Mi jelent a nőt tisztelni?
csak kiváncsi vagyok, hogy erről kinek mi a véleménye, pl beszédben hol a határ szerintetek ami még belefér. azért kérdem mert amiket tapasztalok elég furcsa vannak olyan esetek hogy szerintem úgy beszéltek xy-al hogy az megalázó és erre ő csak kuncog, miért engedi meg valaki hogy pl párja úgy beszéljen vele mintha vmi alsóbb rendü lény lenne a másik? meg láttam forditott eseteket is.
szerintetek?
21/L
Számomra azt jelenti, hogy nem beszélek úgy a párommal, mint egy.....ez nem jó, mert senkivel sem beszélek csúnyán, alapból tisztelettudó vagyok.
Tehát igyekszem a Nöket tisztelni a viselkedésemmel, elözékenységemmel, igyekszem mindig emlékeztetni adott esetben a szerepét az életemben és úgy egyszerüen normálisan viselkedek vele.
Ez mind szép és jó, csak ahogy Te is említetted, vannak akiket az ellentét sem zavar. Lassan olyan világban élünk, hogy a tisztelettudás egy sz@r és "gáz" dolog, ehelyett valamiért élvezetüket lelik az emberek a lekezelésben, megaláztatásban.
"Mi jelent a nőt tisztelni?"
Erre a kérdésre a válasz hosszabb kifejtést igényel.
A nő természeti jellegénél fogva primitív ösztönlény.Leginkább a kutyához lehet hasonlítani.Kell neki egy falkavezér(férfi) akit tisztelhet,aki mellett biztonságban érezheti magát.Ha ráakad erre az emberre akkor ragaszkodik hozzá.Addig ragaszkodik hozzá amíg a férfi érezteti a dominanciáját felette.Ezt a férfi úgy tudja megtenni ha bizonyos kérdésekben(amelyekben véleménykülönbség alakul ki kettejük között)a saját akaratát erőlteti rá a nőre valamilyen módon.Ekkor szoktak menni a bunkózások,veszekedések,csetepaték.Amiből általában a domináns fél,tehát a férfi kerül ki győztesen.A nő ilyenkor kicsit haragszik,de hosszabbtávon ragaszkodni fog hozzá,hisz a tudatalattija azt sugalja hogy ez mellett a férfi mellett biztonságban van.A párkapcsolat így viszonylag egyben tud maradni.
Ellenkező esetben ha egy párkapcsban sokadik alkalommal is a nő erőlteti rá az akaratát a férfire.Akkor a nő szemében már nem lesz domináns fél a férfi.Ebből pedig következik hogy elvesztíti iránta a tiszteletét,nem fogja biztonságban érezni magát és a ragaszkodása is megszűnik egy idő után.Ilyen esetekben szokott megtörténni hogy a nő előbb-utóbb "lelép" egy másik fazonnal akiben megtalálja a domináns jellemvonásokat.Vagy pedig másik fazon híján a férfivel marad,de folyamatosan érezteti majd vele hogy már ő a domináns fél(lenézően beszél vele,parancsolgat...stb)a kapcsolatukban,ami egy férfi számára kész pokol. lehet.
"pl beszédben hol a határ szerintetek ami még belefér."
Mindenkinél máshol van a határ.Nem vagyunk egyformák.Van aki felett jobban kell éreztetni a dominanciát,van aki felett kevésbé.
"miért engedi meg valaki hogy pl párja úgy beszéljen vele mintha vmi alsóbb rendü lény lenne a másik?"
Mert erre van szüksége(legalábbis tudatalatt).Ha nem lenne erre szüksége akkor kilépne a párkapcsból.
"meg láttam forditott eseteket is.
szerintetek?"
Igen,ott már az a helyzet amit fentebb leírtam.A nő hamarossan lepattan vkivel,vagy következik a férfi számára gyötrelmes élet.
A nővel való párkapcsolat olyan mint a kutyatartás.A nőt meglepikkel kell magadhoz édesgetni(ékszerek,elegáns éttermi vacsorák,wellness hétvégék...stb)és így is kell megtartani.Viszont ez mellett éreztetni kell vele hogy nem egyenrangú fél a döntéshozatalban és az élet egyéb területein.Mert csak így lehet egy hosszabbtávú párkapcsot kialakítani.A kutyánál is ez van,a kutya hogy kedvet kapjon bizonyos elvégzendő dolgokhoz ahhoz ajándékokkal(finom falatok)kell rávenni.De ha a kutya elpofátlanodik és nem fogad szót akkor "helyre kell tenni".Hisz a kutya is ezt várja el a falkavezértől.
Amelyik férfi nem eszerint jár el az vagy örökre szűz marad vagy sosem tud majd túllépni a rövidtávú(hetes-hónapos)párkapcsolatokon.
20/F
14:20
Rohadtul el vagy tévedve, remélem anyádat is helyrerakod. :)
Biztos otthon láttad ezt, másból nem indul ilyesfajta primitív vélemény.
ma 14:20
Szerintem meg fain vagy! Jól leirtad hogy mivan! Persze a nők nem ismerik be ezeket természetesen,és ezért höbörögnek ellene..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!