Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri ez az...

Szerintetek megéri ez az egész egy kisgyerekért?

Figyelt kérdés
Kicsit ki kell adnom magamból a mérgemet. :( Múlt héten húsvétra vittünk az ismerősömékhez egy kisnyuszit, mert az ismerősünk unokájának (5 éves) minden éven kell egy nyuszi, hogy hát lássa, mi hozza az ajándékot. Persze a kisnyuszik, mihelyt megunták őket, vissza vannak szállítva oda, ahonnan hozták. Idén mi vittünk. Nagyon édes kisnyuszi volt, pér nap alatt nagyon megszerettem. Elvittük az ismerősömékhez, a kislány örült neki, 5 percig foglalkozott vele, majd tett nagy ívben a nyuszira. Persze még ott hagytuk, hátha még játszik vele, aztán 1-2 hét után hazahozzuk. Mondtam nekik, hogy ki ne engedjék, tartsák addig a dobozban, de ők eszetlen módjára kiengedték, mert a gyereknek úgy tetszett jobban, ugya milyen idilli, ahogy a nyuszi ugrál a fűben... 2. nap a nyuszi elveszett, erre anyám nem lépett semmit. Én hazahoztam volna, mivel nem tudtak rá vigyázni. Tegnap meg telefonál az ismerős, hogy szabadon engedték megint az udvarban, és valami keresztülharapta a nyuszi nyakát. Megérte ez azért, hogy a gyerek 5 percig örüljön neki, esetleg minden másnap ránézzen egyet és dejó, nyuszi, megérte, hogy egy szép kisnyuszi elpusztuljon ezért? Ennyire felelőtlen emberek miért akarnak állatot, akár csak egy hátre is? Ráadásul ezzel, hogy mikor megunja a gyerek, visszaadják a nyulakat, arra tanítják a gyereket, hogy amint valamit megunt, eldobhatja. És arra is, hogy nem számít az ártatlan állatok élete. Normális ez így? Ti feláldoznátok egy kisállatot azért, hogy a gyereketek örüljön neki picit? Szerintem gonoszság. :( Sajnálom.
2011. máj. 5. 17:26
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Igen, milliomos család, meglátszik rajtuk... érzések nulla. A gyerek pedig már most mindenki szeme fénye, ha leesik a székről, egyszerre körbeugrálják 10-en és fél óráig sajnálgatják, mert picit piros lett az arca. A márkás cuccokat, ezer féle játékot, minden éven külföldi nyaralást meg már említeni sem kell. De a szülei mástól a 10Ft-ot is sajnálják.
2011. máj. 5. 17:53
 22/47 A kérdező kommentje:
Ja, és meg sem mondták a kislánynak, hogy mi lett a nyuszival. Nehogy megrémüljön vagy valami. :D
2011. máj. 5. 17:54
 23/47 anonim válasza:
100%

szerintem semmiféleképp nem érte meg!!

a szülőknek is lehetne annyi eszük, hogy szegény védtelen nyuszit ne engedjék ki!én sose tennék ilyet!! szegény nyuszi... :(

24/47 anonim ***** válasza:
62%
aki azt írta hogy kockásra marná a gyereket azt én is de nagyon szivesen!!hogy lehet ilyet mondani????miről tehet az a gyerek???????,, hogy felelőtlen szülei vannak?és így nevelik ne várjon már senki csodát egy 5éves gyerektől hidd el hogy vizesre sírta volna a kispánáját ha meg tudta volna hogy a nyuszi elpusztul más részt kedves kérdező ekkora gyereknek minek még nyuszi?egy életet adtatok a kezébe kicsit gondolkodni kéne,nem a gyereket hibáztatni.....
 25/47 A kérdező kommentje:

És nem én vittem a nyuszit, hanem anyám, az ő barátnőjéék... Én csak mellékszereplő voltam a dologban.

Egyébként mi a tesómmal 10 évesen kaptunk 2 kisnyuszit, de már akkor is volt annyi eszünk, hogy nem engedtük ki őket az udvarra. Akkor egy felnőtt embernek...

2011. máj. 5. 17:56
 26/47 A kérdező kommentje:
Anyám kérésre vitte oda a nyulat, nem mert nemet mondani, ráadásul az eddigi nyuszikkal nem volt gond, bár azokat nem mi vittük. Visszavenni nem tudtam, még a számukat sem tudom, nincs jogom hozzá... :(
2011. máj. 5. 17:58
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

A nyúl nem egy tárgy, hanem egy élőlény, vagyis az is felelőtlenség, hogy valaki 3 napra eljátszadozik vele, utána megy a "gazdájához", aki berakja őket egy kis ketrecbe és ész nélkül pároztatja őket, mert hát kellenek húsvétra a kis nyuszik (vagy leadja vágóhídra, mert a felesleggel nem tud mit kezdeni). Kicsit jobban bele kellene gondolni, hogy mivel jár ez a dolog és mennyi szenvedést okozunk az állatoknak. Ez a 25 éves lánynak is szól, mert úgy látszik nem lát a dolgok mögé...

És kérdező, itt te voltál a legfelelőtlenebb, nem kellett volna nyuszit vinni, főleg, hogy rengeteg nyuszi simogató van húsvétkor és ezerrel hirdetik, hogy NE vegyünk élő állatot. Már késő bánat, de remélem tanultál a dologból. Csak kár, hogy egy állat élete kellett ehhez.

2011. máj. 5. 17:59
 28/47 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk is felmerült ugyanez az ötlet, elleneztem, nem is lett belőle semmi.

Viszont ez akkor sem gonoszság, sajnálatos baleset.

Úgy is mondhatnánk, ilyen esetben ez benne van a pakliban. Egy állattartó, hozzáértő embernek (ez esetben nektek)legalább olyan felelőssége van egy ilyen "kölcsönadáskor", mint aki felelőtlenül befogad egy állatot. Egyszerűen nem kellett volna odaadni, mert nem megfelelőek a körülmények.

Bár ez bizonyos esetben némi bevételkieséssel is jár, ugye? :)

2011. máj. 5. 18:00
 29/47 anonim ***** válasza:
22%
Ez van akkor, ha játszanak az étellel...
2011. máj. 5. 18:02
 30/47 A kérdező kommentje:
Sajnálom, tényleg, és magamat hibáztatom, holott nem a mi nyuszink volt és nem én vittem a nyuszit, semmi beleszólásom nem volt a dolgokba. én hiába mondom anyámnak, hogy ne vigyen, attól még odaviszi. De ő is remélte, hogy van 6 felnőtt a családban, csak lesznek olyan érettek és felelősségteljesek, hogy 1 hétig képesek rá vigyázni. Mikor odavittük, kb 5x elmondtam, hogy ne vegyék ki, de már akkor is kint hagyták szaladgálni. Mondtam, hogy ne, de azért csak csinálták. :( Mit tehettem volna, csak egy 19 éves lány vagyok, semmi szavam nincs a 40-50 évesek ellen. Ők néznek hülyének engem... -.-
2011. máj. 5. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!