Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házasságtörés mekkora bün?...

A házasságtörés mekkora bün? Nem oldoz fel a pap?

Figyelt kérdés
csak az orált türtem el nem történt meg minden hülye voltam és teljesen kivagyok ugy érzem ural az ördög. másnap a szoliban leégtem totál. talán ez a büntetés.mi lesz most velem?
2011. ápr. 22. 07:52
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
68%
Anyám borogass!
2011. ápr. 22. 11:01
 32/38 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a férjed kifejezetten örülne, ha megtudná, hogy csak a masszázsért meg a szoliért kellett fizetnie, a többit megkaptad grátisz. XD

Csak kérlek, Istent azért ne keverjük bele.

2011. ápr. 22. 12:58
 33/38 anonim ***** válasza:
87%
Hát ezen jót röhögtem... :D
2011. ápr. 22. 17:53
 34/38 anonim ***** válasza:
76%
Pont most nézem az egyik popperpéteres videot. arrol van szo benne h mért mondasz el titkokat. változtat ez bármin a te és férjed kapcsolatán mm érzelmi lelki szempontbol számodra?ahogy kiveszem nem. szoval elmondani nem érdemes neki ha nem változik semmi. feloldozást meg kaphatsz...de a vallás a lelkeden nem fog könnyíteni
2011. ápr. 22. 21:09
 35/38 anonim ***** válasza:
63%

Ma 08:29 vagyok, a jól lepontozott válaszoló. Azon gondolkodtam, hogy bár én egyáltalán nem rokonszenvezek a megcsalókkal, félrekufircolókkal, de megdöbbent, hogy ide a gyk "fórumokra" milyen nagy %-ban írnak be olyan szinten dogmatikus gondolkodású emberek, hogy sokszor azt hiszem, hogy még meg is csonkítaná vagy megkövezné az olyan embert, aki hűtlenkedett életében. Tisztára olyan fanatizmussal, mint az arab országok némelyikében, ahol a házasságtörőket megkövezik, vagy láttam egy brutális videót, ahol egy hűtlen férfi péniszét egyszerűen lecsapták egy karddal egy fatönkön. Lehetséges, hogy itt, a civilizált únióban is vannak ilyen brutális és radikális gondolkodásúak?

Nem szép a hűtlenség. Abszolút nem az, ezt aláírom. De nem csak ez emészthet fel egy párkapcsolatot, sőt! Hosszantartó érdekellentétből fakadó feszültségek és ebbéli nézeteltérés okozta állandó veszekedések, egymás megalázása egzisztenciális vagy ízlésbeli eltérések okán... Mennyivel több ilyen van, mennyivel jobban meg tudja mérgezni két ember életét és érzelemvilágát. De valahogy egyszerűbb egy félrelépést lesarkítani és ellehetetlenítő tényezőként kezelni.

2011. ápr. 22. 22:48
 36/38 anonim válasza:
Szerintem ha megbántad a bűneidet és meggyónod, akkor a pap köteles feloldozni. A gyónás lényege, hogy Jézus vére által megtisztulsz minden bűntől, ő szeretetből magára vállalta a világ bűneit és következményeit.
2011. jún. 22. 11:56
 37/38 anonim ***** válasza:
Ha őszintén megbántad, feloldoz a pap, de lehet azt mondja majd, hogy legközelebb kerüld el az ilyen masszőrt, de gondolom, nem is tervezted újra felkeresni. Én viszont lehet, hogy elmondanám a páromnak. Ez nem az a klasszikus házasságtörés, hogy van egy szeretőd, és elbújtok valahol, hogy együtt legyetek, kvázi nem volt előre eltervezett, csak gyenge voltál nagyon az adott pillanatban, ez is enyhít a bűnödön.
2013. márc. 19. 16:51
 38/38 anonim ***** válasza:
36-os, annyiban ha megengeded, kijavítanálak, hogy a pap nem "köteles" feloldozni, ugyanis azt mondta Jézus: " Neked adom a mennyország kulcsait, amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is. De egy normális pap mindig feloldoz, még sose hallottam olyat, hogy valaki ne kapott volna feloldozást, aki megbánta a bűnét.
2013. márc. 19. 16:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!