Joggal várhatom el, hogy ha akármi van, megosszák Velem a szüleim, akikkel levélben tudjuk tartani a kapcsolatot- pláne ha én is megírom, hogy éppen milyen gondunk volt, beteg volt valamelyik gyerek. Stb?
Nem, a temetésen úgyis megtudod, ha valamelyikük már nem él.
De szerintem a fontos dolgokat elmondják - betegség, ilyesmi. Ha eltitkolnak valamit, amiről illene tudnod, akkor viszont te se mondj semmit nekik.
Engem ez a "jog" szó zavar- olyan mintha egy kapcsolatban csak jogok és kötelességek lennének, de régen rossz, ha így álsz hozzá - szerintem legalábbis.
Sokkal színesebb és izgalmasabb egy kapcsolat és inkább az önzetlenségről,szeretetről, kölcsönösségről szól- nem pedig kinek mihez van joga. Ez a kifejezés annyira idegen a családi légkörtől.
Valami nálad kisiklott, valami szocializációs lépcső...szerintem.
Na, ez a kímélés dolog... pfff, menjenek a frászba.
Mi lett volna, ha az apja a harmadikba belehal? Anyu mit mond? "Apád meghalt, jövő héten temetik. Ja, amúgy már kétszer rosszul volt, csak nem akarunk szólni... "
Ha apa rosszul lenne, és nem tudnék róla, csak utólag, irtó nagy balhét rendeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!