Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? Már megőrülök.

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a párommal idén nyár végén leszünk 2 és fél éve együtt. Tavaly áprilisban volt az eljegyzésünk.

Most fogok szeptembertől továbbtanulni, valószínűleg Pesten. Tökéletesen elterveztük, hogy hogy lesz, hogyan fogunk élni, hogyan fogunk dolgozni, stb stb. Mikor mindezt előadtuk a szüleimnek, nagyon rosszul fogadták, elutasítóak voltak, egyáltalán nem volt bennük öröm, hogy önállósodni akarok egy rendes férfi mellett, saját keresetből (úgy, hogy nekik egy fillért sem kellett volna adniuk) akarunk élni, meg hogy el akarunk költözni. Összevesztek a párommal, akit azóta tiltanak tőlem. Nem találkozhatunk, nem láthatom, csak titokban tudunk találkozni, mindig veszekszik velem anyu, ha megtudja, hogy nem az akarata szerint cselekszem. Meg akarják tiltani, hogy Pestre menjek, hogy vele menjek, és választás elé állítottak: vagy a párom, vagy ők. De ha a párom mellett döntök, akkor haza többé sose jöhetek. Ilyet nem lehet...ez a kettő nem egy kategória....

Most munkát keresek hogy legalább anyagilag független legyek. Kibékülésről köztük jó pár évig szó sem eshet, mert nagyon csúnya dolgokat vágtak egymás fejéhez... De én nem akarom feladni a szerelmemet, sem a családomat, és velem senki sem foglalkozik... Mindenki elégedett itthon, hogy az van, amit akart...

Mit tegyek?

19 / L

2011. máj. 13. 09:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%

Pest is kérdés, vagy az már nem csak az, hogy önállóan akarod eltartani magad plusz tanulni?

Először próbáld ki, milyen maga a tanulás, aztán dönts, hogy képes vagy-e mellette keresni is eleget! Felelőtlenség!

2011. máj. 13. 10:11
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak elképzelni tudom, esetleg azt is mondták neked, ha nem tetszik, el lehet menni...?

Ha igen, jobban teszed, ha önállósodsz és tényleg elmész-ilyen előzmény után...

2011. máj. 13. 10:11
 13/33 A kérdező kommentje:

Levelezős képzésre jelentkeztem, valószínűleg tudnék mellette dolgozni. Azért tiltanak Pesttől, mert igazából mindentől tiltanak és féltenek...

És igen, azt is mondták, hogy ha a páromat választom, akkor soha többé nem jöhetek haza. Ezt nem gondolom, hogy tényleg így van, de ha így is lesz, nem az én választásom lesz.

2011. máj. 13. 10:17
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ülj le szüleiddel és mond meg nekik mit érzel és hogy mit hoyg teveztetek el. nehogy azt higyjék hog ynag yhirtelen beleugrasz valamibe. mond el hog yindent eklterveztetek és hogy neked ez lenne a jó döntés. Ha szeretnek megértik, hogy úgy szeretnéd élni az életed ahogy TE eltervezted, nem úgy ahogy ők gondolják, hogy jó lenne majd neked...
2011. máj. 13. 10:19
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

áh nem értem a szüleidet. én büszke leszek a gyerekemre mikor a saját lábára áll.

mégis mit akarnak, hogy örökre az ő kis babucikájuk legyél?! el kell fogadniuk hogy felnőttél, és hihetetlenül önző dolog, hogy érzelmileg zsarolnak. mégpedig azért, hogy ne tehesd meg azt, ami nagyon is az élet rendje. ha ők képesek ilyen gusztustalanul bánni veled, és ahelyett hogy támogatnának kitagadással fenyegetőznek, hát maguknak köszönhetik ha majd ebből nem kérsz!

nyilván rosszul érzed magad amiatt, hogy elhagyod őket és ez nekik "rossz", elvégre mégis csak a szüleid és ők fontosak neked. igen ám, de ha neked az a "dolgod" hogy valamilyen szinten hallgass rájuk, hát ennyi erővel mondhatjuk, hogy nekik meg az a "dolguk", hogy támogassanak téged. namármost ők ezt nemhogy nem teszik meg, de önző módon rád akarják erőltetni a saját akaratukat. ha ők nem viselkednek szülőhöz méltó módon, akkor szerintem fel sem kéne hogy merüljön benned az, hogy velük maradj, ahelyett hogy a barátoddal mennél.

2011. máj. 13. 10:25
 16/33 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, a beszélgetés már nem old meg semmit. Egyből veszekedéssé fajul. És ez így van már három hónapja. Sajnos hiába mondtuk, hogy nem a semmire alapozva megyünk el innen, (van a bankban pénzünk is), semmi nem volt elég. Mindenbe belekötöttek. Olyan dolgokba, ami kiszámíthatatlan, amit ők maguk sem terveztek el annak idején. És igen, nem tudom, hogy várják, hogy itthon maradjak, mikor majd megőrülök, mert nem láthatom akit szeretek, mert már csak dacból sem akarnak kibékülni vele. Én nem értem ezt. Mindig azzal jön anyu is, hogy majd ha ő nem lesz, azt csinálok, amit akarok. Ez nem normális dolog, hát akkor senki sem tartana sehol, ha ez így lenne... Nem értem...
2011. máj. 13. 10:30
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
19 éves voltam, amikor elköltöztem otthonról. Nekem is ilyeneket mondtak: úgysem boldogulsz majd, háztartás stb. stb. stb. úgyis visszajössz... Hát nem mentem vissza és elboldogultam, mégpedig azért, mert akartam boldogulni egyedül. Éppen azért, mert én már átéltem mindezt, soha nem leszek ilyen paraszt a saját gyerekemmel. Máig nem értem, miért kell olyanokat mondani, hogy vagy mi vagy a szerelmed. Válassz! Ez egy iszonyatosan nagy marhaság! Egészen biztos, hogy ha a lányom majd ilyen helyzetet teremt, akkor azt fogom neki mondani, hogy menj, éld az életed, ide bármikor visszajöhetsz és nyugodtan szólj, ha bármilyen segítségre szükséged van.
2011. máj. 13. 10:32
 18/33 A kérdező kommentje:

Drága válaszolóm!

Ebben nagyon egyetértünk. Tudod, azt vártam, hogy azt mondják, menjetek nyugodtan, mégha segíteni anyagilag nem is tudunk, majd valahogy máshogy támogatunk benneteket.

És nem ezt kaptam. Pedig jó tanuló voltam világéletemben, nagy nehezen a szerelmet is megtaláltam, egy olyan férfit, akiben vakon bízok és szeret, és a mai világban normális tud maradni (mert nem iszik, nem drogozik, normális munkahelye van).

És nyilván felidegesítette magát, amiért sz*r semmirekellő munkanélkülinek lett elkönyvelve.... :(

Szóval, mikor azt hittem a tündérmese, amiben élek, örökké fog tartani, kisiklott az életem...

Biztos, hogy én is hasonlóan hozzád, ha lesz gyerekem, nem fogom visszafogni. Egyrészt mert az Ő élete, egy van neki belőle, másrészt meg, mert ha nem sikerül neki, engem fog okolni. Én ezt nem szeretném a szüleim a helyében...

2011. máj. 13. 10:40
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Dr Susan Forward: Mérgező szülők című könyve telis-tele van ilyen érzelmileg manipuláló szülőkkel. Sajnos még ha fáj is, meg tanulni kiállni magadért, az érdekeidet érvényesíteni akár a szülőkkel szembemenve is. Esetleg visszakérdezhetsz, hogy amikor ők összejöttek, mindez hogy esett volna nekik az ő szüleiktől. Illetve azt, hogy a saján nevelésük eredményeképpen mindössze annyira tartanak tégedet, a gyereküket, hogy képtelen lennél jól párt választani és megállni a saját lábadon? Mert ha ezt nem nézik ki belőled, azzal a SAJÁT ALKALMATLANSÁGUKAT bizonyítják!!!!
2011. máj. 13. 10:45
 20/33 anonim válasza:
100%

Nagyon önzők a szüleid...abszolút nem érdekli őket mit tesz téged boldoggá, hanem csak az, hogy az Ő akaratuk szerint történjenek a dolgok.

Önállósodj mindenképpen...ha önálló kereseted lesz kevésbé szólhatnak bele az életedbe.

Ismered a mondást: a pénz szabaddá tesz...

2011. máj. 13. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!