Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sürgős! Mit lehetne tenni?...

Sürgős! Mit lehetne tenni? Hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Anyám ma kapott volna fizetést, de amikor elmentünk a bankautomatához, hogy pénzt vegyünk le, a képernyőn az állt, hogy a kártya érvénytelen. Anyám azóta folyamatosan azt mondogatja, hogy neki régi terve volt már, hogy megölje magát, és nem hagy békén. Itt akar hagyni, és tönkre akarja tenni az életemet. Rajta kívül nincs senkim. Csak egy 77 éves nagyanyám van, a bátyám meg pénzügyi okok miatt nem tehet értünk semmit. 9 éve meghalt az apám. Könyörgök, segítsetek. Anyámat ki fogják rúgni a munkahelyéről. Könyörgök, nem akarok árva lenni, nem akarom, hogy az egész életem romokban heverjen, segítsetek...

17L

2011. máj. 4. 10:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

de miért vonnak le 20ezret a fizetéséből?

próbálj meg te is diákmunkát találni a nyárra,már csak 1 hónap és akk biztosan rendeződik a helyzetetek.am árvaellátást nem kapsz?

vidd el anyukádat orvoshoz,v hívj fel egy családsegítőt.

2011. máj. 4. 12:03
 22/29 BlackSword ***** válasza:
70%
Nem tudom mit kell akkora ügyet csinálni abból, hogy lejárt a bankkártya... Mindenkivel megeshet, hogy kimegy a fejéből... Be kell menni a bankba, és meg kell kérdezni mi a helyzet...
2011. máj. 4. 12:21
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem a bankkártya a fő oka, az már csak az utolsó csepp a pohárban.
2011. máj. 4. 12:24
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

Ja,...vidd anyádat ide-oda, és ha nem akar menni?

Erőszakkal nem viheted el sehova, viszont bemehetsz a körzeti orvoshoz, azt kihívod hozzá, anyád hisztizik és kirúgja, ekkor az kiállít egy igazolást hogy nem beszámítható, és te, lévén kiskorú, veszélyeztetve vagy.

Ezzel a családsegítőhöz, vagy és a gyámhatósághoz kell menned, és akár a rendőrségre is, ahol anyád kényszergyógykezelését elrendelik, az orvosi-gyámügyi papírok alapján, kiskorú veszélyeztetése miatt.

A gyógyszerek kb két -három hét alatt hozzák rendbe, addig a munkahelye meg ne tudjon semmit, hogy a gyogyóban van, mert kirúgják.

EZ persze a legrosszabb esetre vonatkozik.

Lehet, hogy neked is el kellene gondolkozni, nem járultál -e hozzá te is, hogy ilyen állapotba kerüljön, ha igen, akkor vegyél vissza, és rugózzál azon, hogy akadjon vissza. Nem hiszem hogy született szent vagy, magadban is van talán keresnivaló.

_Miért lett igy, _mit lehet csinálni, és _hogyan?

Ezeket akár egy tervben is vázolhatod.

A pénzetek megvan, az első amire ráveheted jó eséllyel, hogy induljatok megszerezni a bankba, és új kártyáért.

Jobbulást, és most lehet, hogy te vagy a felnőtt a családban. A Bátyád meg menjen oda, nem a pénze kell, hanem segíthetne. Oldja meg,hogy ráérjen, ketten jobb eséllyel léptek fel bármiben.

2011. máj. 4. 12:28
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

hmm a sok okoska(tisztelet a kivételnek)Én ezt már 7 éves korom óta élem át igaz az én esetem annyiban más,hogy az apám dilis és van anyám meg voltak nagyszüleim akik azért szerettek,de egy depressziós mellett ezt nem lehet kibírni még így sem.És én nem tudok neki megbocsájtani,mindenki azzal jön,hogy ő mégis az apád csak beteg stb.Csakhogy volt egy időszak amikor még a betegség nem vette el az eszét amikor még volt egy kis egészséges énje és kértem menjen el dokihoz,mert ez így nem jó,de nem ment,mert majd ő maga megoldja(és ekkor még tudta hogy beteg)aztán persze jött a baltás kergetés az érzelmi zsarolás,hogy neki mekkora a fájdalma és mennyit szenved.az elején csak jókat mondtunk neki mindenben támogattuk,de ennek ellenére bántalmazott minket,Aztán nem szóltunk hozzá semmiben hátha idegesíti a jelenlétünk de akkor azért üvöltötte le a fejünket mert amerikai filmet nézünk:S Aztán gyógyszeres kezelést is csak azért kapott,mert lelökte az anyámat a lépcsőn,de addig elhitette a dokikkal hogy mi vagyunk betegek.Most viszonylag jó a helyzet de minden percben meg kell törnünk az akaratát,mert amint azt érzi igaza van elkezd megint elnyomni bennünket.Tapasztalatból mondom és orvosi vélemények alapján is a depressziós sosem gyógyul meg.Persze van rá kezelés és rendbe is jöhet de élete során elég csak egy kis kudarc és máris visszaesik a depibe(olyan mint a gyógyszerfüggőség tisztán is érzi a vágyat hogy beszedjen valamit).Szóval nekem ne mondják az értsd meg őt maszlagot és hogy van kiút,mert nincs csak nagy szünetek vannak max a depressziónál.Engem speciel már nem érdekel a sorsa és inkább a magam életével törődöm és a magam lelkét ápolgatom persze csak az anyám után,mert ő ha depis volt akkor is legfeljebb nem látta a jót a dolgokban,de mindig megkérdezte jól vagyok e és mit szeretnék és a depijét is csak 18 éves koromban mutatta ki abban hogy elmondta nekem addig próbálta azt mutatni felém hogy nincs semmi baj,hiába volt depis apám miatt ezt a terhet sosem rakta a vállamra,mert a depresszió csak feloldja a gátlásokat és ilyenkor látható lesz az illető igazi énje,van akinek legbelül is szép a lelke,de van akinek sötét.Ide egy olyan doki kell neked aki láűtja a betegségét és nem azt mondja te vagy a hibás és gyógyszereli esetenként beszél vele,mindennap nézd meg hogy beveszi e a gyógyszert és adj neki egy füzetet amit a dokinak alá kell írni igazolva,hogy anyukád ott járt.

sok szerencsét és kitartást

2011. máj. 4. 12:44
 26/29 anonim ***** válasza:
ja és a kiút hogy kitűzöl mindig magad elé egy célt(teszem azt szakmát keresel leérettségizel,tanulsz és munka találás után elköltözöl)és persze találnod kell magadnak mindenképp egy kedves és megértő társat akivel megoszthatod a bajaid így azok már nem is olyan nyomasztóak:)én is ezt tettem.Határozz el magadban valamit ha így teszel lesz egy vészkijárat számodra amikor úgy érzed minden nehéz mert tudni fogod,hogy a jövőd sokkal szebb lesz egy saját házban a saját kis családoddal körülvéve
2011. máj. 4. 12:48
 27/29 anonim válasza:

Szia!

Szeretnem ha nekem is irnal emailt, bar nem tudom miben segithetek, probalok amiben tudok.

Egy ima mindig segit, engem is sokszor huzott ki a csavabol.

2011. máj. 4. 15:27
 28/29 anonim ***** válasza:
Szia! Ha gondolod, írj nekem is privát üzenetet, ha van, amiben tudok segíteni, akkor szívesen tenném, nem mellesleg kiváló lelki szemetesláda vagyok :)
2011. máj. 4. 15:46
 29/29 anonim ***** válasza:
Már 16 éves korod óta dolgoznod kéne. Ha nem teszed, hamar kezdd el, kell nektek minden kis extra pénz. De az iskolát nehogy ott hagyd. Gondolom anyádnak is valami szar munkája van, mert nem tanult, most ez kijön. Kitartás-tanulás és dolgozz ha tudsz.
2011. máj. 5. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!