Miért kéne annak örülnöm hogy van tető a fejem felett
és van mit ennem?
Figyelt kérdés
Sokszor láttam ezt pl. válaszokban hogyha valakinek valami problémája volt ez volt rá a válasz.Nem értem hogy ennek miért kéne külön örülni?Ez nem természetes?Azért mert vannak akiknek ez nem adatik meg és nekem/másoknak igen attól az még nem normális hogy ennek külön örüljön az ember.Ez kb. olyan mintha pl.Esik az eső-"Ne legyen rossz kedved meg semmi bajod hiszen esik az eső,örülj neki,máshol kivannak száradva a földek!"Manapság már ennek is mindennap örülni kéne?
Ezt azért is mondják, mert manapság az emberek minden jelentéktelen kis dolgon nyavalyognak - tisztelet a kivételnek. Tehát, olyan dolgokon hisztiznek, amiknek semmi értelmük, illetve sajnáltatják magukat, hogy jajj, de rossz nekem stb...
2011. máj. 17. 20:21
3/55 anonim válasza:
Nem csak manapság, de az emberiség elmúlt párezer évében ennek mindíg örültek.
Most ebben a nagy panaszkodós időben valahogy mintha kezdenénk elfelelejteni.
4/55 anonim válasza:
Szerintem ez azt jelenti, hogy értékelj minden apró dolgot az életetben (bár mondjuk ez nem is annyira apró), örülj mindennek, amid van, mert a mai változó világban ez is nagyon könnyen elveszthető + az, hogy van tető a fejed felett, valakinek rengeteg munkájába került, ami szintén érték.
5/55 anonim válasza:
Nem, nem természetes. Sose volt az.
2011. máj. 17. 20:22
6/55 anonim válasza:
Kicsit átalakítva, de igen: annak kell örülni, ami van. Az örökös elégedetlenkedés szerinted előre visz?
Én 4 műszakban, 12 órában melózom egy gyárban, alig alszom, mégis megtalálom az élet örömeit. Elsősorban pl: hálás vagyok, hogy van munkám, párom; boldog vagyok.
22l
2011. máj. 17. 20:23
7/55 anonim válasza:
hidd el, akinek nincs mit ennie, és nincs hol laknia, az ennek is örülne.
én mindig, ha rossz a kedvem, vagy valami bajom van, akkor inkább nem kesergek, hanem hálát adok a sorsnak és a családomnak, h van mit ennem, van hol laknom, és szeretnek.
lehet, h szakított velem a pasim, vagy valaki csúnyán beszólt és megbántott, de ezek eltörpülnek amellett, hogy van miből megélnem, és nem nélkülözök.
2011. máj. 17. 20:23
8/55 anonim válasza:
A kis dolgoknak is kell örülni mert ezekből meríthet erőt az ember ahhoz hogy nagyobb dolgokat el tudjon érni.
Mondhatnám úgy is hogy ki a kicsit nem becsüli az a sokat nem érdemli.
2011. máj. 17. 20:24
9/55 anonim válasza:
Te egy nagyon beképzelt elkényeztetett, valaki lehetsz
2011. máj. 17. 20:24
10/55 anonim válasza:
Ami van,az nagyon természetesnek tűnik.Pláne,ha megszokták már a jót(sokaknak az se jó),Nagyon sajnálom azokat,akik már értékelni sem tudják azt,ami megvan,és ami másoknak talán sosem adatik meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!