Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri ez az...

Szerintetek megéri ez az egész egy kisgyerekért?

Figyelt kérdés
Kicsit ki kell adnom magamból a mérgemet. :( Múlt héten húsvétra vittünk az ismerősömékhez egy kisnyuszit, mert az ismerősünk unokájának (5 éves) minden éven kell egy nyuszi, hogy hát lássa, mi hozza az ajándékot. Persze a kisnyuszik, mihelyt megunták őket, vissza vannak szállítva oda, ahonnan hozták. Idén mi vittünk. Nagyon édes kisnyuszi volt, pér nap alatt nagyon megszerettem. Elvittük az ismerősömékhez, a kislány örült neki, 5 percig foglalkozott vele, majd tett nagy ívben a nyuszira. Persze még ott hagytuk, hátha még játszik vele, aztán 1-2 hét után hazahozzuk. Mondtam nekik, hogy ki ne engedjék, tartsák addig a dobozban, de ők eszetlen módjára kiengedték, mert a gyereknek úgy tetszett jobban, ugya milyen idilli, ahogy a nyuszi ugrál a fűben... 2. nap a nyuszi elveszett, erre anyám nem lépett semmit. Én hazahoztam volna, mivel nem tudtak rá vigyázni. Tegnap meg telefonál az ismerős, hogy szabadon engedték megint az udvarban, és valami keresztülharapta a nyuszi nyakát. Megérte ez azért, hogy a gyerek 5 percig örüljön neki, esetleg minden másnap ránézzen egyet és dejó, nyuszi, megérte, hogy egy szép kisnyuszi elpusztuljon ezért? Ennyire felelőtlen emberek miért akarnak állatot, akár csak egy hátre is? Ráadásul ezzel, hogy mikor megunja a gyerek, visszaadják a nyulakat, arra tanítják a gyereket, hogy amint valamit megunt, eldobhatja. És arra is, hogy nem számít az ártatlan állatok élete. Normális ez így? Ti feláldoznátok egy kisállatot azért, hogy a gyereketek örüljön neki picit? Szerintem gonoszság. :( Sajnálom.
2011. máj. 5. 17:26
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
64%

"aki azt írta hogy kockásra marná a gyereket azt én is de nagyon szivesen!!hogy lehet ilyet mondani????miről tehet az a gyerek??????,, "

Kedves 17:54 én írtam a fenti mondatot. Te engem csak ne marjál kockásra, nincs okod. Nem mondtam, hogy a gyerek tehet valamiről: egyszerűen egy kis elkényeztetett nyomi, az ilyennek egy-két sokk kéne, hogy helyrekerüljön. Védik a széltől is, aztán nagszájú, mindent jobban tudó hisztis akarnok tini majd felnőtt lesz... Utálom az ilyet. Persze, az anyja érdemli meg a legjobban a kockásra marást, de szerintem a gyereket is helyretenné, ha megtanítanák, hogy a nyuszi/bogár/kutya/macska élete is ér valamit.

2011. máj. 5. 18:04
 32/47 anonim ***** válasza:
43%
látszik hogy nincs gyereked mert ha lenne akkor nem nyomiznád le senki gyerekét ha meg van szégyelheted magad az tény hogy a szülő nem normális de könyörgöm ne hogy már egy nyusziér meg kövezz egy gyereket aki kapott egy nyuszit játszani ,ő végezte a dolgát játszott vele elengedte nem ő ölte meg inkább az anyuka felelőtlensége elgondolkodtató és azé aki vitte..
2011. máj. 5. 18:11
 33/47 anonim ***** válasza:
22%
17:54es voltam
 34/47 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon elkényeztetett a kislány, kiváncsi leszek, milyen ember lesz belőle 15-20 év múlva. :S Tipikus elkényeztetett milliomos-csemete.
 35/47 anonim ***** válasza:
68%
=(
2011. máj. 5. 18:13
 36/47 anonim ***** válasza:
35%
kérdező!miről beszélsz???,ti vittétek neki a nyuszit miér a gyerek a hibás?azt írtad nem ő engedte ki nem?ő ölte meg?azt írod nem akkor akadj már le a gyerek fikázásáról mert már kicsit sok ,lehet el van kényeztetve meg van mindene de ő semmiről nem tehet
2011. máj. 5. 18:18
 37/47 anonim ***** válasza:
51%
Ugy làtom aki a gyereket védi és nem igazàn a nyuszit, az le lesz pontozva. Nagyon gyerekesek vagytok ezzel a nyuszi kérdéssel, és ha viszik a vàgóhidra és sokunk a szõrébe bùjunk, akkor az nem baj.
2011. máj. 5. 18:37
 38/47 anonim ***** válasza:
50%

"ha viszik a vàgóhidra és sokunk a szõrébe bùjunk, akkor az nem baj."

Ki mondta, hogy ez nem baj? Mutasd már meg. Megnézném, hol hangzott el ilyesmi.

2011. máj. 5. 18:50
 39/47 anonim ***** válasza:
25%

18:11

"ne hogy már egy nyusziér meg kövezz egy gyereket"

Baz+ hol írtam, hogy megkövezném? Fentebb tisztán leírtam, hogy gondolom, ne magyarázz bele semmit! Ne dramatizáljatok már, mindenki olyanokkal dobálózik, ami nem hangzott el.

2011. máj. 5. 18:52
 40/47 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy akik ennyire védik a nyuszit, mit gondolnak mi lesz vele késobb? A mi kultúránkban megeszik a nyulakat. Ha tyúkot kapott volna, azt is így védenétek, mert ugye az is erzo állat?

Amúgy meg a gyereket nevelni kell, nem elkényeztetni, én is ismerek ilyet, mint az ismerosod. Egy kanalat nem tud elovenni, csak az anyjának sipákol érte, viszont ez nem a gyerek hibája hanem a szuloké.

2011. máj. 5. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!