A kutya igenis családtag! Egyetértetek?
Felbőszültem egyik kérdésen, gondolom tudjátok melyiken. A kutya igenis családtag. Velünk alszik vagy az ágy végében, vagy közöttünk. Ott van az asztalnál is mikor eszünk és szerintem nincs abban semmi, ha kaja közben adok neki is egy szelet szalámit. Ezen kívül én is kutyatáppal etetem, most nehéz időkben inkább meghúzzuk kicsit a saját kajaköltségeinket, de neki a táp meg kell legyen. A cica is ott ül az ölembe mindig kajáláskor.
Ugye szerintetek is így kell bánni a kutyákkal? Ha nem becsüljük meg inkább ne tartsunk.
Én imádom a kutyámat, de a kutya az kutya, és nem családtag. Soha nem etetjük a saját kajánkból, mert azt mi esszük, ő azt nem eheti, neki ott van a kutyatáp, abból meg mi nem eszünk. Ez szerintem az első következetes lépés a nevelésénél, hogy tudja, ki is a főnök. Az, hogy az ágyba feljöjjön szintúgy kizárt, mert van neki saját fekhelye, ahol tökéletesen jól érzi magát és el tud (el is szokott) vonulni a külvilágtól, mikor a kedve úgy tartja. Ha én akarok játszani vele, akkor játszik, ha azt mondom neki, hogy menjen a helyére kimegy.
A kutya és gazdi között olyan alá-fölérendeltségi viszony van, amely nem hasonlítható egyetlen családi kapcsolathoz sem szerintem. Ráadásul egy perc alatt az ember fejére nőnek, aztán meg szégyenkezhetsz mindenki előtt és csóválhatod a fejed, hogy milyen "rossz" ez a kutya.
Összegezve, szerintem a kutyákkal kutyaként kell bánni, mert ők vannak értünk és nem fordítva. - és ezt annak ellenére mondom, hogy szeretem és tisztelem a sajátom.
Hello! Én írtam az 5 órát. Reggel sétálunk még minden előtt 1-1,5 órát, délután szintén, este 1-1,5 órát és van a napban 1 óra tanulás is neki, vagy esetleg játékos trükktanulás. Tehát a reggel az normálisan megy, mint mindenkinél, csak előtte ott a kutyám.
Elmegyek dolgozni 8 órát. Hazaérek és önző módon megint rászánok egy órát a kutyára. Utána egyéb teendők elintézése (mosás, rendrakás, stb. bár tapasztalataim szerint ezek nagy része szinkronban is működik). Este, mikor már minden lecsendesült akkor tanulás és séta, játék, kutyahaver a szomszédból. Hétvégén meg suliba járunk, akadályt ugrik, trükköket tanul, haverkodik, ismerkedik, keres, apportíroz, stb. Ez különben remek családi program is a szabad levegőn.
Nálam nem teher a kutya, hanem egy plusz, ami jobbá teszi a napokat. Nem muszáj vele foglalkoznom, van segítség, de nekem ez a kikapcsolódás. Nincs se tv, se net, van jobb dolgom is.
Honolilu! Igazad van, nagyon jól megfogalmaztad az alá-főlérendeltséget!
Imádom az állataimat! Mindent megadok nekik, amire csak szükségük van! De van egy hatalmas füves-fás kertünk, és ott a helyük! Nemcsak szerintem, szerintük is! És hiába rajongok értük, az állat nem való az ember ágyába. Roppant egészségtelen, sok mindent össze lehet szedni a legtisztább kutyától is! Puszi sosincs szájra, max én adok a feje búbjára, de ritkán. Asztalnál ők nincsenek jelen méghozzá azért, mert ők is akkor kapnak enni, a saját helyükön, a saját ételüket! Ha megsimogatjuk őket, utána szigorúan kézmosás, mielőtt másba belekezdenénk, ágyra, kanapéra nem jöhet, mert megvan a saját kis kosara és párnája (nem is akar a mi kanapénkon feküdni). Nagyon ritkán jönnek be a házba, de ők is jobban szeretnek kinn tartózkodni. és mi ezt támogatjuk. A kutyánk házat őriz, így ő ott akar lenni a "figyelőállásban", a macska meg halászik a kertek alatti tóban, bogarat fog, stb. Elvannak egész nap. Olyan édeni körülmények közt élnek ilyenkor tavasszal és nyáron, hogy szerintem erőszakkal se lehetne őket a házban tartani. És ha van lehetőség kiengedni őket, akkor miért ne? Csak szenvednének idebenn. És így ezt a vedlési időszakot is odakinn tudják le.
Nálunk laknak, mindent megkapnak, orvosi ellátást, ételt, tiszta, meleg fekhelyet (télen fűtött melléképületet), szerintem ezáltal ugyanúhgy ki tudom mutatni a szeretetem irántuk, mint mások azáltal, hogy a szájukból etetik, stb. Csak nálunk az egy határon már túl van.
hát mit ne mondjak jó igénytelenek lehettek, ha ebéd közben is a macska az öledben ül és a kutya meg közöttetek alszik az ágyban...
szerintem nem családtag egy állat sem... illetve mégis... de semmiféleképpen sem olyan szinten, hogy velünk aludjon (még a szobába sem jöhet be) stb stb....
és véleményem szerint nem így kell bánni az állatokkal, mint ahogyan ti teszitek...fogalomzavarban szenvedtek.
Arra jutottam, hogy az ember szeret ellenkezni. Most, főleg az utóbbi 10-15 kommentben lényeges túlsúlyban van az, aki nem tartja a kutyát családtagnak, és fel van bőszülve azon, amit a kérdés magyarázataként írtam. A másik kérdésnél pedig a nyakát adta amellett, hogy a kutya igenis családtag, és őt is beleszámoljuk a testvérek, gyerekek mellé...
NAGY KÖVETKEZTETÉS: Mindegy mire, csak mondjunk ellent valakinek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!