A kutya igenis családtag! Egyetértetek?
Felbőszültem egyik kérdésen, gondolom tudjátok melyiken. A kutya igenis családtag. Velünk alszik vagy az ágy végében, vagy közöttünk. Ott van az asztalnál is mikor eszünk és szerintem nincs abban semmi, ha kaja közben adok neki is egy szelet szalámit. Ezen kívül én is kutyatáppal etetem, most nehéz időkben inkább meghúzzuk kicsit a saját kajaköltségeinket, de neki a táp meg kell legyen. A cica is ott ül az ölembe mindig kajáláskor.
Ugye szerintetek is így kell bánni a kutyákkal? Ha nem becsüljük meg inkább ne tartsunk.
Ez egyszerű pszichológia. Az emberek nem kattintanak olyan kérdésre, ami nem "veri ki a biztosítékot" náluk (nem kelti fel a figyelmüket). Erre a leginkább az a kérdés alkalmas, aminek a tematikájával nem értenek egyet. A te kérdésed címe ráadásul provokatív is, arra született, hogy az ellenkezőket ide hívja (ezt részben be is ismerted már). Ha valahol egyetértesz a kérdezővel, akkor csak bólogató Jánosként lehet helyeselni, de ha nem... :)
Úgyhogy semmi okod meglepődni, szerintem.
Én mindent megadok neki,amire egy ÁLLATNAK szüksége van. Ő nem ember. Eszembe sem jutna,hogy az asztalnál egyen,belenyaljon a kajámba,beengedjem az ágyamba..van saját fekhelye,saját kajás tálja.
Sokan úgy bánnak az állatokkal,mintha gyerekek lennének,csak azt nem fogják fel,hogy egy állatnak nincs arra igénye,hogy asztalnál egyen,nem ez teszi boldoggá..
És igen,én is sirtam mikor az előző kutyám (öregségében) meghalt..a szeretetet meg a megfelelő gondoskodást sem ebben mérik
ha meg nem lesz mit ennetek akkor majd
a vacsi legközelebb kutya pörkölt lesz.
családtag, de nem emberként kezelem.
ha eszek, akkor én eszek, a kutya a saját táljából, a saját kajáját eszi. aludni a kanapén szokott, és nem az ágyamban.
ettől függetlenül is lehet szeretni egy állatot, de tudnia kell, hogy ki az úr a házban. ettől még nem becsülöm kevésbé, megsimogatom, beszélek hozzá, nagy sétákat teszünk, de neki is jobb az, ha kutyaként van kezelve.
A kutya családtag.
De amit te csinálsz az nem normális és nevelési hiba ami leginkább a kutyának árt akit elvileg szeretsz. Nulla szakértelem és emeriesítés. A kutya az kutya, akkor is ha annyira szeretjük mint egy embert. A kutya falkában él ahol rangsor van, semmi demokrácia. Ha nem te vagy a főnök, ahogy kéne, akkor majd ő lesz, mert fejetlenséggel nem lehet úlélni. És ha ő a főnök akkor jön a rossz kutya,k aki ugar, rág, szökik, morog harap, bepisil, irányítja az életed, rámorog a párodra ha az hozzádér stb. És ez neki a legnagyobb szenvedés. Lehet, hogy a te kutyádon (még) nem látszik, de ennek ezer oka lehet. Ha veled alszik ha mindent adsz neki amikor kér, akkor elrontod. El kell fogadni, hogy ő nem ember, és nem azért csinál dolgokat amiért egy ember, és nem arra van szüksége. Szeretni nem elég, jól kell szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!