Miért kéne annak örülnöm hogy van tető a fejem felett és van mit ennem?
Nem sajnáltattam magamat ha jól emlékszem semmiért.
"ne örülj semminek"
ezt nem kommentálom mert annyira bugyuta hogy nem éri meg :)
Furcsa egyes hozzászólók véleménye. Ti komolyan mindennap gondoltok arra, hálásak vagytok a sorsnak, hogy van tető a fejetek felett és nem éheztek?
Mert oké, abban tényleg van valami, hogy meg kell becsülni ezeket a dolgokat, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az embereknek igen kis hányada szokott ezeknek kifejezetten örülni. Emberek vagyunk, emberi gyarlóság, hogy elfelejtünk örülni ezeknek a dolgoknak. Én legalábbis igen. Hajlamosak vagyunk természetesnek venni ezeket (bár ez lenne a természetes mindenkinek!).
Csak, tudjátok, ez úgy megy, hogy ha nekem pl. most az a legnagyobb problémám, hogy nem tudok normális párkapcsolatot kialakítani, akkor NEKEM ez a legnagyobb problémám. Engem az nem vigasztal, hogy van tető a fejem felett és van mit ennem. Vagy titeket igen? Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb!!! Oké, vannak ennél nagyobb problémák is, de attól még az adott személy problémaként éli meg.
Az emberi természet olyan, hogy akkor tudja megbecsülni a dolgokat, ha azokat egyszer elveszíti.
20.29 vagyok
Én arra értettem mikor alap dolgot kér a gyerek,és akkor is ez a válasz. Vagy ha nem jön ki vmelyik szülőjével,akkor is általában ezt írják h örülj h megengedik h ott lakj meg enni adnak
Fiatalabb koromban én is gyakran kaptam ilyen beszólást pl. a családomtól, mikor valamit nagyon szerettem volna, de nem kaphattam meg. Mikor azt mondtam "De hát A-nak meg B-nek ez van!" akkor az kaptam vissza: "X-nek és Y-nak viszont nincs, ne mindig azt vedd észre, akinek több jut". Bezzeg mikor tanulmányi átlagról volt szó, akkor a legjobbakat kellett alapul vennem.. és ez halálra idegesített. Azóta viszont rájöttem, hogy mindig lesz, akinek több van, és olyan is, akinek kevesebb. Csak rajtunk múlik, hogyan éljük az életünket: egész nap a gazdagokat lessük és irigykedünk, elégedetlenkedünk, vagy pedig körülnézünk a saját portánkon, és felfedezzük, hogy ilyen körülmények között is lehetünk legalább ugyanolyan boldogok.
Hallottam valahol: Adott egy fürt szőlő. Hogyan kezded el enni? Először a csúnya szőlőszemeket, hogy a szép, kövér, édes szemek maradjanak a végére? Vagy pedig a legszebbekkel kezded, és végül egyre ízetlenebbek maradnak?
Ha a csúnyákkal kezded: Végig savanyú szőlőt fogsz enni. Végig aszerint válogatsz, hogy melyik lehet a legsavanyúbb. Az utolsó lesz az egyetlen, ami igazán édes lesz.
Ha a szépekkel kezdek: Minden szem jobb lesz annál, ami utána jöhet. Tehát mindet tudod értékelni, kiélvezed minden ízét, és csak egyetlen szem savanyú szőlő marad a végére.
Én mindig a csúnyákkal kezdtem..
Lehet, nem érzed ide illő példának, de szerintem valahol erről szól a kérdés.
Én pl. örülök neki, bár tudom, hogy úgy áll a helyzet, hogy bármikor elveszíthetem és ettől nem is sok választ el.
De nagyon is értem a kérdést. Akár gazdagok vagyunk, akár szegények, akár egészségesek, akár betegek, adódhatnak az életünkben olyan helyzetek, problémák, amiket nehéznek érzünk, amik elszomorítanak. Lehet, hogy vannak, akiknek ezek a dolgok nem jelentenének problémát, de nekünk igen. Lehet, hogy mások rosszabb helyzetben vannak, de ettől még nekünk nem lesz jobb.
Erre szoktam én azt mondani, hogy ha fáj a tyúkszemem, attól még nem fáj kevésbé, ha tudom, hogy másnak jobban fáj. Lehetek hálás érte, hogy legalább nem fáj jobban, de attól még fáj. Akkor meg mi a fenének örüljek?
Köszönöm a válaszokat.Utolsó válaszolók,köszönöm,tökéletesen rávilágítottatok a kérdés lényegére,ami úgy tűnik nekem sajnos nem sikerült. :)
A hasonlatot meg külön köszönöm annak aki írta.
"En anno csavargoeletet eltem, igaz, en hazamehettem volna, de lazadasbol honapokon keresztul az utcan logtam a csovesekkel meg punkokkal."
Lehet hogy én baromságot kérdeztem,de te a saját hibádból kerültél az utcára és nem mentél haza.Akkor annyira mégsem örültél annak hogy lehetett volna tető a fejed fölött... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!