Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csnáljak, hogy ne...

Most mit csnáljak, hogy ne rontsam el a karácsonyt? Sürgős!

Figyelt kérdés
Nagyszüleimhez utazok le holnap. Ők vidéken élnek Fegyverneken, de ez lényegtelen. A lényeg, hogy a karácsonyi ételek között valószínűleg ott lesz a töltött káposzta, kocsonya, mirindás süti (túrós), zserbó meg bejgli. A gond az, hogy már egy ideje vega vagyok és ráadásul nem ehetek (egy gyógyszer miatt) tejtermékeket, magvakat (dió, mogyi, stb) és csokoládét sem, de ezt ők még nem tudják. Szóltam a szüleimnek, hogy jó lenne szólni mielőtt leutaznánk mert így nem lesz belőle vita. De ők inkább halogatják, anyukám ráadásul mérges is ám amiért nem vagyok hajlandó megenni ezeket és emiatt biztos vita lesz. Nem tudom mitévő legyek. Nem szeretném elrontani a karácsonyukat ezért inkább egyem meg és sz*rjam le mit tilt a gyógyszer meg hogy vega vagyok? Segítsetek, mert már nem tudom mit csináljak. :(
2010. dec. 25. 09:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A gyógyszer ma kezdtem el. A vegaságot szeptemberben és kb akkor voltam náluk utoljára.
2010. dec. 25. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Ma??? És nem tudtad volna az orvossal megbeszélni, hogy két napot várjatok a szedéssel? Kezdem anyádat teljesen megérteni......
2010. dec. 25. 10:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, ha olyat tesznek eléd, amit a gyógyszerek miatt nem ehetsz, abból ne is egyél, mondd meg nekik, hogy sajnos, nem lehet. Ezt tényleg közölni kellett volna velük előre, hogy ne készüljenek hiába ilyesmivel.

A vega életmódról és annak a szigorúbb, vagy kevésbé szigorú betartásáról lehetne vitatkozni, és senki meggyőződését nem akarom megsérteni, úgyhogy azt mondom, amit én tennék hasonló helyzetben:

Mivel nekem nagyon fontos, hogy ha már valaki meghívott, szeretettel készült, hogy vendégül lásson, sütött-főzött, akkor ha komolyabb egészségügyi akadálya nincs, ráadásul ritka az ilyen vendégség, jó képet vágok hozzá és legyűrök pár falatot és maximum megjegyzem, hogy ez finom, bár mostanság nem nagyon eszek húst.

Többet ennék levesből, esetleg a töltött káposzta levéből és a káposztájából, a húsos részbe csak bele-belekóstolnék. De ez én vagyok, mindenki máshogy érzi. Én nagyon tudom értékelni, ha valaki valamivel kedveskedni akar nekem, úgyhogy nem tudnám teljesen elrontani a család örömét.

2010. dec. 25. 13:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk én is elhalasztottam volna két nappal a gyógyszerszedés kezdését, hacsak nem életbevágó, hogy pont ma kezdjem el. Persze a dokit megkérdeztem volna róla.
2010. dec. 25. 13:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Amúgy ez jó tipp, egyél sok levest, a másodikat csak kóstold meg, és mondd, hogy finom, de a levessel nagyon jól laktál, nagyon finom. Ezt én is így szoktam, meg ha nagyszülők, lehetne olyan jó a kapcsolatotok, hogy nem lesz ebből probléma. Én apa feleségének a szüleivel is nagyon jól megvagyok, mondom ha nem kérek valamit, és a "mostohanagyszülő" még hamarabb megért, áll mellém, és mondja apának, hogy hagyja ha nem kérek, vagy nem szeretek,annyit eszek amennyi jól esik. A gyógyszert pedig meg kell értsék, még meg sem sértődhetnek rajta. 15/L
2010. dec. 25. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!