Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri ez az...

Szerintetek megéri ez az egész egy kisgyerekért?

Figyelt kérdés
Kicsit ki kell adnom magamból a mérgemet. :( Múlt héten húsvétra vittünk az ismerősömékhez egy kisnyuszit, mert az ismerősünk unokájának (5 éves) minden éven kell egy nyuszi, hogy hát lássa, mi hozza az ajándékot. Persze a kisnyuszik, mihelyt megunták őket, vissza vannak szállítva oda, ahonnan hozták. Idén mi vittünk. Nagyon édes kisnyuszi volt, pér nap alatt nagyon megszerettem. Elvittük az ismerősömékhez, a kislány örült neki, 5 percig foglalkozott vele, majd tett nagy ívben a nyuszira. Persze még ott hagytuk, hátha még játszik vele, aztán 1-2 hét után hazahozzuk. Mondtam nekik, hogy ki ne engedjék, tartsák addig a dobozban, de ők eszetlen módjára kiengedték, mert a gyereknek úgy tetszett jobban, ugya milyen idilli, ahogy a nyuszi ugrál a fűben... 2. nap a nyuszi elveszett, erre anyám nem lépett semmit. Én hazahoztam volna, mivel nem tudtak rá vigyázni. Tegnap meg telefonál az ismerős, hogy szabadon engedték megint az udvarban, és valami keresztülharapta a nyuszi nyakát. Megérte ez azért, hogy a gyerek 5 percig örüljön neki, esetleg minden másnap ránézzen egyet és dejó, nyuszi, megérte, hogy egy szép kisnyuszi elpusztuljon ezért? Ennyire felelőtlen emberek miért akarnak állatot, akár csak egy hátre is? Ráadásul ezzel, hogy mikor megunja a gyerek, visszaadják a nyulakat, arra tanítják a gyereket, hogy amint valamit megunt, eldobhatja. És arra is, hogy nem számít az ártatlan állatok élete. Normális ez így? Ti feláldoznátok egy kisállatot azért, hogy a gyereketek örüljön neki picit? Szerintem gonoszság. :( Sajnálom.
2011. máj. 5. 17:26
1 2 3 4 5
 11/47 Darcy01 ***** válasza:
100%
Én is elítélendő és végtelenül primitív dolognak tartom ezt az egészet. Hogy lehet ennyi esze valakinek!?
2011. máj. 5. 17:41
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Most az a "divat" hogy a gyerekek húsvétra nyuszit kapjanak,3 éve én is kaptam,de úgy hogy előtte egy hónappal el kellett kezdenem azt hogy húsvétig csak én viszem le (naponta 4x) a kutyusunkat sétálni.Így bizonyosodott meg róla anyukám hogy tényleg foglalkoznék vele és nem csak fellángolás.Lehet hogy a kislányt is "tesztelni" kellett volna hogy tényleg szeretne-e?
2011. máj. 5. 17:42
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Valahol nem a gyerek hibája......

De a szülőknek gratulálok, annyi eszük nincs felnőttként hogy neveljék a saját csemetéjüket...az ilyenek nem engednék szülni...

Később mi lesz?

Felelősségre, szeretetre, gondoskodásra nevelés hol van?

Szánalom

2011. máj. 5. 17:42
 14/47 anonim ***** válasza:
12%
De a töknek vittél akkor nekik nyulat 1 hétre?
2011. máj. 5. 17:43
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Főleg az benne az abszolút sötét, hogy ha egyszer kiengedték, és baj lett, akkor miért engedték ki megint?! Ilyenkor már csak azt mondod a saját a kölködnek is, hogy kislányom, nem lehet kiengedni a nyuszit, mert látod, egyszer már elveszett, és nagyobb baj lehet belőle.

Amúgy meg lehet "nevelni" a gyereket, hogy ne csak simizze meg nézze a nyulat, hanem egy nap ötször odamennek hozzá és adnak neki enni,,stb. Hogy legyen már valami felelősségérzete annak a kis takonynak.

2011. máj. 5. 17:44
 16/47 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos itt elsődlegesen te voltál a felelőtlen. Állandóan tele van a tévé is azzal, hogy ne vegyen senki húsvétra élő állatot. Szóval csakis magadat okolhatod.
2011. máj. 5. 17:46
 17/47 anonim ***** válasza:
81%

Szegény kisnyuszi...

Ez kegyetlenség.Azért beszéltél a kislány szüleivel?

Én a szülők helyében nem kérnék/vinnék oda többet nyuszit...Sőt,semmilyen más érző élőlényt.

És igen,igazad van.

2011. máj. 5. 17:47
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igazad van bár én a helyedben előbb elhoztam volna onnan a nyuszit.
2011. máj. 5. 17:47
 19/47 anonim ***** válasza:
58%

Kiskoromban nekem is mindig volt egy-két napra nyuszim húsvétkor, mégse lettem hülye p*csa. Úgyhogy szerintem nyugodtan lehet, ha jó helyre kerül, aztán megy vissza az eredeti gazdájához. Nem mindenki olyan idióta, hogy szabadon engedi a nyuszit, mert úgy jobban néz ki... Tehát az egészet lehet ésszel csinálni, meg amúgy szerintem a szép hagyomány. Lehet hogy néhány panelbébi ilyenkor lát életében először nyulat, a gyereket meg nem kell megfosztani az örömtől. Tehát ez nem a nyusziajándékozók hülyesége volt, hanem anyádé.

25N

2011. máj. 5. 17:49
 20/47 anonim ***** válasza:
84%

A kérdezö is felelõtlen, ha ennyire sajnàlja azt a kis nyuszit minek vitte oda? Attól is meghalhatott volna, ha pl. a gyerek mindig jàtszik vele, tehàt a sok fogdosàstól. Ilyen dolgok is megtörténnek. De itt nem a gyereket kell lehordani mindennek, hanem a felnõtteket.

Nem tudom, hogy egyàltalàn minek talàlnak ki ilyen baromsàgot, hogy nyuszit kell vinni a gyerekeknek.

2011. máj. 5. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!