Sokallom a gyerektartást, szeretnék csökkentést kérni. Van erre esélyem?
A fizetésem 20%át fizetem. Jól keresek,300.000 körül szoktam kapni,így 60.000Ft.ot fizetek. Igen ám,de nekem a maradékból még fizetnem kell az albérletemet,meg a jelzálog és még 2 személyi kölcsön felét. Plussz a gyerek külön órái,és az autó hitel is ott van.-ez csak az én nevemen van,csak én fizetem,még 6 év van vissza belőle.Alig marad vmi,hogy meg tudjak élni.
Szeretnék csökkentést kérni,legalább addig amig a személyi kölcsönök nem futnak ki. Az egyikből 4 a másikból 5 év van vissza.
A volt nejemmel nem tudok beszélni h legalább amig a személyi kölcsönök nem járnak le,addig csak 40 et adjak. Hiába mondom neki,h a külön órákat ugyanúgy fizetném,meg a nagyobb kiadásokra is adnék pénzt,csak pár évig 60 helyett,40 ezret adnék.
Ha bírósághoz fordulok kaphatok csökkenést? Ha kell vállalom azt is,hogy miután a személyi kölcsönök lejártak,apránként visszamenőleg oda adom. Mik az esélyeim?
Kicsi az esélyed a csökkentésre. ÚGyanis a bíróságot rohadtul nem érdekli, hogy Te a gyerektartás mellett x ezret költesz a gyerekre. A bíróságot az érdekli, hogy mennyi a jövedelmed. Ha Te adsz vagy nem adsz ezen felül, rajtad múlik. Csökkentésre akkor lenne esélyed, ha rosszabodott volna az anyagi körülményed (pl: nem 300.000 keresel hanem 50.000). De így, hogy ekkora a jövedelmed...
Meg lehet próbálni, de nem látom sok esélyét.
Egy bírósági dolgozó
ehh, ha az én apám fele ennyit adott volna, már akkor is összetenném a két kezem.
nagyon rendes vagy. talán túl rendes, és jóhiszemű.
én sem hinném, hogy egy gyerek havonta 100 rongyba kerül. szerintem az a 60 rugó bőven elég a kissrácra, lehet, h még az exfeleségednek is csurran cseppen belőle.
60 ezret adsz a gyermekedre, ehhez hozzájön a feleséged által szintén ugyanerre a célra szánt másik 60 ezer Ft, ez összesen havi 120 ezer Ft, amiből a gyermeked akkor is megél, ha nemcsak lovagol, de akár még a lovat is ő eteti.
Más: ha a ház közös, a felvett hitel a házra is közös, még akkor is hátrányban vagy, mert nem tudod birtokolni. Ez esetben a másik hátrány, hogy még a hitelt is egyedül fizeted, és a birtokon-kívüliség miatt még saját magad részére albérletet is fizetned kell.
Tehát meg tudod nyerni a hitel-törlesztés felét, és a gyermek különóráinak költségét, azért ami nem lényegtelen összeg havonta.
Ha csak ezen a két címen kéred a bíróságtól a csökkentést, (amit valószínű meg is ítélnek), az exed is rögtön belátja, hogy inkább el kell adni a házat, a hitelt visszafizetni, és venni egy kisebbet, mert ott is el fognak férni.
Menj nyugodtan ügyvédhez és bírósághoz. (Nő vagyok)
A házat, amiben laknak, adjátok el. A mostani helyzet szerint TE fizeted ki az egészet, de a feleséged lakik benne. Az árát osszátok szét, vegyetek mindketten külön lakást, mindkettőt a gyerek fogja megörökölni.. A volt feleséged ha hitelt vesz fel a következő lakásra, azt már ő fogja fizetni. Te ha úgy gondolod, szeretnél a fiad számára induló tőkét biztosítani mindezeken felül, akkor nyitsz neki egy számlát, és a pénzt, amit eddig lakásrészletre fordítottál, oda utalgatod neki.
Ha a lakástörlesztő kiesik, máris megmarad egy rakás pénzed, amit a fiadra fordíthatsz. Különórákra, ha kell..
60e forint nagyon sok, elvileg a gyerek ellátásának felét kellene fedeznie, ha belegondolsz tuti nincs 120e forint minden hónapban a fiadra költve. És akkor még a külön órákról nem is beszéltünk.. Az anyja nem fizet mást, csak a rezsit és kaját, mit csinál a többi pénzzel? Ha nem dolgozik, akkor is röhögve megél a gyerek után járó ellátásokból..
Azért, mert szereted a fiadat, nem kell a volt feleséged számára is arany életet biztosítani. Azt az összeget, amit az exed felél, simán fordíthatnád a fiad jövőjére is..
Egyszerűen elképesztő, mit meg nem engednem maguknak egyes nők. Pofátlanul nyújtják a markukat minél több pénzért, mert úgy érzik, szültek egy gyereket és emiatt már kihasználhatják egykori férjük.. Ezzel nem az elvált nőket kritizálom, hanem a fent említett típust: egyszerűen gáz, hogy valaki ilyen legyen.
Szóval szerintem adjátok el a házat, fizess annyit, amit a bíróság megállapított, és ha úgy gondolod, hozz létre a fiad számára egy számlát, ami valóban az ő boldogulását szolgálja majd..
Ha a feleséged esetleg kénytelen lesz elmenni dolgozni, nem esik le a gyűrű a kezéről. Ha eddig is dolgozott, csak az ablakon szórta a pénzt, akkor meg főleg nem árt meg neki.. Hidd el, nem fognak az utcára kerülni, és nem fog éhezni a fiad sem.
Te most tényleg a feleséged arany tojást tojó tyúkja vagy, és tíz körömmel ragaszkodik hozzá, hogy ez így is maradjon.
Húha, irigylem a gyermekedet, utánam jó, ha 10. 000. ft gyerektartást fizetett apám havonta, de azt is úgy, hogy megelőlegezte az állam.
Szerintem azért a 60.000. ft elég sok havonta. Van rá esély, hogy kapj csökkentést, szerintem mindenképp próbáld meg!
Sok sikert!
Tényleg az a megoldás, ha nem fizeted a plusz órákat, az 16 ezer ha felesben megy, megmarad neked. Vagy a amit írtál, a 20+12 az csak a te részed?
Lényeg, hogy tök mindegy, hogy ezt nem fizeted, vagy a 60 ezret csökkented 40 ezerre... Viszont ha a különórákat nem fizeted nem kell bíróságra menni és még az ügyvédnek is perkálni.
Ritka nagy palimadár vagy te hallod.
Te adsz 60-at, a feleséged is, ehhez még jön a családi pótlék, az összesen 140.000/hó. Ennyiből luxusmódra el lehet tartani a gyereket és bőven marad még pénz a saját női kiadásokra is, amitől kívánatosabb lesz a többi férfi számára. Ráadásul te fizeted a feleséged lakását. Te nem vagy teljesen normális.
Ennyire szereted az asszonyt még most is, hogy ilyen jólelkű vagy vele?
Megértem hogy gondoskodni akarsz a gyerekedről, de ezzel a hozzáállással többet ártasz, mint használsz. Ráadásul ha így elkényeztetitek a gyereket, akkor csak telhetetlen lesz.
Ha lakást akarsz a gyereknek, akkor gondoskodj róla te magad külön, de ne úgy hogy közben benne lakik az exnej. Vegyél egyet, add ki, és a befolyt pénzből fizesd a hitelt. A gyerekednek ugyanúgy lesz lakása és te is tudsz rá költeni.
Számolj egy kicsit ésszel is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!