Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?
A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.
Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.
A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.
Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?
60 ezres gyerektartásból ki kell hozni a különórákat is. Sőt, ha te fizeted a kölcsönt, akkor szerintem gyerektartást nem is kéne fizetned, hiszen fizetsz ezzel a nejednek, van neki hol laknia.
Fizetheted a gyerektartást(60 e) abban a formában, hogy 30-at fizetsz a bank felé, az asszony helyett, 30-at odaadsz a különórákra. Az ő részéből meg eteti ruházza.
Te most háromszorosan fizetsz ki mindent. Ezt nem lehet csinálni, teljesen kimeríted magadat. Ne hagyd, hogy a gyerekkel zsaroljon, a gyereknek meg lesz mindene akkor is, ha nem nullázod le magad teljesen. Ennyi erővel legalább te laknál a gyerekkel, nem?!
Miért te fizeted ezt a rengeteg kölcsönt? Aki albérletben van?
És miért fizetsz különórát a gyerektartás fölött? Ha kifizeted, akkor azt levonhatod a gyerektartásból. Ennyi pénz nem kell egy gyerekre, ha már megvannak az órák.
100% az esélyed a csökkentésre. Ne feledd felsorolni a bírónak, hoyg mi mindent fizetsz. Írd le a szándékodat is, hoyg a jövőben adsz.
Neked miből lesz házad, ha csak a gyerekre költessz mindent, s az ő házára? A nejednek nincs is tulajdona a házban? Csak a gyereké? Mert ha az asszonyé is, és neki lesz még gyereke mástól, akkor az agyerek is örököl. Hiába te fizetted!
Beszélj sürgősen egy ügyvéddel! Önként áltál fejőstehénnek. A gyerekednek nem erre van szüksége!
A megállapitott gyerektartáson felül semmibe nem vagy köteles beleadni,ha csak a gyerek nem tartósan beteg és a kezelése meghaladja a gyermektartás összegét.Gondolom ez itt nem áll.Nem kell itt biróságra menni,mert az hosszú hónapok,sőt évek mire sorra kerülsz.Egyszerűen nem fizetsz többet,és kész.Nem fog kötelezni a biróság a külön órák megfizetésére,ez az anyuka dolga,a gyermekre kapott tartásdijból.Ha ő ezt kitudja kalkulálni,akkor tegye senki nem tiltja meg neki.
42/N
Na, azért utolsó ez durva volt!Nehogy már ne lehessen egy gyereket eltartani 60000(gyerektartás)+60000(a másik fél része)+ családi pótlékból. Ne akarjanak már egyesek elszállni! Mi az hogy ez nem elég? Máshol családok élnek ennyiből! Nem csak az apa felelőssége ám (anyagilag) hogy azt a gyermeket eltartsa!Az anya is épp úgy benne volt mindenben. Itt talán az igényekből kellene alább adni.
Kérdező! Nyugodt szívvel kérj csökkentést. Iszonyú anyagi terhek alatt vagy. Ha módodban áll majd félretenni a gyermekednek akkor nyiss neki egy számlát és tedd neki félre azt a +pénzt. Így majd indulni tud felnőtt korában valamiből és az a pénz garantáltan nem lesz elszórva.
35/N
ma 11:03 is biztos egy élősködő típus
Nekem egyébként annyi a havi fizetésem, amennyit a kérdező gyerektartásként fizet, és ezt nem panaszképpen írom.
szia
No vagyok, elorebocsatom. Meghozza ketszeresen "gyerekkel elhagyott no", szoval kuzdenem kell a gytartasert rendesen.
Mindenesetre, ha a hazat a felesegednek hagytad, es te egyedul allod a jelzalogot, meg a kozosen felvett hiteleket, az nagyon de nagyon rendes toled. Nem is ertem, hogy mert valtatok el??? Ha a penz megvan, meg a kolcsonos megbecsules???? Nem volt eleg??? Gyerek is van... no mindegy, ti tudjatok.
Igazabol mehetsz birosagra, de feleslegesnek tartom, hiszen ha a kulonorakat nem fizeted, akkor is megsporolsz majdnem annyit, amennyi csokkentest a birosagtol kernel. Raadasul a gyerek miatt MIND A KETTOTOKNEK FONTOS, hogy aranylag bekessegben legyetek egymassal. Persze amennyire tudtok. A veszekedes, a harag sajnos visszaut....
Mi 3-n voltunk testverek a 3 gyerekre kapott anyu 25 ezer ft ot. Ez volt a gyerektartas 3 gyerekre,es semmi mas egyebet nem kaptunk aputol.
Szerintem te tul sokat fizetsz.
Minden kölcsönt felesben állunk a volt nejemmel. Én is mondtam neki,h a különórákat fizesse ki a gyerektartásból,de azt mondja ha az egészet neki kell fizetnie,akkor már nem tudnának ugy megélni ahogy eddig. Ő jóval kevesebbet keres,90-100 körüli fizetése van.
Félek,ha csökkentem a gyerektartást,akkor se mehet majd a gyerek a különórákra. A beadványba szerepelhet az h a gyerek a csökkentés miatt ne legyen megfosztva a különóráktól? Ha az ő rovására történne,akkor inkább tovább szűkösködök. A hitelek egyszer lejárnak
Mi lesz ha a volt feleséged talál magának egy pasit?
Megtiltod hogy odaköltözzön? Vagy ha te találsz magadnak új párt, nem fogsz tudni beszállni a közös költségekbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!