Nincs pofám pénzt kérni, de nincs más megoldás. Mit tegyek?
Nyáron fesztiválra akarunk menni a barátommal, 4 napra mennénk le. A bérlet ára kb 23.000Ft. Nem vagyunk szegények, sőt.. Csak apám eléggé skót. Még samponra is alig merek kérni tőle, nemhogy esetleg ruhákra...
Hogyan kérjek tőle mégis ennyi pénzt?:S
16/L
"Szerintem pedig kérj. Nem tudom egyesek milyen csodálatos munkalehetőségekről mesélnek, mikor felnőtt ember nem kap munkát. A születésnapodra is kérheted előre a pénzt.
Arra pedig őszintén kíváncsi lennék, hogy hogyan él valaki 1 hónapig 23 000 Ft-ból, ennivalót sem futja, nemhogy a rezsit."
Pedig hidd el, hogy sok olyan munkahely van ahova nyáron felveszik a diákokat, de egy munkakereső felnőtt már nem fér be a keretbe. HOgy miért???? Mert a diákok után kapnak adókedvezményt. Az meg igaz, hogy sokan 23 ezer forintból jönnek ki havonta, ezt is nyugodtan elhiheted. Sok embernek a nyugdíja még ezt az összeget sem éri el.
Márpedig nem. Nem tudnak kijönni, mert nem futja ki a rezsit sem, nem enni pedig nem lehet egy hónapig.
A cégek, amik pedig diákokat foglalkoztatnak nincsenek sokan. Mi is próbálkoztunk diákkorunkban és semmi, a testvérem is ilyen korú és sem nála, sem a barátnőinél nincs semmi. Nem olyan egyszerű ez, mint ahogy sokan lefestik.
16 évesen szerintem nem az az első kérdés, hogy ad-e ennyi pénzt egy fesztiválra, hanem, hogy egyáltalán elengednek-e 4 napra a barátoddal.
kérdezd meg. ha elengednek,, kérdezd meg apukádtól, hogy ad-e pénzt ha elvállalsz otthon sok házimunkát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!