Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az örökbefogadás...

Mit gondoltok az örökbefogadásról? Van itt olyan ember, akit örökbefogadtak, vagy aki örökbefogadta a gyerekét?

Figyelt kérdés
Huszas éveim elején járó lány vagyok. Régen még szerettem volna saját gyerekeket, azonban azóta felvilágosítottak néhány dologról. Nem feltétlenül az alakom féltem, vagy ilyesmi... dee... pl a nagymamámnak, mint kiderült, azért évekig kint lógott a húgyhólyagja (úgy kint, igen...), mert megszült 2 gyereket, és ugye bent megereszkedtek a szalagok. Anyámnak ugyanez a baja lett egy műtét után. Én nem szeretnék így járni... a másik a cukorbetegség, amiről hallottam. Így is kétféle diétát tartok betegség miatt (liszt, tej), nem szeretnék még egy harmadikat is, nem bírnám lelkileg. Ráadásul van egy családi titok, ami miatt lehetséges, hogy nekem könnyebben születne fogyatékos gyerekem, azt sem bírnám ki, bele sem merek gondolni. Mindent összevetve, oda jutottam, részben önzőségből, részből a leendő gyerekem féltéséből, hogy lehet jobb lenne majd örökbefogadnom a párommal. Persze elég bonyolult dolog ez is, de így nyugodt lehetnék mindenkit illetően, és szerintem egy másik kisbabát is ugyanúgy tudnék szeretni, ha én választanám és én nevelhetném. Külsőre lehet nem, de belsőre ugyanúgy hasonlíthat rám, mint egy saját gyerek, szerintem nem a vér a fontos, ráadásul egy örökbefogadott gyerek szerintem hálásabb is a szüleinek, hogy volt ki felnevelte és szerette. Mit gondoltok erről az egészről?
2011. ápr. 7. 10:45
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
40%

szerintem azért vélekedsz így mert nagyon fiatal vagy. 20 évesen én sem akartam semmi pénzért gyereket aztán most 10 évvel később már teljesen más a véleményem.

persze te tudod hogy mennyit ér meg neked egy saját gyerek. véleményem szerint aki saját önzőségéből(mert itt arról van szó) nem akar szülni annak semmilyen gyerek nem való, mert mindig csak önmaga lesz előtérben. de szerintem ez az önzőséged úgyis megváltozik mert majd lesz egy olyan pasi akinek mindenképp szülni akarsz.

2011. ápr. 7. 11:02
 12/46 anonim ***** válasza:
65%
Én azt gondolom, hogy az ok tökéletesen mindegy. A lényeg, hogy a kérdező úgy látja helyesnek, hogy nem szül gyermeket. Mennyivel lenne jobb, ha társadalmi nyomásra bevállalná és magát vagy a megszületett gyermekét okolná bármiért? Szerintem igenis lehetsz szuper anya mindezektől függetlenül.
2011. ápr. 7. 11:03
 13/46 anonim ***** válasza:
86%

Kedvesem, nem olvastam végig, de hallottál már az intimtornáról? Mert nagyon tudom javasolni, ha családilag ilyen gyengék a tartószalagok.

[link]

ezek nem csak a szüléstől gyengülhetnek, hanem az üléstől, és még sok mindentől.

Viszont ha edzed őket, akkor semmi okod félni a terhességtől!

Azon kívül: járj hastáncra! A hastánc nagyon jól megerősíti a has belső izmait! Könnyű terhesség, könnyű szülés, gyors regenerálódás. Eredetileg a hastánc szülés előkészítő gyakorlat volt.

[link]

Az örökbefogadásnak sokkal több veszélye és nehézsége van, mint a szülésnek. Szülj bátran, de készülj föl rá. Már most elkezdheted!

2011. ápr. 7. 11:16
 14/46 anonim ***** válasza:
73%

előző vok, nem tom világos-e?

Ha ez az örökséged, akkor mindenképpen!! edzened kell, függetlenül attól, hogy vállalsz-e gyereket.

Az örökbefogadott cipelésétől ugyan úgy meggyengülhetsz, meg a mozgászsegény stb. stb.

Az örökbefogadott is hozhat öröklött betegséget.

Egyik gyerek sem hálás azért hogy felnevelik, legfeljebb nagykorában. De az örökbefogadottak között érthetően gyakoribb a különféle viselkedészavar (a korai sérülések miatt) - gyanítom, köztük még kevesebbnek jut ereje hálára gyerekkoráben.

2011. ápr. 7. 11:21
 15/46 anonim ***** válasza:
43%
Van ám már lézer is. Megműtik ambulance.
2011. ápr. 7. 11:21
 16/46 anonim ***** válasza:
58%
Nem KELL mindenkinek gyereket szülnie! Csak ma sokan ezt nem képesek belátni! A lisztérzékenység pl. örökölhető! Ha előre ismered a kockázatokat,akkor ennek alapján kell mérlegelned. Csak azért ne szülj,mert sokan azt tartják helyesnek. Jobban megbánnád,ha beteg gyereket szülnél,vagy te lennél betegebb,mint azt,hogyha nem szülsz.
2011. ápr. 7. 11:31
 17/46 A kérdező kommentje:
Én is hibáztatom a szüleimet, mert tőlük örököltem, és pl az allergiámat (az év 365 napjából 366-on náthás vok kb.), tudták előre, mivel anyámtól örököltem, neki ugyanez a baja, mégis még csak meg sem próbálta soha kivédeni, hogy nálam ne alakuljon ki. Arról nem is beszélve, hogy egész gyerekkoromban hasfájós voltam, vérszegény, csontsovány, és el sem vittek orvoshoz, betegen nőttem fel, csak nemrég derült ki 2 étel-intolerancia nálam. Hibáztatom őket, igen, mert nem figyeltek ezekre és egyben rám sem. Hiába vérszerintiek. Nem akarom, hogy a gyerekem is engem hibáztasson a betegségekért, amikkel miattam szenvednie kell.
2011. ápr. 7. 11:36
 18/46 anonim ***** válasza:
88%
Csak ha belegondolok, hogy a nővérem és a párja, akiknek nem lehet gyereke, 6!!! éve vannak várólistán, hát ne olyan nők "túrják" már ki őket, akik amúgy szülhetnének...
2011. ápr. 7. 11:37
 19/46 A kérdező kommentje:
Honnan tudja bárki is, hogy nekem lehet gyerekem? Lehet amúgy se szülhetnék. A kezeletlen lisztérzékenység (nekem 17 évig az volt) meddőséget okoz, ráadásul az utóbbi időben eléggé endometriózis gyanús lettem...
2011. ápr. 7. 11:46
 20/46 A kérdező kommentje:
Amúgy meg sajnálom a nővéredéket, de erről nem én tehetek. Nekem is jogom van ahhoz, hogy örökbefogadjak. Nem ti fogjátok eldönteni, hogy alakítsam az életem, csak mert a testvérednek nem jutott gyerek.
2011. ápr. 7. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!