Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáljak a barátnőm...

Hogyan reagáljak a barátnőm panaszaira? Ők gyereket terveznek a férjével, én magam pedig egyedülálló nő vagyok. (Részletek lentebb. )

Figyelt kérdés

Azért írom ebbe a témacsoportba, mert itt általában értelmes válaszok szoktak születni. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..

Szóval van ez a barátnőm, akiről már írtam régebben. Aki nem akarja végigolvasni a másikat, elég annyi, hogy úgymond "távbarátság" a miénk, levelezünk egymással, sajnos találkozni a barátnőm férjhez menetele óta nem tudtunk.

A barátnőmék gyereket szeretnének, nem túl régóta próbálkoznak, és a barátnőm mindig írogatja, hogy milyen rossz, hogy még nem sikerült. Megértem, hogy ez rossz lehet (bár tény, hogy NEM az van, hogy évek óta próbálkoznak), de kicsit rosszul esik a lány hozzáállása, hogy éppen nekem mondogatja ezeket, és éppen olyan stílusban, ahogy.

Hangsúlyozom, nem az a problémám, hogy neki már aktuális a gyerektéma, nekem pedig most nem, mert tanulok, és párkapcsolatom sincs. Hanem az, hogy a barátnőm folyton azzal jön, hogy megy az idő, és jajj, ő már mennyire öreg (!) -- egyidősek vagyunk egyébként, meg hogy a nála fiatalabb 22-23 éves "taknyos" volt csoporttársai már megszültek, és telepakolták az iwiwet babás képekkel.

Én vagyok túlérzékeny, hogy nekem ez rosszul esik? Mert elnézve a magánéletemet, 30-on alul tuti nem fogok szülni, sőt szerintem még férjhez menni sem. És nem azért, mert nem akarok, hanem mert nem találok megfelelő férfit. Emiatt tartom furának, hogy a barátnőm éppen nekem írogat olyat, hogy ő nem akar öregen szülni (!).

Én eddig igyekeztem megértő lenni a leveleimben, próbálom nyugtatgatni, hogy ne izguljon, majd sikerrel járnak előbb-utóbb, ne görcsöljön... De valahogy nem tudom figyelmen kívül hagyni azt, hogy elég furcsa, hogy éppen nekem mondja, illetve nem is az, mert lehetne ezt úgy előadni, hogy a másiknak ne legyen bántó. De ebben a formában nekem sajnos elég bántó.

Szerintetek hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket? Ha van ilyen tapasztalatotok, írjatok!

2011. máj. 18. 08:34
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! És igen, igazatok van, nyilván nem bántásból csinálja a barátnőm, nem is tételeztem fel róla, de akkor is zavarni kezdett már egy ideje ez a dolog.

Már én is gondoltam arra, hogy megírom neki: akkor mit szóljak én, aki biztos "öregen" fogok szülni, már ha egyáltalán találok normális férfit. De aztán mégsem írtam neki, mert az embereket ez általában nem szokta megvigasztalni, legalábbis ha én nagyon szeretnék elérni valamit, és az emberek nagy százalékának az nincs meg, az még engem nem vigasztal. Gondolom, a barátnőmet se vigasztalná az, hogy ha azt mondanám, nincs elkésve, mert nézzen meg engem, én ki tudja, mikor fogok gyereket vállalni. Nem. Ha egyszer ő elhatározta, hogy huszonévesen akar szülni, akkor ez nem lesz neki vigasztaló.

Az persze más kérdés, hogy nekem kicsit jobb lesz, ha úgymond "megkönnyebbülök".

Egyébként mostanában megint nem írt a barátnőm, remélem, összejön majd neki a dolog, és akkor megnyugszik a lelke. Bár sajnos azt érzem, hogy a barátságunk a vége felé közeleg, mert nagyon másfelé haladunk mindketten már egy ideje. :(

2011. máj. 21. 09:49
 32/43 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo! Miert lett megint aktualis ez a kerdes? Tortent valami veled vagy a baratnoddel? Meglett a baba, esetleg te megtalaltad eleted parjat idokozben? Vagy sikerult tultenni magad baratnod banto irogatasain? Mizujs mostanaban? :)
2012. febr. 21. 10:00
 33/43 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen nem történt semmi, ha csak azt nem vesszük, hogy barátnőm már vagy két hónapja nem írt. :(

De sokat jár a fejemben, ezért is emeltem ki újból a kérdést.

2012. febr. 21. 10:09
 34/43 anonim ***** válasza:
te aztan szep baratno vagy. Sut beloled az irigyseg. Tudod egyaltalan mit jelent a baratsag? Orulnod kene,h neki mar sikerult,ami neked meg nem. Szegyeld magad. Ha az en "baratnom" lennel,szoba sem allnek veled.
2012. febr. 21. 11:02
 35/43 anonim ***** válasza:
dilis csajok....
2012. febr. 21. 13:59
 36/43 A kérdező kommentje:

Kedves adla7176!

Ha elolvastad volna a válaszaimat, láthattad volna, hogy bevallottam, igen, tényleg érzek némi irigységet. Ugyanakkor azt is láthattad volna, ha figyelmesen olvasol, hogy konkrétan a barátnőm előadásmódjával van bajom, azzal, hogy tapintatlannak érzem a stílusát. Ezt a kérdést, amiről szó van, meg lehetett volna fogalmazni úgy is, hogy számomra ne legyen bántó.

Afelől megnyugtatlak, hogy én sem szeretnék a Te barátnőd lenni, így látatlanban. Ha így elsőre irigynek és rossz barátnak nevezel engem, anélkül hogy ismernél, engedd meg: szerintem te meg egy nulla empátiával rendelkező ember lehetsz, aki meg sem érti a probléma lényegét. Részemről a vita lezárva, minden jót.

2012. febr. 21. 18:41
 37/43 anonim ***** válasza:
tenyleg eleg nehezen viseled el az igazsagot... :) keress magadnak egy pasit,mert lathatoan a futyihiany a bajod. Orulj a baratnodnek,ne acsarkodj. Es foleg ne itt beszeld ki,mert az csunya dolog. Az ember nem ezt varja a barataitol. :)
2012. febr. 21. 19:10
 38/43 A kérdező kommentje:

Igaz, ami igaz, tényleg nincs párom, nyilván vágyom is rá, de nem görcsölök rajta. Az említett lányt pedig az egyszerűség kedvéért nevezem barátnőmnek, most már inkább csak lányismerősömnek mondanám, mert eléggé elfelületesedett a kapcsolatunk.

Való igaz, talán nem a legszebb dolog a gyakorikérdéseken "kibeszélni", de nem rosszindulat, irigység vezérelt, hanem pusztán az érdekelt, hogy mások mit reagálnának ebben a helyzetben. Van különbség aközött, hogy azt mondom az ismerősnőmre, hogy "hülye p***a", vagy pedig azt, hogy szerintem nem túl tapintatos. Ez utóbbit én még nem érzem olyan szintű kibeszélésnek, főleg azok után, hogy sajnos már nem igazán nevezhető barátságnak a kapcsolatunk (hozzátenném, nem énmiattam).

2012. febr. 21. 19:23
 39/43 anonim ***** válasza:
na. Latod? Ez most korrekt volt. Menj pasizni (nem lesz konnyu,sok idiotan kell magad tulverekedni,mire talalsz egy viszonylag normalisat) es ne kattogj a baratnodon. Ugy tunik elfordult toled,lehet,h o is erezte az irigyseged vagy egyszeruen csak masfele vitte az elet. Valoszinuleg sosem volt az igazi baratnod es akkor nem is kar erte. Sok szerencset a pasikhoz! :)
2012. febr. 21. 19:37
 40/43 A kérdező kommentje:

Még az irigységhez annyit fűznék hozzá, hogy olykor mondtam is neki, hogy de irigyellek. És ő is mondta nekem, hogy ő is irigyel, ő meg amiatt, hogy én meg tanulmányi, szakmai téren vagyok sokkal sikeresebb, mint ő.

Nem gondolnám, hogy amiatt fordult volna el, hogy érezte az irigységem. Igazság szerint azóta nem találkoztunk, hogy férjhez ment, de hát sajnos valóban sokszor véget vetnek a barátságnak az eltérő életkörülmények.

2012. febr. 21. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!