Vidéken szeretnék élni, szerintetek lehetséges?
(Először is, elnézést ha nem a megfelelő kategóriában tettem fel ezt a kérdést, nem tudom melyik lett volna alkalmasabb.)
22 éves lány vagyok, egész életemben nagyvárosban, panelban laktam viszont gyermekkoromban sok időt töltöttem a nagyszüleimnél egy "világvégi" aprócska zsákfaluban, közel a szlovák határhoz. Sajnos amióta a nagyszüleim meghaltak már csak ritkán megyünk oda, elég messze van és költséges az út. Imádtam ott lenni,a friss levegőt, az állatokat, a gyümölcsösben lófrálni. Még dolgozni is szerettem volt, hogy egész délután csak a kukoricát törtem vagy gereblyéztem, etettem az állatokat stb. Már kb. másfél éve csak azon jár az eszem, hogy itt hagyom a várost, elköltözöm és állatokat tartok, növényeket termesztek stb.
Csak az a bibi, hogy egyetemre járok, 2 évem van még hátra belőle, jogász leszek (17 évesen még jó ötletnek tűnt). Ezzel a szakmával nem tudom mit kezdhetnék vidéken, pedig valamiből élni kéne. Nem sok esélyt látok rá, hogy ez összejön, de nem szeretném a városban leélni az életem, utálom ezt a nagy pörgést, az idegbajos embereket, nem akarok életem végéig naphosszat egy irodában ücsörögni. A párom benne lenne, hogy elmenjünk, ő szakács neki sem sok esélye lenne munkát találni...
Szerintetek csak álom marad, hogy elhagyjam a várost?
(bocsi, hogy hosszú lett)
Bármily furcsa, vidéken is vannak jogászok. :)))
Anyagilag biztos nem jutsz oda, ahová Pesten juthatnál, de szerintem így is megéri. Sok sikert!
Szakasztott ugyanígy vagyok, mint te. Falusi életre és kétkezi munkára vágyom, pedig diplomás tolmács-fordító és tanár vagyok. Hánynom kell az ülőmunkától, az állandó bezártságtól. Én nem adom fel, szerintem lehet találni valami módot, hogy összejöjjön, ha kell, elvégzek valami mezőgazdaságit.
26/N
Egy olyan falut kéne találnotok ahonnan könnyen el lehet járni a közeli városba.
Én is falun lakom, Pécstől 20km-re, bármire szükségem van 20 perc az út, a munkába járás is megoldható.
Így te kereshetnél egy olyan munkahelyet ahol nem kell egész nap bent lenni, vagy vállalkozásként csinálnád, így otthon dolgozhatnál a szakmádban és a ház körüli munkában is, a párod meg bejárhat a városba dolgozni, persze ha talál munkát.
Amúgy csak mellékesként írnám le, hogy a mai világban nem éri meg állatot tartani, az etetése rendkívül költséges, viszont ha téged ez inkább boldogít és nem a pénzért csinálnád, úgy már másabb a helyzet.
Hát sok sikert, én imádok falun lakni, bár állatokat már nem tartunk.
22/L
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:10
Én is így vagyok vele, inkább kezdtem volna el a mezőgazdaságit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!