Mit gondoltok az örökbefogadásról? Van itt olyan ember, akit örökbefogadtak, vagy aki örökbefogadta a gyerekét?
Nézd, engem örökbe fogadtak. Édesanyám első házasságából születtem, vártak, szerettek. Édesapám '55-ben disszidált. Minket is vinni akart, de édesanyám szerelmes lett a második férjébe és itthon maradtunk. Édesapám nem tudott hazajönni, érdeklődni utánam, kényszerrel elválasztották édesanyámtól (a tudta nélkül), édesanyám hozzáment a második férjéhez, aki örökbefogadott, titkos örökbefogadással, mondván édesapám nem érdeklődik utánam. Édesapámra nem emlékszem, édesanyám második férjét hittem édesapámnak. Amikor Apu meghalt, az iratrendezés közben találtam meg pár dokumentumot, amiből kiderült számomra, hogy nem ő volt a vér szerinti apám.
Egy évembe tellett, mire kiderítettem, hogy mi történt, 58 évesen kellett szembesülnöm az örökbefogadással. Lett egy "kisöcsém", aki elmondta, hogy édesapám a halálos ágyáról is engem kerestetett, de mivel a nevem megváltozott, nem talált meg. Egy jegyzetébe írta "Isten kegyelmébe ajánlom a lelkem, csak még egyszer láthassam a fiamat..."
Hogy mit szeretnék ebből kihozni? Most készülök felbontantatni az örökbefogadásomat, amire az örökbefogadó halála után van lehetőség (eredeti családi jogállás visszaállítása), de nem hálátlanságból. Aput ugyan úgy tisztelem és szeretem, mint korábban. De édesapám megérdemli - még így halála után is - hogy (jogilag is újra) a fia lehessek.
Kedves kérdező, lehet, hogy furcsán hangzik. Lehet valakit szeretni akkor is, ha örökbefogadott, és ez vonatkozik, mind a szülőre, mind a gyerekre, de a vér ad egy megmagyarázhatatlan köteléket.
Ha megfogadod a tanácsomat, ha örökbe is fogadtok egy babát vagy gyermeket, és a sajátodként szeretitek, monddjátok el neki, hogy örökbe lett fogadva.
Jo napot mindenkinek
az elöttem lévönek irom engem is örökbe fogadtak és majdnem ugyan abban a cipöben jàrunk csak annyi kivétellel, hogy 3 éves koromban fogatak örökbe és nem kellett elmondani hogy örökbe vagyok fogadva. ugyhogy egyett értek teljesen az utolso 2 mondat ami nagyon jol van leirva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!