Miért ilyenek a szüleim? Mért nem értik meg, hogy már nem vagyok gyerek?
Hát igen. Én is állandóan lázadoztam, hogymiért nem engednek ide vagy oda. Most meg úgy gondolom, hogy tényleg semmiről sem maradtam le, amiért nem mentem 15 évesen bulizni. Külföldön 18/21 év alatt be sem engedik az mebert a szórakozóhelyekre, és ez így van rendjén. Nem hiszem, hogy egy 15 évesnek való, hogy éjszaka szórakozóhelyeken dorbézoljon. Elhiszem, hogy neked ezt most nehéz megértened, de hidd el, hogy a te érdekedben van. Az nagyon jó, hogy nem iszol, drogozol, stb, de az éjszakában nem egyedül vagy, hanem van ott egy halom bűnöző, akik bármire képesek. Szóval sajnos nem véd meg téged az, hogy normálisan gondolkodsz, és veled van egy hasonló 15 éves. Én 26 éves voltam, mikor egy nagyon jó hírű budapesti szórakozóhelyen belekevertek valamit az italomba, amit amúúgy egy percig sem hagytam őrizetlenül. Nem véletlenül féltenek a szüledid. Vagy ott van aza 3 halálra taposott lány esete. Na, ők egy kifejezetten tiniknek szervezett buliban haltak meg. Én sem engedem el a lányom egyedül az éjszakába. Elmehet moziba (hoozom-viszem), mindenféle táborokba, barátnőjéhez, stb, elviszem koncertekre (amilyenre csak akar), gyakran megyünk wellness hétvégékre, kirándulni ide-oda, de bulizni nem engedem, és nem is fogom. Nem azért neveltem fel egy gyereket, hogy utána valamilyen bűnöző drogos tönkretegye, vagy isten őrizz elvegye az életét.
Az megint más, ha nem szeretik a barátaidat, vagy ha nem engednek el pl. táncórára, erről le kell ülnöd beszélni velük, mert ez nem jó így. De a bulizásról szerintem egyelőre tegyél le.
köszönöm a válaszokat! :)
Az a baj nálunk elég kicsi a hely, hogy szervezzek egy házibulit, sajnos panel lakásban lakunk, már találkozott a barátnőmmel, ő is mondta, hogy milyen udvarias, és aranyos, de ennyi, aztán újra jött azzal, hogy nem kéne vele barátkoznom... már próbáltam vele beszélni róla, de abból mindig veszekedés lett... nem tudok vele erről beszélni. :( Apával se lehet megbeszélni, őt nagyon szigorúan nevelték kiskorában, szerintem ő azért nem engedi. Oké, hogy a legtöbb házibuli, pia, cigi, drog, szex, de a barátomnál már voltam egyszer, szilveszterkor, oda is alig engedtek el, de ott se volt semmi, csak egy keveset ittunk, tényleg nem volt sok, a többi meg nem is volt, a lány akinél lesz, ő sem cigizik, vagy drogozik...
Hát ezekről mindenképpen beszélned kéne velük. Ha tényleg 4-5 ös vagy, akkor mondd meg nekik, hogy ezek nagyon jó jegyek, láthatják, hogy tanulsz, meg hogy jól teljesítesz, és néha el szeretnél te is menni ide-oda. Ez nem fog a tanulás rovására menni, és nem olyan szórakozást szeretnél, ami veszélyes, vagy kétes kimenetlű. hanem hadd játj el valamit sportolni, vagy táncolni. Mondd, hogy neked is szükséged van barátokra, itt ez a lány, szintén hasolnó, mint te, és jól megértitek egymást. Magyarázd el, hogy megérted, hogy féltenek, de a barátaidtól való elitltás nem ésszerű dolog, és nincs semmi értelme.
Ja, és nagyon fontos, hogy egy jó pillanatban kapd el a szüleidet (vagy külön-külön akár, azt, akivel jobban kijössz), és akárhogy is reagál, ne kapd fel a vizet, ne kezdj el veszekedni, mert annak semmi értelme. Úgy értem, hogy azzal nem fogod elérni a célod. Legyél türelmes, ha kell, akkor próbáld többször. Remélem, így sikerrel jársz!
15 évesen igenis gyerek vagy. A korosztályod sajátossága, hogy azt hiszitek már tietek a világ közben a seggetek kivan nyalva otthon... Azon nem csodálkozok, hogy nem akarnak olyannak a házibulijába elengedni, akit nem is ismernek, én sem tenném. És nem is bíznék benned, az írásodból is látszik, csordaszellem van, más nem létezik, azért akarsz bulizni, mert mások is, mi lesz a következő? Azért akarsz inni, mert mások is, azért akarsz szexelni, mert mások is...
Annyiban igazad van, hogy a barátnőddel miért van ok nélkül bajuk, azt kérdezd tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!