Most mit csnáljak, hogy ne rontsam el a karácsonyt? Sürgős!
Figyelt kérdés
Nagyszüleimhez utazok le holnap. Ők vidéken élnek Fegyverneken, de ez lényegtelen. A lényeg, hogy a karácsonyi ételek között valószínűleg ott lesz a töltött káposzta, kocsonya, mirindás süti (túrós), zserbó meg bejgli. A gond az, hogy már egy ideje vega vagyok és ráadásul nem ehetek (egy gyógyszer miatt) tejtermékeket, magvakat (dió, mogyi, stb) és csokoládét sem, de ezt ők még nem tudják. Szóltam a szüleimnek, hogy jó lenne szólni mielőtt leutaznánk mert így nem lesz belőle vita. De ők inkább halogatják, anyukám ráadásul mérges is ám amiért nem vagyok hajlandó megenni ezeket és emiatt biztos vita lesz. Nem tudom mitévő legyek. Nem szeretném elrontani a karácsonyukat ezért inkább egyem meg és sz*rjam le mit tilt a gyógyszer meg hogy vega vagyok? Segítsetek, mert már nem tudom mit csináljak. :(2010. dec. 25. 09:18
1/15 anonim válasza:
A gyógyszert ne szard le a vegaságot igen. Nem akarom most sorolni ezerrel az ellenérveim, de a lényeg, hogy hús kell sok féle kémiai dolog miatt.
2/15 anonim válasza:
Ha komoly egészségügyi problémád lehet abból, hogy a gyógyszerre tejterméket és magokat eszel, akkor azt szerintem ők is megértik, bár tényleg szólni kellett volna előre. És nem csak a szüleidnek van joga ezt megtenni, TE ugyanúgy felemelhetted volna a telefont ám, szóval nem kell anyádra kenni a dolgot.... Így viszont a vegaságot tényleg fel kellene függeszteni egy napra, ne bántsd már meg szerencsétlent azzal, hogy nem eszel semmit, miközben Ő napok óta erre készült....
3/15 anonim válasza:
Legyen józan eszed,és hagyd abba ezt a vega divatot! A szervezetednek húsra is szüksége van! Ha nem eszel hhúst,akkor komoly betegségeid le lesznek majd! Három vega ismerősöm is volt,akik rákban haltak meg!
4/15 A kérdező kommentje:
Most lehet, hogy sikítva felröhögsz, de ha a kocsonyára vagy a húsra gondolok, akkor rosszul leszek. Régebben a család húst hússal evett. Ment a pacal, a csülök, a sok rántott hús, pörköltek tonna számra. Elegem lett belőle és olyan szinten megutáltam, hogy hányni tudnék töle. Nem azért lettem vega mert szegény állatok, hanem azért mert már elegem van a töménytelen hús evésből és szabályosan megcsömörlöttem. Volt már párszor mikor rosszul is lettem egy egy ilyen étkezés után. Most is kiráz a hideg ha arra gondolok, hogy mi lesz ma az ebéd (töltött káposzta-halleluja!).
2010. dec. 25. 09:28
5/15 anonim válasza:
Azért ha annyira érdekelne a vegaság, nem hagynád így magad, és már mindenki amúgy is tudná. Beszéld meg velük, hogy mondjuk a töltött káposztából eszel egy kis káposztát mondjuk kenyérrel, a sütikre nincs ötletem:S
6/15 A kérdező kommentje:
Halat eszem, azt imádom mert ritkán volt alkalmam enni belőle. Így ha halászlé lesz vagy sült hal akkor örömmel csapok le rá.
2010. dec. 25. 09:30
7/15 anonim válasza:
Így van csapjál le a halra! Egyébként én megértelek. A lányom nem vega, de a zsíros dolgoktól mindig rosszul érzi magát. Így nem is erőltetem a dolgot.
8/15 anonim válasza:
Na és? nem eszel és kész. megmondod hogy nagyi vegetáriánus vagyok egy ideje. És kérsz mézes kenyeret aztán jónapot. Sose értettem mit kell ilyen nagy ügyet csinálni abból ha valaki valamit nem szívesen eszik meg. Akkor keressen magának valamit a hűtőben és kész.
Nem eszünk olyat amit nem kívánunk. Nálam ez elég alap. Ha a nagymamád ezt nem érti meg akkor nincs sok esze. De emiatt ne idegesítsd magad. Vigyél füldugót :)
32/N
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megértesz. De belátom, hogy elrontottam, hogy nem szóltam a nagyszüleimnek. Az az igazság, hogy tartok tőlük, mert könnyen felkapják a vizet főleg ha megtudják ezt, mivel nagy húsevők ők is (húst hússal)és abba a tipikus szedjél-vegyél, ne sérts meg típusba tartoznak.
2010. dec. 25. 09:41
10/15 anonim válasza:
Hát akkor most összeszorítod a fogad és mosolyogva megeszed a töltött káposztát és a kocsonyát. Ha eddig nem volt bátorságod neki elmondani, akkor tán nem most kellene. Nem tudom, mióta szeded a gyógyszert és mióta nem eszel húst, de gondolom, nem az elmúlt 24 órában történt mindkettő. Ergo: bőven lett volna lehetőséged tisztázni a nagyszüleiddel a dolgokat. Gyakorlatilag két választásod van: 1. Teszed ami mondtam és csak a te karácsonyod lesz rossz, 2. Elkezdesz hisztizni és mindenkié.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!