Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kéne annak örülnöm hogy...

Miért kéne annak örülnöm hogy van tető a fejem felett és van mit ennem?

Figyelt kérdés
Sokszor láttam ezt pl. válaszokban hogyha valakinek valami problémája volt ez volt rá a válasz.Nem értem hogy ennek miért kéne külön örülni?Ez nem természetes?Azért mert vannak akiknek ez nem adatik meg és nekem/másoknak igen attól az még nem normális hogy ennek külön örüljön az ember.Ez kb. olyan mintha pl.Esik az eső-"Ne legyen rossz kedved meg semmi bajod hiszen esik az eső,örülj neki,máshol kivannak száradva a földek!"Manapság már ennek is mindennap örülni kéne?
2011. máj. 17. 20:18
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

Nem sajnáltattam magamat ha jól emlékszem semmiért.

"ne örülj semminek"

ezt nem kommentálom mert annyira bugyuta hogy nem éri meg :)

2011. máj. 17. 20:41
 22/55 anonim ***** válasza:
47%

Furcsa egyes hozzászólók véleménye. Ti komolyan mindennap gondoltok arra, hálásak vagytok a sorsnak, hogy van tető a fejetek felett és nem éheztek?

Mert oké, abban tényleg van valami, hogy meg kell becsülni ezeket a dolgokat, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az embereknek igen kis hányada szokott ezeknek kifejezetten örülni. Emberek vagyunk, emberi gyarlóság, hogy elfelejtünk örülni ezeknek a dolgoknak. Én legalábbis igen. Hajlamosak vagyunk természetesnek venni ezeket (bár ez lenne a természetes mindenkinek!).

Csak, tudjátok, ez úgy megy, hogy ha nekem pl. most az a legnagyobb problémám, hogy nem tudok normális párkapcsolatot kialakítani, akkor NEKEM ez a legnagyobb problémám. Engem az nem vigasztal, hogy van tető a fejem felett és van mit ennem. Vagy titeket igen? Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb!!! Oké, vannak ennél nagyobb problémák is, de attól még az adott személy problémaként éli meg.

Az emberi természet olyan, hogy akkor tudja megbecsülni a dolgokat, ha azokat egyszer elveszíti.

2011. máj. 17. 20:42
 23/55 anonim ***** válasza:
65%

20.29 vagyok

Én arra értettem mikor alap dolgot kér a gyerek,és akkor is ez a válasz. Vagy ha nem jön ki vmelyik szülőjével,akkor is általában ezt írják h örülj h megengedik h ott lakj meg enni adnak

2011. máj. 17. 20:44
 24/55 anonim ***** válasza:
68%

Fiatalabb koromban én is gyakran kaptam ilyen beszólást pl. a családomtól, mikor valamit nagyon szerettem volna, de nem kaphattam meg. Mikor azt mondtam "De hát A-nak meg B-nek ez van!" akkor az kaptam vissza: "X-nek és Y-nak viszont nincs, ne mindig azt vedd észre, akinek több jut". Bezzeg mikor tanulmányi átlagról volt szó, akkor a legjobbakat kellett alapul vennem.. és ez halálra idegesített. Azóta viszont rájöttem, hogy mindig lesz, akinek több van, és olyan is, akinek kevesebb. Csak rajtunk múlik, hogyan éljük az életünket: egész nap a gazdagokat lessük és irigykedünk, elégedetlenkedünk, vagy pedig körülnézünk a saját portánkon, és felfedezzük, hogy ilyen körülmények között is lehetünk legalább ugyanolyan boldogok.

Hallottam valahol: Adott egy fürt szőlő. Hogyan kezded el enni? Először a csúnya szőlőszemeket, hogy a szép, kövér, édes szemek maradjanak a végére? Vagy pedig a legszebbekkel kezded, és végül egyre ízetlenebbek maradnak?

Ha a csúnyákkal kezded: Végig savanyú szőlőt fogsz enni. Végig aszerint válogatsz, hogy melyik lehet a legsavanyúbb. Az utolsó lesz az egyetlen, ami igazán édes lesz.

Ha a szépekkel kezdek: Minden szem jobb lesz annál, ami utána jöhet. Tehát mindet tudod értékelni, kiélvezed minden ízét, és csak egyetlen szem savanyú szőlő marad a végére.

Én mindig a csúnyákkal kezdtem..

Lehet, nem érzed ide illő példának, de szerintem valahol erről szól a kérdés.

2011. máj. 17. 20:45
 25/55 anonim ***** válasza:
60%

Én pl. örülök neki, bár tudom, hogy úgy áll a helyzet, hogy bármikor elveszíthetem és ettől nem is sok választ el.

De nagyon is értem a kérdést. Akár gazdagok vagyunk, akár szegények, akár egészségesek, akár betegek, adódhatnak az életünkben olyan helyzetek, problémák, amiket nehéznek érzünk, amik elszomorítanak. Lehet, hogy vannak, akiknek ezek a dolgok nem jelentenének problémát, de nekünk igen. Lehet, hogy mások rosszabb helyzetben vannak, de ettől még nekünk nem lesz jobb.

Erre szoktam én azt mondani, hogy ha fáj a tyúkszemem, attól még nem fáj kevésbé, ha tudom, hogy másnak jobban fáj. Lehetek hálás érte, hogy legalább nem fáj jobban, de attól még fáj. Akkor meg mi a fenének örüljek?

2011. máj. 17. 20:48
 26/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Utolsó válaszolók,köszönöm,tökéletesen rávilágítottatok a kérdés lényegére,ami úgy tűnik nekem sajnos nem sikerült. :)

A hasonlatot meg külön köszönöm annak aki írta.

2011. máj. 17. 20:51
 27/55 anonim ***** válasza:
91%
Hát, ha olyan természetes, akkor hogy a fenébe lehet az, hogy van akinek nem adatik meg?! Nem kell örülnöd neki, ne örülj neki. Én örülök neki, jó dolog.
2011. máj. 17. 21:26
 28/55 anonim ***** válasza:
74%
En anno csavargoeletet eltem, igaz, en hazamehettem volna, de lazadasbol honapokon keresztul az utcan logtam a csovesekkel meg punkokkal.Szoval at tudom nemileg erezni, milyen, amikor ehes vagy, nem tudsz hol aludni, vagy szarra vagy fagyva.Nem jo erzes.Es igenis, en mindennap halat adok Istennek, hogy teto van a fejem folott, ehetek, amennyi belem fer, vannak ruhaim es hasznalhatom a melegvizet.Lehet, kerdezo, hogy neked ezek nem tunnek nagy dolgoknak, de hidd el, ha nem lennenek, nagyon hianyoznanak.Es ha csak egy hetet toltenel el ezek nelkul, vhol kodorogva, mint egy kutya, azonnal rajonnel, hogy mekkora baromsagot kerdeztel...
2011. máj. 17. 21:36
 29/55 A kérdező kommentje:

"En anno csavargoeletet eltem, igaz, en hazamehettem volna, de lazadasbol honapokon keresztul az utcan logtam a csovesekkel meg punkokkal."

Lehet hogy én baromságot kérdeztem,de te a saját hibádból kerültél az utcára és nem mentél haza.Akkor annyira mégsem örültél annak hogy lehetett volna tető a fejed fölött... :)

2011. máj. 17. 21:41
 30/55 anonim ***** válasza:
74%
Pontosan, mert egy 16 eves eretlen kamasz voltam(mint ami te is lehetsz kb.) es fogalmam sem volt rola, h milyen jo dolgom is van otthon.Ezeket a dolgokat az ember akkor tanulja meg ertekelni, amikor mar nincsenek.
2011. máj. 17. 22:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!