Szerintetek megéri ez az egész egy kisgyerekért?
Figyelt kérdés
Kicsit ki kell adnom magamból a mérgemet. :( Múlt héten húsvétra vittünk az ismerősömékhez egy kisnyuszit, mert az ismerősünk unokájának (5 éves) minden éven kell egy nyuszi, hogy hát lássa, mi hozza az ajándékot. Persze a kisnyuszik, mihelyt megunták őket, vissza vannak szállítva oda, ahonnan hozták. Idén mi vittünk. Nagyon édes kisnyuszi volt, pér nap alatt nagyon megszerettem. Elvittük az ismerősömékhez, a kislány örült neki, 5 percig foglalkozott vele, majd tett nagy ívben a nyuszira. Persze még ott hagytuk, hátha még játszik vele, aztán 1-2 hét után hazahozzuk. Mondtam nekik, hogy ki ne engedjék, tartsák addig a dobozban, de ők eszetlen módjára kiengedték, mert a gyereknek úgy tetszett jobban, ugya milyen idilli, ahogy a nyuszi ugrál a fűben... 2. nap a nyuszi elveszett, erre anyám nem lépett semmit. Én hazahoztam volna, mivel nem tudtak rá vigyázni. Tegnap meg telefonál az ismerős, hogy szabadon engedték megint az udvarban, és valami keresztülharapta a nyuszi nyakát. Megérte ez azért, hogy a gyerek 5 percig örüljön neki, esetleg minden másnap ránézzen egyet és dejó, nyuszi, megérte, hogy egy szép kisnyuszi elpusztuljon ezért? Ennyire felelőtlen emberek miért akarnak állatot, akár csak egy hátre is? Ráadásul ezzel, hogy mikor megunja a gyerek, visszaadják a nyulakat, arra tanítják a gyereket, hogy amint valamit megunt, eldobhatja. És arra is, hogy nem számít az ártatlan állatok élete. Normális ez így? Ti feláldoznátok egy kisállatot azért, hogy a gyereketek örüljön neki picit? Szerintem gonoszság. :( Sajnálom.2011. máj. 5. 17:26
41/47 anonim válasza:
Nem irtam, hogy azt mondtàtok, de szegény nyuszinak ùgyis az lett volna a sorsa, ami történt vele, csak talàn valamivel késõbb.
42/47 anonim válasza:
1 nem adunk ekkora gyereknek nyulat
2 ti is hibásak vagytok, mert otthagytátok
3 a 2 éves unokahúgomnak egy állata nincs otthon, az állatkertben a nyúlsimogatóban és a kecskesimogatóban mégis különbül bánt a nyuszikkal, mint az idősebb gyerekek, mert meg lett tanítva neki, hogy az állatokkal hogyan kell bánni
43/47 anonim válasza:
Az baj kérdező hogy az ilyen szülök kutyákat is igy vesznek a gyereknek,túl kell licitálni a szomszédokat effektus,szomszéd kislány 6 éves tele van játékkal,de folyton sír hogy unatkozik,mindent megkap ami pénzen vehető.Ez mai nevelés sajnos.
44/47 anonim válasza:
És a legnagyobb baj az hogy ilyen szülők gyereket nevelnek,látszik is a felhozatalon sajnos...
45/47 A kérdező kommentje:
Tanácsoltam anyámnak, hogy nem kellene odavinni a nyuszit, de mivel már megígérte és szólt, hogy megvan, bunkóság lett volna lemondani. Így reménykedtem benne, hogy 1 hétig kibírja szegény nyuszi. Tényleg kb 5x elmondtam nekik, ha nem 10x, hogy nem engedjék ki semmiképp, nekem volt 2 nyuszim régen, és mikor nyári ketrecben voltak, aminek nem volt alja, csak teteje meg oldala, hogy nyugodtan futkározhassanak a fűben, mindig kiszöktek, kiásták magukat, aztán órákig hajkurásztuk őket. :D De nálunk nem is volt nyitva soha az udvar, hogy holmi kutyák átfutkozhattak volna. Náluk igen. Ezentúl biztos nem fogom hagyni, hogy mégegyszer anyám nyulat vigyen nekik. :( Még 1 hetet sem képesek kibírni vele...
2011. máj. 6. 09:53
46/47 anonim válasza:
hát én az ilyen emberhez átse mennék nemhogy ajándékot főleg állatot nem adnák.
47/47 anonim válasza:
Maximálisan egyetértek veled. Nagyon el van kényesztetve az a gyerek és most szegény nyuszi bánta! :S Nem áldoznék föl állatot azért hogy 5 percig boldog legyen..Vigyék el állatkerbe vagy mittomén. A szülei se valami felelősségteljesek. Főleg a szülők a hibásak szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!