Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan ne rontsam el, hogyan...

Hogyan ne rontsam el, hogyan vezessem rá?

Figyelt kérdés

Nemrég lett egy új párkapcsolatom. Viszont az előző kapcsolatomban az exem nem akart semmilyen házimunkát sem csinálni, mondván az női munka és nem lesz belőle papucs. NA jó én is hibás voltam, mert hagytam. Szinte elvárta, hogy körülugráljam... Amikor nálam találkoztunk, akkor megette az ebédet, aztán kijelentette hogy megy a haverokkal lógni, focizni ...stb. Nekem ez irtó rosszul esett, hiszen a kaját összeütni nem öt perc volt és azt hittem hogy együtt töltjük majd a délutánokat. Sőt, még mosogatni sem állt volna be, hanem csak bebiggyeztette a mosogatóba a tányért "azt oszt kész" volt. (mintha otthon lett volna) Sokat veszekedtünk ez miatt is és úgy döntöttem elegem volt ebből az életvitelből, így szakítottam vele.Tanultam a hibámból, hogy ilyen még egyszer nem lesz, mert nem hagyom. Most új párkapcsolatban vagyok és már megint kezdem észrevenni az apró jeleket, vagyis próbálkozik a párom hogy ő is meddig mehet el. Már szóltam neki kedvesen hogy ez így nálam nem nyerő, de mostanában már csak mosolyog rajta(m).

Mit tegyek? Vagy mit mondjak hogy ne ugyanabba a mókuskerékbe jussak vissza?

24N

2011. ápr. 22. 10:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

00:42

Értelek. Részben :)

Bár arra nem kaptam választ, hogy mi is van ezzel a mosogatással. Vagy csak még nem érem fel ésszel :) Ez is olyan dolog lehet, amit nem lehet elmagyarázni, rá kell jönni. Csak nekem még nem sikerált...

Jó neked :)

(szerintem én találkoztam pár blogpostoddal egy bizonyos oldalon. lehetséges?)

2011. ápr. 25. 01:40
 32/36 anonim ***** válasza:

Igen lehetséges.

Vagy a nyugodtelet.freeblog.hu-n vagy a thesecret.hu oldalon. Az előbbi most épül.

2011. ápr. 25. 11:59
 33/36 anonim ***** válasza:

A secret-re gondoltam, de a másikat is láttam.

Jó dolog ez, csak bele kell jönni :)

2011. ápr. 25. 17:14
 34/36 anonim ***** válasza:

Ha a belejövés alatt azt érted, hogy megérteni, akkor igen, egyetértek veled. Csakis megértés a lényeg. Megérteni, miért kínozzuk magunkat felesleges dolgokkal. Meg kell érteni, miért ragaszkodunk olyan dolgokhoz, amik nélkülözésének már csak a puszta gondolata is egyensúlyvesztést okoz.

Mindehhez azt kell megérteni, hogy semmi nem történik tőlünk függetlenül. Tehát amit érzékelsz, látás hallás stb., ahhoz van közöd. Nem is kevés. De ezzel a dologgal bátran szembe kell nézni.Nem nekem elhinni feltételek nélkül, hanem megvizsgálni az életét mindenkinek, hogy milyen pontokon fedezheti ezt fel.

"Soha ne vedd túl komolyan az életed, mert végül ős is komolyan vesz téged"

2011. ápr. 26. 14:35
 35/36 A kérdező kommentje:

Krisztián!

Akkor lenne még egy-két helyzetgyakorlatom, kíváncsi vagyok arra hogy ez esetben mit reagálnál (tényleg csak kíváncsiságból) :)))

1. Tegyük fel a munkahelyeden megkér az egyik munkatársad, hogy végezd el az ő feladatát, mert ő most nem ér rá. Te tegyük fel megteszed, majd másnap az egész iroda előtt megdicséri a főnököd - a te általad elvégzett - tegnapi munkájáért, majd mindenki előtt előlépteti, mely + 100.000 Ft-os keresetkiegészítéssel jár. Ezt követően - mivel fél hogy köpsz a főnöknek, és mivel meglett rá a jogköre - téged kirúgat ... Amúgy te 120at keresel és jól jött volna a +100-as) Mit reagálsz erre?

2. Tegyük fel hogy a munkahelyeden a bizalmadba férkőzik az egyik kollégád, majd mivel olyan jóba lettetek, egy csomó jó ötletet megosztasz vele. Aztán egyszer csak ugyanazokat hallod vissza a főnöködtől, hogy milyen kreatív x.y. (tehát nem te) és hogy ideje lenne előléptetni, vagy anyagilag kompenzálni a jó ötleteiért... Mit teszel?

De most komolyan kérdem :)

2011. ápr. 26. 15:20
 36/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Komolyan veszem a kérdésed, így igyekszem a legérthetőbben válaszolni.

Először is, azért nem tudok neked pontosan válaszolni, mert elképzelhetetlennek tartom ezeket a szitukat a jelenlegi életszemléletemmel. Ugyanis, mint azt már korábban írtam, nem vagyok független semmilyen kialakult helyzettől, így ha ilyen szitu tárulna elém, akkor nem csodálkoznék, mivel már azt jóval ezt megelőzően tudni lehetne, így nem tehetném felelőssé a másikat.

Ha jelenlegi felfogással történne ilyen, mert benne van a pakliba, akkor még inkább tisztában lennék a helyzetemmel és semmilyen esetre sem tenném felelőssé a másikat. Ez nem jelenti azt, hogy akkor magamat okolom. Nem erről szól. Egyszerűen arról, hogy tudom, a megelégedettségem és nyugalmamnak nem lehetnek tárgyai, amit el kell érnem, vagy meg kell tartanom, mert azonnal csapdába ejtenek.

Nem teszem függővé a boldogságomat, nyugalmamat semmilyen külső tényezőtől, mint munka, vagy azon belül munkatársak, eszközök stb. Ugyan ez az élet többi területén. Talán ezt a legnehezebb felfogni sokaknak. Legalább is ezt tapasztaltam eddig. De amikor megértették, hihetetlenül felszabadultak, saját maguk alkotta "rabszolgaságukból".

Ha csak azzal tisztában vagy, vagy csak elgondolkozol ezen, hogy ahogyan hozzáállsz a világhoz és azon belül mindenhez és mindenkihez, úgy fogod viszontlátni, máris előrébb kerültél egy hatalmas lépéssel.

Ki mint vet, úgy arat. Ez a közmondás már szinte közhely, de erről szól. Senki nem viselkedhet velem az általad leírtak szerint, mert tudom hogy én milyen vagyok. Tudom, mit "sugárzok" ki magamból, így tudom hogy mit kaphatok. Persze vannak olyanok, amikről nem sokat tudok, és ha éppen ilyen szitu keletkezik, akkor sem fogok dühösen reagálni. Nem fog jól esni, ez tény, ám nagyon hamar feldolgoznám és megoldanám. Nem kezdenék el dühömben reagálni, megoldani, vagy kijavítani. A düh, a méreg, a bosszúvágy nem bűnös dolog. Semmi sem az. Egyszerűen meg kell élni, ez van. Azzal, hogy menekülni akarsz belőle, csak erősíted.

Ezek, amiket leírtál nagyon mély emberi félreértéseken alapuló meggyőződések, amiket generációk vesznek át egymástól teljesen tudatlanul. Másoljuk egymás hülyeségét. Ezek tudatlanul irányítják a gondolkodásod az érzelmeidet és így az egész életed. Belekapaszkodsz ezekbe a hiedelmekbe, és szenvedsz tőlük. Nem is tudod miért, csak gyötröd magad, újból és újból. Próbálsz változtatni, de ismét ugyan abba kerülsz vissza. Minden eszközt latba vetsz, mégis vissza, ugyan oda. Aztán felteszed a kérdés, MIÉRT? Miért történik velem ez? Talán már neked is felmerült ez a kérdés: "Miért pont a jók azok, aki gyakran a rövidebbet húzzák?" Miért van az, hogy azok a dolgok, amik fontosak, elkerülnek? És ekkor nyitod ki magad igazán a válaszokra.

Ekkor tudsz megértő lenni.

Ezért kérdezel tőlem, meg mindenki mástól. Bár tőlem erélyesen, de tisztában vagyok azzal, hogy miért, így tisztán tudok válaszolni Neked és bárkinek. Nincs miért elítéljelek, mert tudom, miért viselkedsz úgy, ahogy. De ez csak megértés kérdése. Ha tudod, hogy a másik félreértés miatt viselkedik úgy, akkor megértően közeledsz hozzá, és helyre tudod billenteni a félreértését. Bár esetünkben elég komplikáltak a félreértések, sokszor személyesek, de mindez nem számít.

Aztán a válasszal már neked kell megbékélni, mivel sokszor kemény. Nem én vagyok kemény, vagy durva, hanem a válasz és a benned lévő ellenállás. Ezt érzik sokan, csak ráfogják a másik emberre. Pedig a saját gondolataiddal bosszantod magad, azzal a sztorival, amit gyártasz a fejedben. Mindehhez a másiknak már semmi köze. Csak ugye azt hisszük hogy ő miatta van. Ezt nevelték belénk. Hát ez egy igen nagy tévedés.

Elnézést hogy hosszú lett.

2011. ápr. 26. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!