Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sürgős! Mit lehetne tenni?...

Sürgős! Mit lehetne tenni? Hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Anyám ma kapott volna fizetést, de amikor elmentünk a bankautomatához, hogy pénzt vegyünk le, a képernyőn az állt, hogy a kártya érvénytelen. Anyám azóta folyamatosan azt mondogatja, hogy neki régi terve volt már, hogy megölje magát, és nem hagy békén. Itt akar hagyni, és tönkre akarja tenni az életemet. Rajta kívül nincs senkim. Csak egy 77 éves nagyanyám van, a bátyám meg pénzügyi okok miatt nem tehet értünk semmit. 9 éve meghalt az apám. Könyörgök, segítsetek. Anyámat ki fogják rúgni a munkahelyéről. Könyörgök, nem akarok árva lenni, nem akarom, hogy az egész életem romokban heverjen, segítsetek...

17L

2011. máj. 4. 10:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Szerintem is itt már csak pszichiáter segíthet. Sajnos az anyagiakban az sem.
2011. máj. 4. 11:15
 12/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: ugyanezekkel a szavakkal mondtam neki ugyanezt. Csak vállat vont, és kivonult a szobámból...Már majdnem egy órája nem beszélek hozzá. Nem vagyok kíváncsi a kétségbeesett vergődésére, meg az érzelmi zsarolásaira...
2011. máj. 4. 11:15
 13/29 anonim ***** válasza:
Rokoni segítségre nem számíthatsz?
2011. máj. 4. 11:16
 14/29 napietus ***** válasza:
100%

először is, ami kihozta ezt a helyzetet: menjetek be a bankba, valahogy beszéld rá anyukádat. mi is jártunk úgy, hogy érvénytelen volt a kártya, mint kiderült, cserélték, ott is volt a bankban az új, csak a lökött férjem nem vette fel, a régit meg érvénytelenítették. ráadásul ez szombaton történt, és szégyenszemre kölcsön kellett kérnünk hétfőig, mert mesterek dolgoztak nálunk, és őket ki kellett fizetni. nagyon ciki volt, de most hétköznap van, nyitva a bank, menjetek be.

a fő problémára meg: anyukád tényleg depressziós, orvoshoz kell mennie. mondjuk még ma, és akkor igazolva lesz a napja is. annyit tehetsz, ha nem akarod, hogy elveszítse az állását, hogy felhívod a céget, emutatkozol, ezésez vagyok x-né lánya, és elmondod, hogy anyukád rosszul lett, orvost kell hívni, azért nem tudott ma dolgozni menni.

2011. máj. 4. 11:19
 15/29 anonim ***** válasza:
70%

nem olvastam végig az összes választ!

csak annyit szeretnék mondani,hogy mi is voltunk mély ponton!

16 voltam,amikor diákmunkát vállaltam,besegitettem a rezsibe és a kajába is! lassan kijöttünk a nyomorból!

lehet anyukád el van keseredve,én el is hiszem,de vegyél erőt magadon és menj el te is dolgozni!

2011. máj. 4. 11:22
 16/29 anonim válasza:
100%

nehéz tanácsot adni annak - akinek pénz kell.

Persze sokszor a pénz se minden, föleg ha nincs férfitámasz a közeletekben

Ha van munkája anyádnak, szólj neki sok ezren vannak anélkül és mégis megörzik a méltóságukst. legyen büszke rád és segítsen magán és rajtad is -aki egy érzékeny, okos kis felnőtt vagy már.

Én szívesen segítenék rajtad, de nekem is eg van a saját gondom életem, mint megannyi másnak. Azért odafigyelünk Rátok és vannak olyan karitatív társaságok - aki segítik a depressziós embereket. keress a neten ilyen csoportokat és hurvold el a muttertminél előbb.

egy szerető és féltő nyugger

2011. máj. 4. 11:29
 17/29 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám irány egy családsegítő ! Ott bármikor fogadnak,anyagilag is próbálnak segíten(átmeneti,általános segély,stb). Főleg anyukád egészségével kapcsolatban tudnák mi a teendő...azt hiszem kórházi kezelésre szorul...

Kitarás ! és remélem rendbejönnek a dolgaitok !

2011. máj. 4. 11:44
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek be a bankba.A pénz a számláján van.Valószínű lejárt a kártyája.A számláról is kiadják a pénzt.
2011. máj. 4. 11:44
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
És ha esetleg kezelnék,akkor figyeljetek arra hogy legyen meghatalmazásod a számlájához ! mert anélkül azt a keveset sem tudod kivenni és gondolom a családipótlék és az árvasági is arra a számlára megy...
2011. máj. 4. 11:46
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is hasonló helyzetben vagyok. Anyukám több mint 20 éve depressziós, pszihiáterhez jár, gyógyszereket szed és sosem talál normális munkát. Vagy nem fizetik ki, vagy becsapják, sorolhatnám. Apukám nem él velünk.

Nekem is most van hasonló időszakom, minden reggel sírhatnékom van. Anya is öngyilkosságon gondolkodott.

A mi kapcsolatunk sajnos nem olyan szoros anya-lánya kapcsolat. Én is már sokszor úgy voltam vele, hogy idegesít az állandó siránkozása és nem tudok mit tenni.

De tudom,hogy nehéz,de legyél mellette!! Ez a legeslegfontosabb! Mutasd neki,hogy van még miért élnie,hogy ott van neki a lánya nehéz időkben is. Ha kell nyugodtan szólj rá erélyesebben,mert ilyen depressziós helyzetben nem hallgatnak csak saját magukra. Mondd el neki,hogy örüljön,hogy van munkája, annak a kicsi kis fizetésnek is örülni kell. Próbáljon meg másképp hozzá állni,pozitívabban,bár tudom ez nagyon nehéz.

Mindenképpen menjetek el pszihiáterhez!! Igaz én nem tartom megoldásnak a gyógyszereket,de tényleg segít. Persze az igazi gondokat nem tudja megszüntetni,de a hangulatát javíthatja és ha már az meg van akkor mindenhez pozitívabban fog hozzá állni és neki is és neked is könnyebb lesz.

Kitartás! Támogasd,légy mellette, beszélgessetek!

Ha gondolod írj privit, segítek,ha tudok.

20L

2011. máj. 4. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!