Ezeket a problémákat hogyan tudnám megoldani? Fordulat levágása, bejön a patanyomról, nehezen reagál csizmára?
Az nem jó, hogy ha olyan feszes a kikötőszár. A ló homlok-orrvonala nem lehet beljebb a függőlegestől, ellenkező esetben rossz lesz a nyak törésvonala, és előfordulhat, hogy még feszesebb lesz. Ahhoz, hogy ellazítsd, elsősorban arra kell figyelned, hogy hátul elegendőt dolgozzon. Ha felszabadulnak a hátsó lábak, akkor fog tudni elengedettebbé válni, keresni fogja elöl a támaszkodást. Csinálj vele sok felvételt, és átmenetet, foglald el hajlításokkal, és puha kézzel lovagold, akkor átengedővé válik.
Azért lehet nehéz a falra kitolás, mert esetleg rádőlhet a kezedre vagy a csizmádra. Be kell vetned egy 'B' tervet erre az esetre, ha nem reagál jól a belső csizma segítségére, pöccintsd meg a vállát pálcával, és a külső szárral fordítsd ki a járásra. Lépésben nyugodtan gyakorolhatsz vele csizmára való engedéseket, eltolásokat és ezeket később beágyazhatod ügetésbe-vágtába is. Ezekhez is használhatod a pálcát - de csak finoman, ne csapj nagyot, max csípd meg a vállát - és a külső szár segítségét.
Vágtában pedig próbáld meg megelőzni a problémát. Már kanyar előtt kezd kivezetni a forduló 'szélére' akkor őt sem éri nagy meglepetés, és jobban ki tudod majd lovagolni vele a sarkokat.
Ajánlatos volna futószárazni kikötővel úgy, hogy a külső szár lazább, a belső pedig jobban meg van húzva, hogy mindig befelé legyen állítva és ne tudjon vállazni. A futószáras kör átmérőjét csökkenthetnéd alkalmanként, hogy szokja a fordulatokat.
Remélem valami csak beválik :D
Használj pálcát, én is csak azért használom, mert az segít abban, hogy kimenjen a pálya szélére a ló és ha véletlen elfelejtem átlóváltás után megcserélni a pálcát, akkor kezdődik újra.
Nekem ez bevált, próbáld ki, hátha segít :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!