Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS! Kamasz gyerek nevelésbe...

SOS! Kamasz gyerek nevelésbe vétele?

Figyelt kérdés
A párom előző házasságából van 3 gyereke. Az egyik elköltözött az anyjától a nagymamához,mivel otthon nem jön ki a szüleivel. Ahogy ő mondaná kamasz és ezt nézzék el neki. A férjem most a gyámhivatalhoz fordul, hogy ő nevelje hivatalosan tovább, de a gyerek a nagyinál marad, mivel én meg ő soha nem jöttünk ki egymással, ezért ide nem jöhet. Mi a hivatalos eljárás ilyenkor? Nekem is bele kell egyeznem ebbe?
2011. máj. 4. 09:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
1 nem azt írtam, hogy felneveltem, hanem, hogy nevelek 4 gyereket.2 én hogyan hozzam helyre azt, amit az ő édesanyja elrontott??? Főleg úgy, hogy kijelentette, hogy én ne szóljak bele, mert semmi közöm hozzá! Akkor hogyan lehet az ilyen gyereken segíteni?
2011. máj. 4. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Igenis felelős a párod, mert ha ezt tudjátok, akkor nem kellett volna ott hagyni őket, hanem kiemelni, ha kell bíróságra menni.

És igen, miattad is lehet ilyen. Apunak nem anyu a párja. Ennyi a magyarázat.

Neked nem kell belegyezni semmibe, tkp semmi közöd a gyerekhez. Viszont én leülnék vele beszélgetni, hogy 100%ig biztos-e abban, hogy nem akar az apjával lakni. Tinédzser, viharzik, ez a rendje, de nem szabad felhúzni az orrokat és magára hagyni. Ha a mamánál lesz, akkor is keressétek, foglalkozzatok vele.

2011. máj. 4. 12:07
 13/20 anonim ***** válasza:
Végtelen jószándékkal, úgy hogy nem anyáskodsz felette.
2011. máj. 4. 12:10
 14/20 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján,te valóban nem tehetsz arról,hogy ilyen lett a gyerek.Egy kamaszt is meg lehet nevelni.Még nem késő,addig kell magatokhoz vegyétek,ha kijössz a gyerekkel,ha nem.Ha a párod szeretné hogy ő nevelje tovább>veled,akkor ezt neked el kell fogadnod,hiszen gondolom fordított esetben is a férjed is melletted állna.Megnevelni csak úgy lehet,ha a közeletekben van.

Egyébként miért ellenséges veled a gyerek?Mert ha te megpróbáltál közeledni hozzá,akkor neki is el kell fogadni,hogy te vagy.

Javaslom:Üljetek a gyerekkel,gondosan beszéljetek meg mindent,és tárjátok elé,hogy neki mi lenne a jobb,és persze nektek is.

Az nem indok egy gyerek szájából,hogy mert kamasz el kell őt ilyennek fogadni!

Szép szóból ért az ember...

2011. máj. 4. 12:35
 15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó. Hidd el már sokszor leültünk vele beszélni. Mindent megígér és aztán nem tartja be. Volt olyan, hogy itt volt hétvégén nálunk, a párom elengedte buliba hajnal kettőig, aztán ő kikönyörögte, hogy maradhasson 4-ig. Reggel 8-kor még nem volt itthon. Megbízni sem lehet benne, mert átvág mindenkit. Én már nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel.
2011. máj. 4. 12:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Sőt azt is hajtogatja, hogy az anyja is ilyen életet élt kamaszkorába, akkor ne csodálkozzon senki, ha ő is ilyen
2011. máj. 4. 12:51
 17/20 anonim ***** válasza:
Ő neveli hivatalosan tovább, mármint hogy ő kapja utána a pénz? A nagyi meg nevelje ahogy akarja mert ti nem jöttök ki. Vagy vállalja a párod a teljes felelősséget és neveli tovább a saját kamasz gyerekét. Persze a te támogatásoddal vagy akkor hagyja hogy a nagyi nevelje de nem követel semmit. Olyan nincs hogy papíron ő neveli amúgy meg nem. Vagyis lehet hogy van csak ezt az én gyomrom nem veszi be.
2011. máj. 4. 13:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Egy kamasznak támogatás kell és törödés nem az hogy eldobják a szülei.
2011. máj. 4. 13:52
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem lett eldobva, legalábbis részünkről nem. Az anyja viszont azt mondta nem is mehet haza többet. Szerinted mi rosszat akarunk azzal, hogy megkövetelünk tőle bizonyos dolgokat? Ne mondja már nekem senki, hogy minden kamasz szabad kezet kap és azt csinál, amit ő akar. Ez nem tetszett neki otthon sem, hogy időre haza kellett neki mennie stb. ami szerintem normális dolog. Ha nem ment haza akkor meg jött a szobafogság, ami ugye megint nem egy jó pont egy kamasznak. Ti mit csinálnátok, ha elmenne a 16 éves lányotok buliba és meg van neki mondva, hogy hajnal 4-re otthon legyen és csak másnap megy haza a telefont nem veszi fel, ha hívják?
2011. máj. 4. 14:06
 20/20 anonim ***** válasza:
Haza vinném hogy mellettem legyen és kemény kézzel fognám vas szigorral még akkor is ha neki nem tetszene. Nem engedném bulizni ellenőrizném a telefonját. Ha kell minden nap felkérdezném a leckét és várnám a suli előtt. Egészen addig amíg be nem látja hogy csak az ő javát akarom és az az út amin halad az nem a helyes út. Lehet hogy eleinte utálna de később hálás lenne amiért nem hagytam cserbe.
2011. máj. 5. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!