Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan ne rontsam el, hogyan...

Hogyan ne rontsam el, hogyan vezessem rá?

Figyelt kérdés

Nemrég lett egy új párkapcsolatom. Viszont az előző kapcsolatomban az exem nem akart semmilyen házimunkát sem csinálni, mondván az női munka és nem lesz belőle papucs. NA jó én is hibás voltam, mert hagytam. Szinte elvárta, hogy körülugráljam... Amikor nálam találkoztunk, akkor megette az ebédet, aztán kijelentette hogy megy a haverokkal lógni, focizni ...stb. Nekem ez irtó rosszul esett, hiszen a kaját összeütni nem öt perc volt és azt hittem hogy együtt töltjük majd a délutánokat. Sőt, még mosogatni sem állt volna be, hanem csak bebiggyeztette a mosogatóba a tányért "azt oszt kész" volt. (mintha otthon lett volna) Sokat veszekedtünk ez miatt is és úgy döntöttem elegem volt ebből az életvitelből, így szakítottam vele.Tanultam a hibámból, hogy ilyen még egyszer nem lesz, mert nem hagyom. Most új párkapcsolatban vagyok és már megint kezdem észrevenni az apró jeleket, vagyis próbálkozik a párom hogy ő is meddig mehet el. Már szóltam neki kedvesen hogy ez így nálam nem nyerő, de mostanában már csak mosolyog rajta(m).

Mit tegyek? Vagy mit mondjak hogy ne ugyanabba a mókuskerékbe jussak vissza?

24N

2011. ápr. 22. 10:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
65%

"Ez a feltételek nélküli kapcsolat, amiben mindenki szabad és azt teszi amihez éppen inspirációja van."

XD Ez nagyon nagy. "Szívem, most nincs inspirációm elmosogatni."

Igenis meg lehet változni. Mindenki képes rá. A lényeg, hogy akarni kell. Valószínűleg a kérdező pasija nem akar változni, hisz tisztára van nyalva a s€gge.

A felnőtt léthez hozzátartozik az is, hogy meg KELL tenni dolgokat, amiket nem akarsz. Pl. mosogatás. Nem lehet ülni a dzsuvában, hogy most nincs inspirációnk takarítani.

Kérdező, az, hogy mosolyog rajtad, nekem betett. Konkrétan hülyének néz és kiröhög, hogy persze, majd ő fog pakolászni. Én itt rúgtam volna s€ggbe.

2011. ápr. 22. 13:06
 12/36 anonim ***** válasza:

És mi van, ha a Kérdező rendmániásabb a szokottnál?

Akkor a férfi reakciója a normális.

2011. ápr. 22. 13:59
 13/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jogos a feltételezés, de nem vagyok rendmániás, vagy a heti egyszer azért porszívózzunk fel, mossuk ki a kádat, cucáljuk le a wc-t, és mossunk fel az már annak tekinthető? Hétköznap soha nem takarítok (max mosogatás) és nem is várom el a páromtól, főleg meló után még kinek van kedve otthon is húzni az igát, nemde?

Soha nem haragudtam és ordítottam valakire mert lemorzsázza a szőnyeget vagy mert leejti a lekváros kenyeret a linóneumra...mert mi van akkor? Szakít egy darab papírtörlőt feltörli vele, majd egy újabbat ami egy kicsit nedves és áttörli, szerintem ez nem rendmánia...vagy mégis?

2011. ápr. 22. 17:11
 14/36 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon sok embernek tuti elképzelése van arról, hogy miként kellene viselkednie a másiknak, főleg egy párkapcsolatban. A férfiaknak és a nőknek is meg vannak a meggyőződéseik, hogy milyen legyen a másik.

Amikor pedig nem tudja ezeket az elképzeléseket ráerőltetni a másikra, akkor tévedés ne essen! Nem a másikra vagytok mérgesek, dühösek, hanem a saját elképzeléseitekre, gondolataitokra, melyeket nem bír a másikra erőszakolni. Kivetíti a a másik emberre a meggyőződéseit, és mérgelődik, ha ennek nem felel meg.

Nem a másik okozza a dühödet, hanem saját magad, mert ezeknek nem felel meg a másik és felhúzod magad. Egy illúzióban él az ilyen ember, hogy a saját elképzeléseire akarja formálni a másik lényt, és amikor nem felel meg, akkor mérges. És erre mondják sokan, hogy szerelem, meg párkapcsolat. A közös megegyezés, a kompromisszum teljesen rendjén van. Ám itt amiről egyesek írnak, köze nincs a kompromisszumhoz. Itt a saját viselkedési elképzeléseinek a másikra való ráerőltetéséről van szó.

Ha ezzel felhagysz, akkor mindkét fél kompromisszumész lesz. Addig csak erőlködsz, erőltetsz, aminek konfliktus lesz az eredménye.

Amiről kedves kérdező beszélsz, tökéletesen rendjén van.

2011. ápr. 22. 18:27
 15/36 anonim ***** válasza:

18:27

Igazad van. Csak úgy írom, hogy írjam :)

Viszont amit először írtál abból nekem úgy jött le, hogy megkérni valakit, hogy pl. mossa el maga után a tányért amit használt, a másik erőszakos megváltoztatása lenne. De akkor ezek szerint te sem így gondolod, ha jól értem most már :)

2011. ápr. 22. 19:08
 16/36 A kérdező kommentje:

18:27-es szerintem Te még mindig a saját illúzióidhoz ragaszkodsz és csak azt mantrálod...kicsit irónikus nemde?

A másik "vicces" dolog az hogy a pasik azt mondják, hogy mondjuk meg mit akarunk, ne célozgassunk rá, hanem mondjuk el egy fél tő mondatba ( gondolom, mert csak annyi agyi kapacitásuk van feldolgozni az infókat). HA azt mondjuk nektek (pasiknak) hogy moss fel (ez eddig tőmondatnak számít) akkor beindul majd "én tudom mit csinálok", vagy a "papucs nem leszek", vagy "ne akarj megváltoztatni", vagy (!) -mert még van kifogás - vagy "jaj hú de fáradt vagyok", vagy " a haverokkal megyek bőrt rúgni", "meccs megy a tévében" programcsomag...stb (még sorolhatnám). Mintha nekem nem lennének vágyaim, nem lenne olyan dolog amit az helyett csinálok, amit éppen a másiknak kellene vagyis illene.

Szerintem ezen kívül ultra gáz, ha egy pasik legalább annyira nem adnak magukra, hogy hetente egyszer beszálljanak egy porszívózási projektbe, vagy egyszer kezükbe vegyék a wc kefét és legalább (!) maguk után kisúrolják a wc-t! (tisztelet a kivételnek)

2011. ápr. 22. 21:12
 17/36 A kérdező kommentje:

Jaj lemaradt a lényeg! XD

Ha egy pasit megváltoztat az hogy felmosó fát ragadjon vagy egy szivacshoz nyúljon, akkor az "erős" egyéniséget takarhat, nemde???? (persze irónikusnak szántam ezt a sort)

2011. ápr. 22. 21:15
 18/36 anonim ***** válasza:

Elég rendesen be vagy görcsölve.

Nagyon erőlködsz és pont ez akadályoz meg abban, hogy értsd azt, amit mondtam és abban, hogy elérd amit akarsz. De nézd! Ha ez neked jól esik, akkor folytasd.

Aminek ellenállsz, az veled marad. Amint feladod a harcot, lenyugszol, a vágyad magától megérkezik.

De kérlek ne nekem hidd el. Puding próbája az evés. De egyre vigyázz, nehogy csapdába csald magad: Ha célként tűzöd ki ezt, máris csapdába kerülsz, mert megint erőlködni fogsz.

Saját érdekedben, hogy tisztán láss, ne feltételezgess, ne alkoss felesleges sztorikat a fejedben, ami csak előítéleteket alkot és így megvakít.

2011. ápr. 22. 23:41
 19/36 anonim ***** válasza:
Úgy van, Kérdezø, add fel a harcot, majd ha már bûzlik a ház, csak mert egyikøtök sem akarta a párját korlátozni, akkor jönnek a tündérek, akik éjszakánként kitakarítanak...
2011. ápr. 23. 02:38
 20/36 A kérdező kommentje:

Aham persze...tündérek?!!! Vajon ki is él álomvilágban? XD

JA hogy Ti még csak 16 vagytok és a tündér az az anyukátok?!!

:)

2011. ápr. 23. 07:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!