Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokallom a gyerektartást,...

Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?

Figyelt kérdés

A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.

Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.

A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.

Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?

2011. ápr. 12. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:

Ha mindent meg akarsz adni neki, nem válsz el.

Ha elváltál, odaadod az egész fizetésed, nem pedig csökkentést kérsz.

Valamint nem panaszkodsz, még akkor sem ha éhenhalsz. Na, ha ezt csinálod, akkor elmondhatod, hogy mindent megadsz neki.

Hogy is van ez?

2011. ápr. 15. 23:10
 62/66 anonim ***** válasza:

Előző a gyerek miatt egy apuka sem köteles szar házasságban maradni.Nem a gyereket hagyják el általában hanem a nőket,akik nem birják elfogadni hogy nőként nem kellenek már csak a gyereke anyukájaként,ezért átmennek bodszúszomjas pénznyelőbe

De ez a nőre is áll,egy nő sem köteles a gyermek miatt benne maradni a rossz házsasságba.

2011. ápr. 15. 23:29
 63/66 anonim ***** válasza:
Csak így beleolvasgattam a válaszokba, de valami elképesztő, hogy mennyire kiakasztja az embereket, hogy egy apa amit csak tud, meg akar adni a gyerekének! Sok-kevés-minek a különóra... Nem az ő dolguk? Nem ez volt a kérdés, szerintem.
2011. ápr. 15. 23:38
 64/66 anonim ***** válasza:

Az a probléma, hogy "gyerek" címszó alatt hagyod kivasalni magadból az utolsó filléredet is. Hidd el fele ennyi pénzből is meglenne a fiadnak mindenek, amije most.. csak a feleséged nem szeretné ha ez tudatosulna benned. Ha a csökkentéssel fenyegeted, ő válaszul a gyerek szükségleteire hivatkozik. Természetes, hogy a különórákról fogja kivenni - akkor is, ha lenne rá pénze - mert az neked fontos, így mégis fizetni fogsz neki.

Ha nem akarsz VALÓBAN változtatni a helyzeten, és keresztülvinni az eddigi javaslatokat - lakás eladás, bankszámla a fiadnak - akkor minden így fog maradni, ahogyan most van. Bár próbálkozhatsz vele, nem hiszem hogy túlságosan kivitelezhető lenne egy indítványozás, amiben gyerektartás csökkentést kérsz, és köteleznéd a feleséged arra, hogy a kisebb összegű gyt. egy részét még különórákra költse.. Éppen a jó szíveddel fog meg téged. Gondolom mindent meg akarsz adni a fiadnak.. Ő pedig ezt használja fel ellened. Lehúzza a maga hasznát is belőle..

Lehet, hogy úgy érzed, a feleséged nem lenne képes ilyesmire veled szemben, de hidd el, igazán csak a nő tudja, mire képes egy nő. Korántsem olyan elesettek, mint látszik, sokkal okosabbak és élelmesebbek, mint az a férfiak feltételezik. Ez a legjobb és legrosszabb tulajdonságuk egyben. Mindezt nőként mondom, ismerve a saját és nőtársaim képességeit. Még a legbutább nő is okozna meglepetéseket egy férfinak, ha belelátna a fejébe.. Én úgy gondolom, ha nem állsz a sarkadra, nincs semmi esélyed, hogy elérd a célod.

2011. ápr. 15. 23:38
 65/66 vincennes válasza:

"A gyerek miatt egy apuka sem köteles szar házasságban maradni.Nem a gyereket hagyják el általában hanem a nőket,akik nem birják elfogadni hogy nőként nem kellenek már csak a gyereke anyukájaként,ezért átmennek bodszúszomjas pénznyelőbe"

1. DE IGEN. kedves hozzaszolo. Nemcsak a feleseget hagyja el, hanem a gyereket is. Mert nem lesz mar ott a mindennapjaiban. Nem o mondja meg, mikor mosson fogat, nem o viszi el a kulonorakra, stb. Persze, ettol meg szeretheti a gyereket, de ELHAGYNI, igenis elhagyja a gyereket is, nemcsak a feleseget.

Egyebkent meg, ha annyira menni akar, akkor vigye a gyereket is.

2. Hat, ha nokent nem kellenek, csak a gyerekek anyjukkent, akkor az apukak mert nem fogadjak el, hogy csak a gyerekek apjukkent kellenek, es mivel mast nem varhatnak toluk (reszt vallalni a mindennapok terheiben), azt varjak toluk, hogy legalabb az anyagi terhekben reszt vegyenek, az anyagi lehetosegeik szerint.

Mert nagyon konnyu ugy lelepni, hogy utana sokkal jobban elek anyagilag, mert nem kerul annyiba a csaladom, es utana a palyaszelerol bekiabalni az anyukanak, hogy mit hogyan csinaljon.

2012. máj. 21. 10:40
 66/66 vincennes válasza:

Egyebkent van egy mondas: "Az ember a ggyerekeit legolcsobban a volt nejevel tudja felneveltetni"

Elgondolkozhatsz azon, ha nem valtatok volna el, akkor vajon mennyibe kerulne a gyereked...

2012. máj. 21. 10:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!