Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?
A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.
Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.
A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.
Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?
A kedves válaszolók rosszul számolnak.a 60ezret fizeti+a különórák felét.Így számoljunk havi 100ezer ft/fő-vel,ami már nem is csak 120ezer ft,hanem 200ezer ft egy gyerekre.
vicc.
60 ezer a gyerektartás,70 ezer az albérlet,lakáshitel 30-40(változó,attól függ mennyi a svájci frank),személyi kölcsönök 30 ezer,kocsi 30 ezer(a munkám miatt mindenképpen kell). Meg ott vannak a különórák,aminek a felét én fizetem. Nem sok marad a megélhetésemre.
Volt feleségem is dolgozik,bár ő csak 90-100 ezer körül keres. Csak addig szeretném kérni a csökkentést,mig legalább a személyi kölcsönök nem járnak le,de nem tudok megegyezni a feleségemmel. Csak azt hajtogatja,h közös megegyezéssel,a bíróságon mindenről megegyeztünk,miért kell felborítanom mindent. Ezért szeretnék bírósághoz fordulni,és csökkentést kérni.
A különórákat ha nem fizetem ki a felét,akkor a gyermekemnek le kell róla mondani. Imádja a lovaglást,az angolra meg szüksége van. Nem akarok vele kiszúrni,azért mert nem tudok megegyezni az anyjával
Szerintem nyugodtan kezdeményezd a bíróságon a csökkentést.
Van egy ésszerű határ ami fölött viccesen szólva már nem csak gyerektartásról beszélünk, hanem asszonytartásról is. Csak jelezném, hogy ez nem Amerika!
Nagyon gavallér a 60.000 Ft részedről. Beszélj egy ügyvéddel!
Ilyen magas fizetésű apukával rendelkező gyereknek joga van rá, hogy olyan színvonalon éljen, mint az apja. Neked is van autód, ő is hadd járjon különórára, ha más ilyen jól keresel.Más is járatja , ellátja a gyerekét, aki vele él, ha ilyen jól keres.
De ha tényleg zavarja a megélhetésedet,akkor a bíróság a személyi kölcsönök lejártáig biztos csökkenti. Vinni kell papírt a bevételedről, kiadásodról.Küldheted írásban. 2-3 hónap eltelhet, mire tárgyalja. Kiküld valakit környezet tanulmányra, csak igazat írj!
Gyereket kevesebből is lehet nevelni.
Nem kell visszamenőleg odaadni. az is jó, ha a kölcsönök után emeled majd. Ha marad még, azt inkább tedd el a gyereknek, nagykorára.
Plusssz a gyerek különórái? Az még e fölött van? Az is a tartás része! Azt bele kell számolni. Tehát akkor nem is 60-at, hanem mondjuk 70-et adsz? Ez egy egész fizetés. Az asszony hozzá tesz ugyan ennyit: ez sok egy gyereknek. Csökkentesd, és ha lesz pénzed, fektesd be neki, mire megnő, legyen valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!