Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokallom a gyerektartást,...

Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?

Figyelt kérdés

A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.

Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.

A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.

Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?

2011. ápr. 12. 17:01
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:

Igen, biztos is, hogy nem tudnának ugyanazon a színvonalon élni, mint eddig. Ha jól számolom, a feleséged keres 90-100e forintot, kapja a gyerektartást (60e), családi pótlékot (emelt összegű, 14e Ft körül lehet), ami olyan 164-174e Ft, és még ki tudja, milyen juttatásai vannak (utazási költségtérítés, ebédjegy, üdülési csekk, nem tudom hol dolgozik). A különórákra adott pénzzel együtt kb 200e Ft lehet minimum a havi jövedelme. A lakását te fizeted, az ő pénzéből lejön a rezsi és a kaja, ha nagyon pesszimisták vagyunk, ez akkor is csak 100e Ft havonta két személyre. Biztos vagy benne, hogy a maradék pénzből nem megy minden évben kétszer világkörüli útra? Nem hiszem hogy havi 100e Ft elmegy ruhákra, szórakozásra, és ebbe ne férne bele mondjuk a különórák finanszírozása..

Bocsáss meg, de ha te ezt nem számoltad még át, és nem döbbentél meg rajta, akkor tényleg balek vagy, és ne csodálkozz ha ezt hallva megrohannak a nők és megpróbálnak teherbe esni tőled.. Hiszen ez az út az arany élethez! Mi öten élünk 200e Ft-ból, ebből ketten jövedelem nélkül + 1 nyugdíjas, autóhitellel, egyéb hitelekkel, nagy lakással, és EGYÁLTALÁN nem nélkülözünk! (Pesttől 10km-re egy faluban élek, szóval nem Szabolcs..) Színházra, szórakozásra, ruhát venni, normális kajákra is van pénzünk! Ok, nem járunk külföldre nyaralni, elismerem. Nem rendelünk ételt, hanem főzünk.. Nem veszünk 120e Forintos télikabátot.. De nem panaszkodom, mert nincs mire!

Mégis milyen az a színvonal a feleségednek, amit normálisnak tart? Szerintem kicsit elszállt vele a ló.. Mikor együtt voltatok, akkor hogyan osztotta be a pénzt? Maradt abból valami, amit a kezébe adtál? Nyilván attól hogy elvált, nem akar lemondani arról a királyi életről, amit biztosítottál neki.. Te nem a gyerekre fizetsz annyit havonta, hanem az exed kényelmére!

Egyetlen nőnek sincs joga kisemmizni a férjét csak azért, mert ő neveli a közös gyereket.

Add el a házat, költözzenek egy kisebbe, vegyen fel hitelt a feleséged, ha nincs elég megtakarított (?) pénze, te pedig fizesd a gyerektartást és a külön órákat, ha gondolod, és nyiss egy számlát a fiadnak, hogy legyen miből elkezdenie az életet. Most ugyanezt a pénzt a feleséged éli fel.. Neked a fiad jövője felé vannak kötelezettségeid, nem pedig a feleséged felé!

2011. ápr. 15. 15:51
 52/66 anonim ***** válasza:

Kezdem azt érezni, hogy ez egy kamu kérdés és a feleség tette fel a kérdést a volt férj nevében.

Ennyire nem lehet valaki balek.

2011. ápr. 15. 16:18
 53/66 A kérdező kommentje:

A volt feleségem nem csak a rezsit és a kaját fizeti,hanem a lakáshitel és a személyi kölcsönök felét. Ez is lejön még a pénzéből.

Miért ne engedném h oda költözzön vki az exemhez? Ha meg nekem lenne egy élettársa,miért ne tudnék beszállni a költségekbe? Akkor az albérletet se egyedül fizetném,hanem már ketten.

Na mindegy,azt hiszem az a legjobb ha keresek egy jó ügyvédet

2011. ápr. 15. 17:06
 54/66 anonim ***** válasza:

Röviden és tömören: Ha keresel egy ügyvédet, és a bíróság csökkenti a havi 60e gyerektartást mondjuk 40-re, a volt feleséged akkor is azt fogja mondani, hogy kevesebbet kap kézhez, kevesebb a "jövedelme", kénytelen lesz megszorításokkal élni, vagyis ugranak a külön órák. Nyilván nem máshonnan fogja kipótolni azt a kieső 20e Ft-ot..

Mindegy, milyen címszó alatt fizetsz neki kevesebbet, az eredmény ugyanaz.

2011. ápr. 15. 17:11
 55/66 A kérdező kommentje:
De talán bele lehet írni a beadványba h a különórákra a gyerek továbbra is járjon. Ebben bízom. A mi hiteleink miatt ne ő szívjon,ezt nem szeretném.
2011. ápr. 15. 17:13
 56/66 anonim ***** válasza:
Kár hogy az én volt férjem nem ilyen. Illetve ilyen, épp ezért IS váltunk el, minden pénze a volt nejére meg a gyerekre ment, és amikor szóba került a közös gyerek, azt mondta, hogy majd 5 év múlva, amikor már nem kell gyerektartást fizetnie. Azonban a gyerkőc egyetemre akar menni (egyébként dícsértes), úgy döntöttem, én nem várok 10 évig, nem 18 éves vagyok hanem 30. Ennyi.
2011. ápr. 15. 19:50
 57/66 anonim ***** válasza:
45%
Az utolsó hozzászólásoddal világossá vált számomra, hogy kamu a kérdés. Minden lényeges információt megkaptál és Te még mindig a különórákon agonizálsz. Lehetsz kb. 17 éves és rohadtul unatkozol.
2011. ápr. 15. 21:11
 58/66 anonim ***** válasza:
Vagy csak lúzer...?
2011. ápr. 15. 21:44
 59/66 anonim ***** válasza:

Szép anya az, aki az apukát azzal zsarolja, hogy ha kevesebb pénzt ad, akkor nem lesz különóra, vagy akármi...

Na nem baj, ha a kérdező ekkora palimadár, nemsokára majd kapja kézbe a bíróságtól a gyerektartás emelési kérelmet anyucitól, mert a gyereket még egy különórára beíratta...

Igazából nem sajnálom már a kérdezőt, aki mártírkodni akar, tegye, max. ha rosszabb fizetése lesz, utcára kerül, és ráér gondolkozni...

2011. ápr. 15. 22:03
 60/66 A kérdező kommentje:
Úgy látszik már az is baj,ha egy elvált apa,szeretne mindent megadni a gyerekének
2011. ápr. 15. 22:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!