Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáljak a barátnőm...

Hogyan reagáljak a barátnőm panaszaira? Ők gyereket terveznek a férjével, én magam pedig egyedülálló nő vagyok. (Részletek lentebb. )

Figyelt kérdés

Azért írom ebbe a témacsoportba, mert itt általában értelmes válaszok szoktak születni. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..

Szóval van ez a barátnőm, akiről már írtam régebben. Aki nem akarja végigolvasni a másikat, elég annyi, hogy úgymond "távbarátság" a miénk, levelezünk egymással, sajnos találkozni a barátnőm férjhez menetele óta nem tudtunk.

A barátnőmék gyereket szeretnének, nem túl régóta próbálkoznak, és a barátnőm mindig írogatja, hogy milyen rossz, hogy még nem sikerült. Megértem, hogy ez rossz lehet (bár tény, hogy NEM az van, hogy évek óta próbálkoznak), de kicsit rosszul esik a lány hozzáállása, hogy éppen nekem mondogatja ezeket, és éppen olyan stílusban, ahogy.

Hangsúlyozom, nem az a problémám, hogy neki már aktuális a gyerektéma, nekem pedig most nem, mert tanulok, és párkapcsolatom sincs. Hanem az, hogy a barátnőm folyton azzal jön, hogy megy az idő, és jajj, ő már mennyire öreg (!) -- egyidősek vagyunk egyébként, meg hogy a nála fiatalabb 22-23 éves "taknyos" volt csoporttársai már megszültek, és telepakolták az iwiwet babás képekkel.

Én vagyok túlérzékeny, hogy nekem ez rosszul esik? Mert elnézve a magánéletemet, 30-on alul tuti nem fogok szülni, sőt szerintem még férjhez menni sem. És nem azért, mert nem akarok, hanem mert nem találok megfelelő férfit. Emiatt tartom furának, hogy a barátnőm éppen nekem írogat olyat, hogy ő nem akar öregen szülni (!).

Én eddig igyekeztem megértő lenni a leveleimben, próbálom nyugtatgatni, hogy ne izguljon, majd sikerrel járnak előbb-utóbb, ne görcsöljön... De valahogy nem tudom figyelmen kívül hagyni azt, hogy elég furcsa, hogy éppen nekem mondja, illetve nem is az, mert lehetne ezt úgy előadni, hogy a másiknak ne legyen bántó. De ebben a formában nekem sajnos elég bántó.

Szerintetek hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket? Ha van ilyen tapasztalatotok, írjatok!

2011. máj. 18. 08:34
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Utcsó vagyok!

És még valaki azt írja te vagy a féltékeny?:D:D:D:D Hát nem tudom!"Telerakják az iwiwet a kölykükkel"...miért nem kérdezed meg tőle h ő nem fogja telerakni az iwiwet a kölykével?Szánalmas ne haragudj h ezt mondom!

Nekem a volt barátnőm ilyen...nekem a rózsaszín akkor neki is...nekem a kék akkor neki is...nekem tavaly eljegyzés ő sokkot kapott h neki még nem(4 éves kapcsolatban volt)most csak azért h ne maradjon le eljegyeztette magát egy sráccal akivel 3 hónapja van együtt!:):):) Szerinted?Mindenki kineveti!:) A barátnőd is azért hisztizik ennyit a gyerek témán mert mindenhol azt látja!Engem is bosszant h a volt osztálytársaim fele már anyuka,sőt vmelyiknek már óvodás a gyereke,de ettől függetlenül nem ugrok fejest a kútba!

Más mikor a természetes féltékenység motoszkál az emberben,de a barátnőd "divatból" lovagol a baba kérdésen és ez elég baj!:(

2011. máj. 18. 10:27
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező!

Én elolvastam az előzményeket és egész más véleményen vagyok, mint a korábbi válaszolók.

Szerintem a Te állítólagos barátnőd egy önző dög. (Elnézést az erős jelzőért, leírom miért ezt használtam.)

A barátságról általában: 2 fél van benne jelen, és ők kölcsönösen (!) segítik egymást. Amiket leírtál az arról árulkodik, hogy ő folyamatosan panaszkodik, Te pedig állandóan vígasztalod. Érted ő nem tesz semmit. Természetesen a helyzetedet csak Te magad ismered, én az írásaidból ezt vettem le.

Amiért a dög szót használtam az az, hogy nekem is volt egy hasonló "barátnőm". Annak idején jóban voltunk, majd, amikor már az életünk fordulópontra érkezett, akkor az egymásra figyelés nem kölcsönös lett (ahogy fentebb is írtam), hanem egyoldalú: Én ráfigyeltem, őt én nem érdekeltem.

Mindig csak az ő élete, az ő problémái, az ő gondolatai volt a téma, rólam nem kérdezett semmit, de arra jó voltam, hogy kipanaszkodhassa magát. Az energiáimat pedig szépen elszívta. Így hát egyszer annyira mérges lettem, hogy teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot, azóta nem is beszéltünk.

De a hab a tortán az volt, hogy nem sokkal utána megismerkedtem egy új emberrel, akivel azóta tényleg nagyon jó barátságban vagyok és meghallgatjuk egymást, és segítünk egymásnak.

Én azt javaslom, hogy szakítsd meg a lánnyal a kapcsolatot, és keress olyas valakit, aki valóban megbecsül, mert az egyoldalú kapcsolatoknak nincs semmi értelme az elszenvedő alany számára. Ez pontosan olyan, mint a parazitizmus az állatvilágban. Te fogsz kijönni rosszul belőle. Minden jót kívánok neked!

2011. máj. 18. 12:21
 23/43 anonim ***** válasza:
0%
És kedves utolsó! Te honnan tudod, hogy a kérdező barátnője nem kérdez felőle? Ilyet egy szóval sem ír. Úgy imádom, amikor vadigenek emberek, 200 km-ről megítélnek valamit. Azért mert ebben éppen nem egyeznek, nem kell senkit ismeretlenül véleményezni, ledögözni meg végképp!
2011. máj. 18. 12:37
 24/43 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Előző válaszolónak: most már csak levélben tartjuk a kapcsolatot jó ideje, szóval azért nem olyan rossz ez, mintha élőben kéne végighallgatnom a "deöregvagyok" szöveget. De hidd el, már én is többször fontolgattam, hogy nem írok többet a lánynak. Csak ilyenkor meg belegondolok, mi van, ha én tévedek, és kár lenne felrúgni egy barátságot?
2011. máj. 18. 12:39
 25/43 A kérdező kommentje:

Hopp, közben jött még egy, szóval az az előző előttinek ment.

A barátnőm szokott azért kérdezni rólam (ha már így szóba került), a kiinduló probléma az volt, hogy kicsit tapintatlannak érzem azt, ahogy előadja a dolgait.

2011. máj. 18. 12:40
 26/43 A kérdező kommentje:

Ma 08:54-esnek üzenem, ha még olvasod:

"Stílus? Erre csak azt tudom mondani,hogy ha majd te is ott tartasz, és akár egy hónap után nem jön a baba, megnézném,hogy te milyen stílusban panaszkodnál."

A kérdésedre válaszolva: nem, nem tudom, milyen stílusban panaszkodnék, ha egyszer (ne adj Isten) olyan helyzetbe kerülök, hogy nem jön a baba. DE! Az tuti, hogy nem azt mondanám, hogy "bezzeg X. Y.-nak már van gyereke és telepakolja a kölykével az iwiwet".

Meg úgy általában lesz*rom az egész iwiwet, facebookot meg hasonlóakat.

2011. máj. 18. 12:52
 27/43 anonim ***** válasza:

Nézd, szerintem az egyoldalú kapcsolat az nem barátság. Ha nagyon nem akarsz hirtelen megválni tőle, akkor egyszer próbáld meg rávezetni, hogy ez neked nem tetszik, de... én nem fűznék hozzá sok reményt. A lényeg, hogy ne hagyd magad kihasználni! Sok sikert!

Amelyik kommentelő, meg az én válaszomra írt: Azért, mert amelyik "barát" ennyire tapintatlan, annak semmit sem számít a másik mások élete, csak magával foglalkozik és ha kérdez is, legfeljebb udvariasságból.

61%-os

2011. máj. 18. 13:10
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
Hihetetlen vagy. Miért kéne máshogy mondani? Így érzi, érted? Pánikol, fél, hogy kifut az időből, hogy pár év múlva már öreg lesz, csak erre tud most gondolni, a babájára, ami még nincs, eszébe sem jut, hogy Neked ez bántó lehet. Csak odaveti magát a számítógép elé, és kiönti a lelkét, ezzel átgázolva Rajtad, de szerinted Ő ezt tudja? Nem. Ha egyszer szólnál, hogy Neked ez fáj, és Te ugyan annyi idős vagy mint Ő, és sehol nem tartasz, akkor azonnal beesne az asztal alá csodálkozásában, és elképedésében. Nem Téged tart öregnek, hanem magát, nem Rólad hiszi, hogy kifutsz, kifutottál az időből, hanem Magáról, annak, hogy hány évesek vagytok ehhez semmi köze.
2011. máj. 20. 07:59
 29/43 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Én értelek téged, de a barátnődet is.

Szerintem a barátnőd nem akar vele téged megbántani, és valószínűleg mindenkinek emiatt kesereg, hogy még nincs gyereke.

Anno én is úgy terveztem, hogy fiatalon akarok szülni. Aztán átgondoltam, hogy a diploma előtt mégsem lenne jó, vagyis akkor majd ha befejezem a sulit.

Aztán már szinte minden volt osztálytársamnak lett gyereke, férjhez ment, stb. Én is teljesen ki voltam borulva miatta, mert nagyon szerettem volna gyereket.

Egyébként én is úgy álltam hozzá, hogy 30 alatt szeretnék szülni. Az tény, hogy 30-35 évesen már nem annyira termékenyek a nők, és a down-kór kockázat is emelkedik.

Próbáld meg elfogadni, hogy ő 30 alatt akar szülni, és zavarja, hogy még nem jött neki össze.

Ha nagyon zavar téged a téma, akkor írd meg neki, hogy ő mennyivel jobb helyzetben van, mint te, hiszen ő már férjnél van és dolgoznak a gyereken.

Neked meg még párkapcsolatod sincs, ki tudja, mikor lesz egyáltalán gyereked... Szóval próbálja meg erről az oldalról nézni a dolgot. (Szerintem ebből meg fogja érteni, hogy a téma téged érzékenyen érint.)

2011. máj. 20. 08:22
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én nem a barátnődről akarok írni, hanem rólad:

Nem maradtál még le semmiről! Nem vagy öreg, nem vagy csúnya! Nálad még nem jött el az idő, nálad még nem jött el az igazi, tehát van lehetőséged a tanulásra, az élet egyéb szép dolgaira összpontosítani. Ne szalaszd el ezeket a lehetőségeket! ÉLJ!!!!!!

A barátnőd problémái (akár lelkiek, akár egyéb jellegűek) nem a te problémáid, az az övé. Ha nem hasonlítgatod magad őhozzá (ő már itt tart, te pedig még sehol stb.), akkor nem fog lelkiekben így megviselni. Mondd neki, hogy te nagyon sajnálod, hogy még nem jön a baba, együttérzel vele, de sajnos ezen te nem tudsz neki segíteni. És megkéred, hogy legközelebb erről majd akkor beszéljen neked, amikor pozitív változás van!

Ugyanis az állandó panaszkodásával téged is "lehúz", nem veszi észre, hogy neked fáj, és ezt meg is mondhatod neki.

És ha ő is úgy érzi, hogy barátnők vagytok, tekintettel lehetne rád is. Ettől vagy észheztér, vagy megharagszik, ez esetben nem volt igazi barátnőd, csak egy lelki szemetesládának voltál jó neki. Terád viszont negatívan hat, és ez esetben minél előbb szakítjátok meg a kapcsolatot, terád nézve annál jobb.

Hidd el, nem vagy lemaradva semmiről. Ismerek olyan tanárnőt, aki 35 éves koráig talán még randevún sem volt (egyrészt tanult, másrészt külsőleg valóban nem szép). Aztán a munkahelyére jött egy új kolléga, egy éven belül megesküdtek, mostmár a babát várják. Ilyen is van, az életben sosem tudni, kinek mit hoz a jövő.

Gondold végig! Nézz körbe, mi minden szépet kínál jelenleg neked az élet. Kapaszkodj azokba, és próbáld meg elterelni a figyelmedet arról, hogy (akár gondolatban is) összehasonlítsd magad a barátnőddel! Semmi értelme!

Járj új közösségekbe, keress új szabad-idős elfoglaltságot magadnak. Új ismeretségeket kötsz, lehet hogy éppen ott fogod megtalálni a saját boldogságodat!

2011. máj. 20. 09:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!