Túl sokat agyalok a nevelőanyámmal való kapcsolatomon, mit tehetnék ez ellen?
Nemrég költöztem apukámhoz, ahol ott van a barátnője és a fia is. Szeretek ott lenni, de nagyon félek, hogy a hirtelen felbukkanásom megzavarja a nyugalmukat meg hogy konfliktust okoz.
Ez nagyon kihat a gondolataimra.
Most vettem észre, hogy minden egyes apró megmozdulásom előtt, ami kihathat rájuk (kimegyek a fürdőbe, kajáért, innivalóért a konyhába megyek...), átgondolom, hogy milyen veszekedést szülhet ez a nevelőanyámmal. Amióta ott vagyok, még csak egyszer szólt rám valami miatt, ami nem volt igazságos, ennek ellenére én mégis napi öt-hat scenáriót alakítok ki magamban és ez nem normális.
(Tényleg szokott igazságtalanul belém kötni, mert rosszul esik neki, hogy azt kell látnia, úgymond jobb vagyok, mint a kisfia. Ő velem egy idős és a tökéletes ellentétem, eléggé idióta egy gyerek.)
Minden gondolatfolyamban végig gondolom, ki mit mond, és hogyan vágom a képébe az én igazamat. Ez nem normális, és szeretném valahogy megszüntetni. Egyrészt a gondolatokat is és a félelmet is a nevelőanyámtól.
Mit tegyek?
Eloszor is azzt verd ki a fejedbol, hogy mostoha testered egy idiota gyerek. probald ugy kezelni, mint egy ertekes embert, mint magadat. (Latod az egod meg van.)
Utana ugy gondolkozz, hogy itthon vagy. Csaladdal vagy, vedd ki a reszedet a munkaba es adj, fogadj szeretet is.
Ha allandoan azon agyalsz, hogy mar pedig Neked igazad van, es hogy tudod a kepukbe vagni, akkor jobb ha visszakoltozol anyukadhoz. Tenyleg ne rontsd el a csaladi eletuket.
Ha normalisan viselkedsz, mint egy csaladtag, akkor miert felsz mostohaanyadtol?
Teljesen rendesen viselkedem otthon, még az egómat is elrejtem, megalázkodom előttük.
Viszont a srácot nehezen tudom egyenrangúként kezelni. 21 éves létére még nincs érettségije, mert az a legnagyobb gondja, hogy egész nap csokit zabálhasson, cigizhessen és a haverjaival minden nap berúghassanak. Nem is dolgozik, viszont naponta szúrja le az anyját, hogy kevés a pénz amit adott neki (jóval a minimál bér fölötti zsebpénzt követel és meg is kapja... én pont ezért egyetlen forintot se kérek apuéktól, megdolgozom érte diákmunkákból ami nekem kell)
Nem tudom egyenrangúként kezelni ezt a kislányként viselkedő izét. bocsi.
az anyját viszont tisztelem, és vele szeretnék jó kapcsolatot. csak pont azért, hgoy ellensúlyozza a fia és köztem levő különbséget, gyakran keresi bennem a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!