom figyelmen kívül hagyni azt, hogy elég furcsa, hogy éppen nekem mondja, illetve nem is az, mert lehetne ezt úgy előadni, hogy a másiknak ne legyen bántó. De ebben a formában nekem sajnos elég bántó.

Szerintetek hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket? Ha van ilyen tapasztalatotok, írjatok!

2011. máj. 18. 08:34
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
egy igazi baratsagnak nem vet veget semmi.
2012. febr. 21. 20:03
 42/43 A kérdező kommentje:

Hm, szerintem meg előfordulhat, hogy igen, de ez már más téma... :)

Az mondjuk tény, hogy ezzel a lánnyal -- sajnos -- valószínűleg nem volt ez igazi barátság.

2012. febr. 21. 20:09
 43/43 A kérdező kommentje:

Mostanában már nem emlegeti a barátnőm (?) a gyerektémát, én meg igyekszem pozitívan hozzáállni, és elfogadni, hogy bizonyos témákról másként gondolkozunk.

Viszont most volt egy mondása, ami nagyon nem esett jól. Említettem neki, hogy kaptam egy állást, amivel meg vagyok elégedve, és most a pasitéma jegelve van nálam, úgy vagyok vele, hogy majd úgyis alakul ez még. A lány erre azt írta, hogy az jó, hogy lett állásom, csak vigyázzak, nehogy annyira beletemetkezzem a munkába, hogy a végén késő legyen (!). Mármint úgy értve, hogy nem lesz soha párom (!).

Erre mit lehet mondani?

2012. jún. 23. 08:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!