Mit tegyek ebben a helyzetben? Már megőrülök.
Az a helyzet, hogy a párommal idén nyár végén leszünk 2 és fél éve együtt. Tavaly áprilisban volt az eljegyzésünk.
Most fogok szeptembertől továbbtanulni, valószínűleg Pesten. Tökéletesen elterveztük, hogy hogy lesz, hogyan fogunk élni, hogyan fogunk dolgozni, stb stb. Mikor mindezt előadtuk a szüleimnek, nagyon rosszul fogadták, elutasítóak voltak, egyáltalán nem volt bennük öröm, hogy önállósodni akarok egy rendes férfi mellett, saját keresetből (úgy, hogy nekik egy fillért sem kellett volna adniuk) akarunk élni, meg hogy el akarunk költözni. Összevesztek a párommal, akit azóta tiltanak tőlem. Nem találkozhatunk, nem láthatom, csak titokban tudunk találkozni, mindig veszekszik velem anyu, ha megtudja, hogy nem az akarata szerint cselekszem. Meg akarják tiltani, hogy Pestre menjek, hogy vele menjek, és választás elé állítottak: vagy a párom, vagy ők. De ha a párom mellett döntök, akkor haza többé sose jöhetek. Ilyet nem lehet...ez a kettő nem egy kategória....
Most munkát keresek hogy legalább anyagilag független legyek. Kibékülésről köztük jó pár évig szó sem eshet, mert nagyon csúnya dolgokat vágtak egymás fejéhez... De én nem akarom feladni a szerelmemet, sem a családomat, és velem senki sem foglalkozik... Mindenki elégedett itthon, hogy az van, amit akart...
Mit tegyek?
19 / L
Pest is kérdés, vagy az már nem csak az, hogy önállóan akarod eltartani magad plusz tanulni?
Először próbáld ki, milyen maga a tanulás, aztán dönts, hogy képes vagy-e mellette keresni is eleget! Felelőtlenség!
Csak elképzelni tudom, esetleg azt is mondták neked, ha nem tetszik, el lehet menni...?
Ha igen, jobban teszed, ha önállósodsz és tényleg elmész-ilyen előzmény után...
Levelezős képzésre jelentkeztem, valószínűleg tudnék mellette dolgozni. Azért tiltanak Pesttől, mert igazából mindentől tiltanak és féltenek...
És igen, azt is mondták, hogy ha a páromat választom, akkor soha többé nem jöhetek haza. Ezt nem gondolom, hogy tényleg így van, de ha így is lesz, nem az én választásom lesz.
áh nem értem a szüleidet. én büszke leszek a gyerekemre mikor a saját lábára áll.
mégis mit akarnak, hogy örökre az ő kis babucikájuk legyél?! el kell fogadniuk hogy felnőttél, és hihetetlenül önző dolog, hogy érzelmileg zsarolnak. mégpedig azért, hogy ne tehesd meg azt, ami nagyon is az élet rendje. ha ők képesek ilyen gusztustalanul bánni veled, és ahelyett hogy támogatnának kitagadással fenyegetőznek, hát maguknak köszönhetik ha majd ebből nem kérsz!
nyilván rosszul érzed magad amiatt, hogy elhagyod őket és ez nekik "rossz", elvégre mégis csak a szüleid és ők fontosak neked. igen ám, de ha neked az a "dolgod" hogy valamilyen szinten hallgass rájuk, hát ennyi erővel mondhatjuk, hogy nekik meg az a "dolguk", hogy támogassanak téged. namármost ők ezt nemhogy nem teszik meg, de önző módon rád akarják erőltetni a saját akaratukat. ha ők nem viselkednek szülőhöz méltó módon, akkor szerintem fel sem kéne hogy merüljön benned az, hogy velük maradj, ahelyett hogy a barátoddal mennél.
Drága válaszolóm!
Ebben nagyon egyetértünk. Tudod, azt vártam, hogy azt mondják, menjetek nyugodtan, mégha segíteni anyagilag nem is tudunk, majd valahogy máshogy támogatunk benneteket.
És nem ezt kaptam. Pedig jó tanuló voltam világéletemben, nagy nehezen a szerelmet is megtaláltam, egy olyan férfit, akiben vakon bízok és szeret, és a mai világban normális tud maradni (mert nem iszik, nem drogozik, normális munkahelye van).
És nyilván felidegesítette magát, amiért sz*r semmirekellő munkanélkülinek lett elkönyvelve.... :(
Szóval, mikor azt hittem a tündérmese, amiben élek, örökké fog tartani, kisiklott az életem...
Biztos, hogy én is hasonlóan hozzád, ha lesz gyerekem, nem fogom visszafogni. Egyrészt mert az Ő élete, egy van neki belőle, másrészt meg, mert ha nem sikerül neki, engem fog okolni. Én ezt nem szeretném a szüleim a helyében...
Nagyon önzők a szüleid...abszolút nem érdekli őket mit tesz téged boldoggá, hanem csak az, hogy az Ő akaratuk szerint történjenek a dolgok.
Önállósodj mindenképpen...ha önálló kereseted lesz kevésbé szólhatnak bele az életedbe.
Ismered a mondást: a pénz szabaddá tesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!