Tegnap végignézte a 3 éves kisfiam, ahogy megvert a
férjem. Mit tegyek?
kér segítséget valami hivatalos szervtől. én nem vagyok jártas ebben, nem tuodm hova lehet fordulni. a lényeg, hogy valahogy kiköltözzön, utána pedig persze egy ideig lehet hogy visszafog járni, ilyenkor szólj a rendőröknek. nem fog zaklatni egy idő után. ez a helyzet semmiféleképpen nem maradjon így!!! úristen szegény gyerek :(:( meg persze te is. tegyél érte, így milyen jövőtök lesz?!! fhuuu ezt még olvasni is megrázó élmény :/
2011. máj. 13. 19:20
Véded a gyereket, persze. De az ajtón látszik a betörés nyoma, úgyhogy ha nem rögtön hívod a rendőrséget, az sem baj.
De első lépésként add be a válópert, és kérhetsz távoltartásit.
2011. máj. 13. 19:23
33/107 A kérdező kommentje:
Egyszerű?
Külföldi, a világ másik végéről jött Magyarországra.
Ha elválnánk (többször mondta már) vinné a gyerekeket magával. Az ő családjának rengeteg pénze van, meg tudná oldani, hogy elvegye tőlem a gyerekeket. A magyar hatóságok nem csinálnak semmit. Csak úgy mehetnék el, ha teljesen új életet kezdenék, de hogyan?
Tudja hol dolgozok, egy-két nap alatt nem tudok váltani, min. 2 hónap kell hozzá, plusz hogy lakást találjak... Emellett új ovi, bölcsi. :(
Ha a fővárosban laksz, jó szívvel ajánlom a kick-box edzőmet. Ő régen kidobó is volt, amúgy világbajnok kick-boxos. Nagyjából 2 mp lenne rendezni a helyzetet.
2011. máj. 13. 19:25
2011. máj. 13. 19:25
1. Külföldi vagy nem,a magyar állam területén tartózkodik és az itteni törvények érvényesek rá.
2. Ha elviszi a gyerekeket (amit 100%, hogy neked ítél a bíróság), akkor az emberrablás kiskorú sérelmére. Nemzetközi elfogatóparancsot adnának ki ellene.
-egy joghallgató
2011. máj. 13. 19:26
Ahogy mondták, látlelet, rendőrség, bíróság, távolságtartás. Ha megszegi azonnal ismét rendőrség és mehet is a fogdába. Ha az a TE házad/lakásod és Ő betöri az ajtódat, akkor szintén rendőrség és magánlaksértés, betörés, magántulajdon rongálása, legyen csak minél több a rovásán, az csak segít a gyors távolságtartási megszerzéséhez. Ne félj tőle. Zárd ki zavard el, hívd fel anyud vidékről esetleg pár napra, vagy haverokat át, hogy ne legyél egyedül mikor hazavergődik. Pár napra akár el is "költözhettek" valakihez, ha van ilyen ismerősöd, hogy amíg nem indul el az eljárás, ne tudjon zaklatni.
2011. máj. 13. 19:26
ezek csak fenyegetések. így mégsem élhettek. ha elég bizonyítékod van a tetteire, nincs olyan hoyg neki adják oda a gyereket. ha pedig nincs más, fel kell áldozni az otthont és messzire menni ahol nem talál meg titeket. de ezen változtatni kell
2011. máj. 13. 19:27
teljesen igazuk van az előttem szólóknak hallgass rájuk. biztos nehéz, de muszáj megtenned. változtani. szerintem előbb fogják lecsukni mint hogy neki ítéljék a gyereket!
2011. máj. 13. 19:29
Én továbbra is az új élet megkezdése mellett voksolok, bármilyen nehéz is. Most azonnal. Pár hónapig rossz lesz az anyagi helyzet ugyan, de a rettegés megszűnik. Emellett meg kell természetesen kezdeni a jogi lépéseket is, válás, feljelentés, de csak és kizárólag ügyvédi segítséggel, te lehetőleg ne is találkozz vele személyesen többet.
2011. máj. 13. 19:30
Kapcsolódó kérdések: