Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kutya igenis családtag!...

A kutya igenis családtag! Egyetértetek?

Figyelt kérdés

Felbőszültem egyik kérdésen, gondolom tudjátok melyiken. A kutya igenis családtag. Velünk alszik vagy az ágy végében, vagy közöttünk. Ott van az asztalnál is mikor eszünk és szerintem nincs abban semmi, ha kaja közben adok neki is egy szelet szalámit. Ezen kívül én is kutyatáppal etetem, most nehéz időkben inkább meghúzzuk kicsit a saját kajaköltségeinket, de neki a táp meg kell legyen. A cica is ott ül az ölembe mindig kajáláskor.

Ugye szerintetek is így kell bánni a kutyákkal? Ha nem becsüljük meg inkább ne tartsunk.

2011. máj. 12. 15:09
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
1 kutyánk és 1 macskánk van, aranyéletet élnek, természetes, hogy mindent megkapnak. De én pl a szeretemet nem úgy fejezem ki, hogy belefektetem az ágyamba, meg az ülembe ültetem az asztalnál. Ezt a gyerekekkel tesszük alkalomadtán. Az állatoknak saját evősarkuk van a konyhában, és megvan a saját (tiszta, rendes) fekhelyük. Amúgy nem is szeretnek az ágyunkon lenni, de nem is engedném őket: akárhogy tisztítom, fésülöm őket, most vedlenek, egészségtelen lenne abban a szőrben aludni, és az asztalnál sem látnánk szívesen a szőrszálaikat :) Nameg enni csak tiszta kézzel! Így ez nem fér össze azzal, hogy közben fogdosom az állatokat.
2011. máj. 12. 15:27
 22/53 Darcy01 ***** válasza:
92%
Én is szeretem az állatokat, de kizártnak tartom, hogy egy lakásban éljek egy kutyával vagy egy macskával. Nekik is jobb egy tágas kertben élni, mint a négy fal között.
2011. máj. 12. 15:29
 23/53 A kérdező kommentje:
Nos emberek, ugyanaz vagyok aki az előbbi kérdést írta ki, vagyis aki rácsodálkozott a kutya családtagként való említésére. Kíváncsi voltam, hogyha azt írom le, amit ti mondtok, tehát hogy egyenértékű családtagként kezelem, akkor mi lesz a reakció... Érdekes esettanulmány lehetne ebből. :)
2011. máj. 12. 15:35
 24/53 anonim ***** válasza:
53%
Nekem nincs családom, csak egy macskám, vele lakom kettesben, így őt családtagnak tekintem.
2011. máj. 12. 15:39
 25/53 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem pontosabb, ha úgy mondjuk, a család része. Mert családtagnak a testvérek és szülők számítanak, vagy talán még, ha egy rokon valamiért ott él velük. De a kutya is betölt valami szerepet abban a házban, ha nincs ott, akkor hiányozhat, foglalkozni kell vele stb... Nekünk legalábbis egy egy nemtudommilyen mini kutyánk van, és mindig üdvözöl amikor hazajövök, meg az előző, kinti kutyánk is mindig üdvözölt. Ha nincs itthon, kicsit üresebbnek érzem egy darabig a lakást...
 26/53 anonim ***** válasza:
77%
családtag! Nálunk sajnos kutya nincs, csak két befogadott macska, de ők is családtagok.
 27/53 anonim ***** válasza:
68%

És mire jutottál? Mert éna másiknál nem olvastam a kommenteket.

Akkor leírom ide (mert úgy látom, nem jól válaszoltam, nem beszéltem az anyagi oldaláról), hogy én beleszámolom a macska és a kutya kajáját a költségekbe, bár nagyon ritkán kell megmondanom, hogy napi szinten mennyit költök kajára. De mivel rájuk is megy pénz, ezért ők is "kiadás", ez természetes. Az ő kajájuk is a családi kasszából van fizetve, a kutya és a macska is közös háziállatunk. Nem egyikünk tartja el őket külön alapból.

28/53 anonim ***** válasza:
valaki azt írta napi 5 órát foglalkozik vele. Legjobb esetben 4 kor hazaérek a munkából, ha rászámolok 5 órát a kutyára, akkor mikor jut idő a férjre, a gyerekekre, a főzésre, az egyetemre?
 29/53 anonim ***** válasza:
44%

NEM! Családtag CSAK ember lehet!

Aki a kutyát,macskát családtagnak tartja,komoly pszichikai problémái vannak!

A kutya,macska természetes élettere az udvar,és nem a lakás. Ahol tud szabadon mozogni,szaladgálni stb. Csak rosszat tesz vele,az aki a lakásban tartja. Aki vele alszik,eszik,az fütyül az alapvető higiéniára.

Az állatokat lehet szeretni, kell is foglalkozni velük,de nem lehet családtagnak tekinteni.

Sajnos,sokak érzelmivliága eltorzult,és többre becsülik az állatokat a családtagjaiknál,az embereknél.

2011. máj. 12. 15:40
 30/53 anonim ***** válasza:
82%
Én konkrétan rosszul vagyok attól,hogy egy ágyban alszanak emberek az állataikkal,és van aki egy asztalnál.Számomra ez undorító,és abnormális dolog...ráadásul sokan puszilgatják is(a kutya visszanyalja).Na,hát engem ne nyalogasson,előtte meg a s*eggét tisztogatta.
2011. máj. 12. 15:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!