Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokallom a gyerektartást,...

Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?

Figyelt kérdés

A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.

Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.

A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.

Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?

2011. ápr. 12. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
100%
A gyerektartásból KELL fedeznie a gyereknek a különóráit! Nem kell rá külön adnod!
2011. ápr. 12. 17:23
 12/66 A kérdező kommentje:

ha albérletbe küldöm a feleségem akkor a fiammal is kicseszek,ezt meg nem szeretném. Imád lovagolni a gyerek,nem fosztanám meg ettől h nem fizetem. Félek ha nem fizetem,akkor az anyja nem fizetné,és többet nem járhatna.

Szeretnék a fiamnak továbbra is mindent megadni.

A csökkentést is csak addig kérném míg a szemlyi kölcsönök nem járnak le

2011. ápr. 12. 17:24
 13/66 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, nem erted a lenyeget! Azert adod a gyerektartast, hogy a gyereked abbol nevelodjon, de a gyerek nemcsak a te penzedbol nevelodik, hanem az exedebol is. Tehat ti havonta tobb, mint 100 ezer Ft-ot koltotok 1 gyerekre. Elvileg...szamolj utana. Nem kell felesben fizetnetek a kulon orakat, mert az exed siman fedezni tudja a te reszedet a 60 ezer Ft-os gyerektartasbol es meg amellett is marad a gyereknek kajara, ruhazkodasra.

Amit te fizetsz az nem gyerektartas, hanem gyerek es asszonytartas egyben. Kihasznal. Nokent ez a velemenyem a leirtak alapjan. De tudod mit? Ha te nem banod, miert ne tenne? Nem o a hibas, hanem te, hogy hagyod magad, mert ha utana szamolnal egy kicsit, rajonnel, hogy havi tobb tizezerrel nyul le.

2011. ápr. 12. 17:28
 14/66 anonim ***** válasza:
100%

Adjátok el a házat, és vegyetek egy kisebbet.

A volt feleséged ugyanis élete végéig élvezheti a nagy házat, te meg vehetsz másikat vagy maradsz albérletben.

Ne legyél már ennyire pipogya, menj bíróságra, ők majd eldöntik, mennyit fizess, nem árt egy ügyvéd sem.

2011. ápr. 12. 17:29
 15/66 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg nem osztottátok el a terheket egyformán, így aránytalan.

Ha jól értem, feleződnek a felvett hitelek, ill. kölcsönök. De! Te albérletben laksz, a feleséged a lakásban (házban), azaz használja a te tulajdonrészedet is ingyen, bérmentve.

(Ráadásul a hiteleket közösen vettétek fel, tehát nem lehet csak a te szemedre hányni, hogy előbb kellett volna gondolkodni.)

Érdemes bírósághoz fordulnod, és kérni a csökkentést.

2011. ápr. 12. 17:30
 16/66 anonim ***** válasza:
100%

Azért lássuk be a exednek nagyon is jó dolga van nem fáj a feje az közösen szerzett autó miatt,a ház miatt sem,mert ugye te fizeted. Azért már megbocsáss jól palira vett,persze te ezt a gyereked miatt teszed,de meg kell neked is lenni annak a pénzösszegnek amiből te saját magad eltartod,és tényleg nagy esélyed van így a csökkentésre. De ha te fizeted a 60e Ft tartásdíjat és a különórákat,már meg ne haragudj,de akkor a feleséged mivel járul hozzá a gyerek nevelésében? Egy főre eső 60 e Ft az nagyon jó pénz,más családot tart el ebből. Sok sikert kívánok neked! Ismerek egy pár ilyen hárpiát,a párom exe is ugyanez...

25/N

2011. ápr. 12. 17:38
 17/66 anonim ***** válasza:
100%

mivel a feleségeddel beszélni egyáltalán nemlehet ezért csak a bíróság marad. ha ezt tovább folytatod tönkre fogsz menni.

nemlehetséges hogy a gyereked veled éljen? akk albérlet árán meg a gyerektartáson is spórolnál+a gyerek is többet lehetne veled

2011. ápr. 12. 17:40
 18/66 anonim ***** válasza:
100%

és a 60 ezret mire költi a feleséged? mert ennyit megenni nem tud a gyerek és még ennyi ruha sem kell neki.

Nehogymár havi 120-bólnem jön ki minden különóra, márkáscipő és egyéb.

2011. ápr. 12. 17:41
 19/66 anonim ***** válasza:
78%
(bocs, off. de azért érdekes, hogy ha most ide jönne az exfeleség, hogy az exférjem gyerektartás csökkentést akar, akkor egy szemét exférj lenne a kérdező... azért jó látni, hogy valaki ennyire akar törődni gyerekével a válás után is.)
2011. ápr. 12. 17:44
 20/66 anonim ***** válasza:
100%

60ezer??:O Utánam 17ezret fizet apám lassan 15 éve. A 90-es években, még jó volt, de ma már majdnem semmire sem elég.. És amúgy felém se néz.

Nem tudom, hogy jogilag lehet-e csökkenteni a gyerektartást, ehhez nem értek. De az biztos, hogy nem Neked kell fizetned a gyermeked különóráit, meg beszállni a nagyobb kiadásokba. Tehát ha 40ezerhez hozzáadod azt, amit Te pluszban költesz rá, az ugyanúgy visszaadja a 60 ezret. Ezt kellene elmagyaráznod a volt feleségednek.

2011. ápr. 12. 17:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!