Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó lenne már ha meghalna...

Jó lenne már ha meghalna végre, nem gáz ezt így kimondani?

Figyelt kérdés

Haveroméknál voltam akinek van egy 87 éves nagyija. Meglátogatta őket, mikor elment mondta a haverom, hogy nem lenne már baj ha akár holnap nem élne, mert örökölnének utána 1X milliót. Szülei röhögtek meg helyeseltek....

Elvileg értelmiségi emberek.. Kicsit lehidaltam..

2011. ápr. 21. 13:45
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
81%

Na, tök jó kis vita lett belőle, de kanyarodjunk vissza a kérdéshez:

Oké, hát ha valaki jobban szeretne egy lakát, minthogy éljen a nagyanyja, akkor oké, szíve joga. De akkor is bunkó, aki ezt hangosan kimondja, és jót röhög rajta.

Akkor várja szépen, csendben a halálát, és élvezze majd utána a "megérdemelt" jussát.

Brrr...

Én egy önző köcsögnek gondolnám magam, ha így éreznék. S az én nagyanyám sem egy angyal, sőt.

2011. ápr. 21. 15:20
 32/40 anonim ***** válasza:
7%
A vita abból indult , hogy a kérdező miért avatkozik bele egy másik család magánéletébe. Ha annyira unatkozik és kérdezni akart valamit akkor miért nem a saját családjáról kérdez? Biztos találna valamit amit ide feldobhat.
2011. ápr. 21. 15:55
 33/40 anonim ***** válasza:
88%
Borzasztó, milyen a világ, főleg, hogy sokan helyeselnek hogy biz ők is várnák a nagymamájuk halálát. Milyen kapcsolat van már nekik a nagymamájukkal?Szégyen. Pár hónapja halt meg a nagymamám, szegény beteg volt nagyon, agyérelmeszesedés, agysorvadás, cukorbetegség, magas vérnyomás...stb. Szenvedett, meg minden, s nála kívántuk is meg nem is a halálát. Nagyon szerettük, s nem akartuk, hogy szenvedjen, de elveszíteni sem akartuk. Végül egy vérrög vitte el szegénykét a kórházba..:(:(:(
2011. ápr. 21. 16:29
 34/40 anonim ***** válasza:
88%

Ezért van az, hogy valaki pl. a kutyájára hagyja a vagyonát, vagy akár a vöröskeresztre....

A pénzéhes rokonság, ekkor már nem fog röhögni!!!

2011. ápr. 21. 17:45
 35/40 anonim ***** válasza:

16:29

Az én mamámnak is ezek a betegségei voltak, csak ő nem így halt meg, hanem egy hétig tartott neki a haldoklása. Plusz akkor már több mint egy éve nem tudott se beszélni, se írni, az ágyból sem tudott felkelni. Ezért írtam fentebb, hogy a végén már azt kívántam (az utolsó 1 hónapban, mert akkor már nagyon rosszul volt, már nagyon szenvedett, akkor már tudtuk, hogy nem él 1-2 hónapnál tovább), hogy menjen el minél hamarabb. Az utolsó egy hét alatt végig ott voltam mellette, 16 évesen. (Valójában egészen a haláláig minden nap meglátogattam, meg rengetegszer ott aludtam nála.) Fogtam a kezét, mikor meghalt. Azt a megkönnyebbülést, ami kiült az arcára, nem lehet szavakba önteni. Nagyon fáj, hogy ennyit szenvedett, nem érdemelte meg. Nagyon szeretném, hogy még éljen, egészségesen, vagy legalábbis nem olyan betegen, mint ahogy elment. Tudom, hogy most nagyon nehéz, neked, de gondolj te is arra, hogy neki sokkal jobb így. Sose azoknak nehéz, akik meghaltak, hanem azoknak, akik itt maradtak.

2011. ápr. 21. 18:01
 36/40 anonim ***** válasza:
92%

Én is reagálnék arra aki álszentnek nevezi azokat akik mindent feladnának a rokonukért..Én írtam,hogy az életem összes munkáját kútba dobnám ha újra láthatnám a nagymamámat.

Tudod,én már most tudom,hogy sokkal szerencsésebb vagyok mint te,mert nekem megadatott,hogy a világ legcsodálatosabb nagymamája az enyém lehetett.Aki soha míg élt nem bántott meg,és mindig a jóra tanított.Egy földre szállt angyal volt.Sajnos gyerekként csak a nagymamám volt,és akkor nem foglalkoztam vele annyit amennyit lehetett volna.Mivel Én a fővárosban éltem,ő pedig Debrecenbe nagyobb lányként már kevesebb időt szántam arra,hogy meglátogassam.Mindig avval napoltam el az utazást,hogy dolgozom,nem érek rá,rohanok..majd jövőre lemegyek..Minden évben volt kifogás,míg egy nap jött a telefon,hogy meghalt..Sose bocsájtom meg magamnak,hogy nem mentem le,csak évente/kétévente egyszer..Bár tudtam volna,hogy nincs örök élet,és kevés idő áll a rendelkezésünkre,mert akkor többször mentem volna..Ma már hogy nincs,bizony hiányzik..Hiányzik a mosolya,az hogy akármikor lementem sütött,főzött,és tudtam szeret engem,fontos vagyok neki..Ő még össze tartotta a nagy családot.Amióta meghalt a nagy család is szétszéledt..Már nem igazán foglalkoznak egymással..Ezért is írtam,hogy nekem minden pénzt megérne ha elmondhatnám neki,hogy annyira szeretem,olyan jó hogy ő volt a nagymamám..De úgy látszik sokan nem is értik miről beszélek..

De én szerencsés vagyok,mert én szeretetben nőttem fel,nekem még megtanították,hogy hogy kell szeretni/tisztelni a másikat..

Egyébként a fiam 2 éves volt amikor mamám meghalt,és bár nem emlékszik arra amikor találkoztak,de mégis szereti a nagyit,mert az emlékeimből él ...

2011. ápr. 21. 18:14
 37/40 anonim ***** válasza:
Azért szerintem nyilván az a 87 éves nagymama se lehet egy szent, ha azt várják, hogy meghalljon. Azért abba is bele kell szerintem gondolni, hogy azért a mama valamivel csak kiérdemelte azt, hogy a saját családja így beszéljen róla. Nem ismerjük az előzményeket, simán lehet, hogy a mamika viselkedett már úgy, hogy ezt érdemli.
2011. ápr. 22. 10:48
 38/40 anonim ***** válasza:
43%

""Tudod,én már most tudom,hogy sokkal szerencsésebb vagyok mint te,mert nekem megadatott,hogy a világ legcsodálatosabb nagymamája az enyém lehetett.Aki soha míg élt nem bántott meg,és mindig a jóra tanított.Egy földre szállt angyal volt.""

Ez a te nagymamád volt. De honnan tudhatod hogy milyen az övé?

Nekem is az egyik nagymamám ilyen volt, de sajnos meghalt.De nem írok olyanokat hogy most mindent odaadnék csak hogy jöjjön vissza. Ez az élet rendje. Jövünk megyünk. Aki azt nem tudja megérteni azt nem is sajnálom.

2011. ápr. 22. 10:53
 39/40 anonim ***** válasza:
90%
Mennyi érzéketlen tuskó van itt. Remélem majd a ti leszármazottjaitok is röhögve várják majd, hogy elpatkoljatok.
2011. ápr. 22. 11:15
 40/40 anonim ***** válasza:

18:14-nek: igen,ugyanezt érzem én is!! Mintha rólam írtál volna! :(

és mi is örököltünk tőle lakást,de lesz@rom a lakást,nekem nem kell a pénz,csak lenne Ő itt velünk...:(((és én se tudtam eleget lenni vele...örök lelkifurdalás.

és most lesz az első húsvét néküle...még sonkázni sincs kedvem ha nem Ő csinálja a menüt....:(((

2011. ápr. 23. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!