Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Beengednétek" a házatokba,...

"Beengednétek" a házatokba, családotokba egy fiatal lányt (au pairt)?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, külföldi a férjem is, így a gyerekeink kétnyelvűek. Négyen vannak, és még egyikük sem érte el az iskolás kort. Meglepően jól boldogulunk velük, nem vagyok elhavazva, de hiányzik a régi munkám. Fordító-tolmács vagyok, mióta anya lettem, itthon dolgozom, és természetesen annyi fordítást vállalok el, amennyit ekkora család mellett bírni lehet. De ezelőtt nagykövetségen dolgoztam, szuper karrierem volt, és hiányzik. Ha visszamennék, valamivel kevesebb időm lenne a srácokra. Ráadásul hamarosan esedékes az iskolakezdés is, ami még több szétválasztott figyelmet igényel.

A barátnőim szerint alkalmazzunk egy au pairt, aki segít a gyerekek körül, de nem is tudom. Én magam is voltam az egyetem előtt, nagyon élveztem, de nem tudom, akarok-e beengedni egy idegent a családomba. Ráadásul olyan sok kérdés merülne fel. Milyen nemzetiségű legyen, mik legyenek a feladatai stb.

Ti hogy vélekedtek erről? Alkalmaznátok au pairt?

2011. márc. 31. 15:19
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem kamu a kérdés, ha külföldön élne, nem lenne ékezet a billentyűzetén.
2011. márc. 31. 16:59
 32/42 anonim ***** válasza:
76%

Én fogok is alkalmazni au-pairt, majd ha már Angliában dolgozom, mert szükség lesz rá. Igaz, én egyedül nevelem a fiam, mindenképp kelleni fog segítség, hogy elvigye valaki iskolába, meg érte menjen. Na meg azt is tudnám értékelni, hogy amikor hazajövök a munkából, addigra el van mosogatva, beágyazva, és nem reggel, illetve munka után kell ezeket megcsinálni.

Én magyar au-pairt szeretnék, hogy itthon azért mindenki magyarul beszéljen :) Amit a leginkább elvárok, hogy az au-pair helyesen és hibátlanul beszéljen magyarul, ne nákoljon meg hasonlók, hiszen csak kettőnktől fog magyar beszédet hallani a fiam, akkor legalább ne hibásat halljon.

Egyéb jellemzőit tekintve, valami kedves, vidám, fiatal lány jöhetne, aki persze megbízható is és sok játékot ismer, meg úgy egyáltalán, jól el tud játszani egy kisiskolás gyerekkel.

2011. márc. 31. 17:25
 33/42 anonim ***** válasza:
79%

16:59, hogy lehet valaki ilyen sötét, mint te? Az nem jutott eszedbe, hogy az egyik alkalommal, mikor itthon jártak vett magának egy magyar billentyűzetet? Vagy, hogy fordítóként muszáj, hogy legyen magyar billentyűzete? Atyaég.....

Kérdező!

Én két anyanyelvű gyerek vagyok...vagyis gyerek már nem vagyok, de két anyanyelvem van :D Egyszer hallottam, hogy 6 éves kor előtt kell a nyelveket tanulni, mert akkor még oda raktározódik az agyban, ahova az anyanyelvünk, és így később könnyebb lesz azt a nyelvet teljesen megtanulni. Szerintem nem lenne leterhelő a negyedik nyelv, de való igaz, hogy sokat dobna a francián, ha inkább azt gyakorolnák jobban. Szóval én a te helyedben egy francia au-pairt választanék, aki portugálul szeretne tanulni, és ezért kimenne hozzátok...ha van egyáltalán ilyen :D Ugyanis a magyart kellő mértékben megkapja tőled, a protugált a férjedtől, de a suli nem elég ahhoz, hogy a franciával is ugyanannyiszor találkozzanak, mint a másik két nyelvvel.

2011. márc. 31. 18:07
 34/42 anonim ***** válasza:

Én magyart választanék a nővérem példájából is :)

Ő kiment volna gyerekekre vigyázni Amerikába vagy Angliába családokhoz, de sajnos nem tudott mert bekelett fejeznie az egyetemet. De nagyon hazsnos mert nyelvet tud gyakorolni és kicsit kilép a megszokott környezetből :)

A nővérem most lett márciusban 22 éves :)

2011. márc. 31. 18:53
 35/42 anonim ***** válasza:
Én azért ajánlanám az idősebbet, mert neki már valószínüleg van tapasztalata, hogyan kell bánni a cseperedők különböző gondjaival. Hogyan kell a házifeladat készítésre rávenni őket, ami nem egyszerű,a mikor csak kiakarnak menni játszani. Ha már választasz nézd meg ki mit végzett, és lehetőleg egy tapasztaltat keress, nem biztos, hogy éppen egy 60 éves néni lesz a legalkalmasabb, de ki tudja.
2011. márc. 31. 19:48
 36/42 anonim ***** válasza:
29%
Én mindenképpen magyar lányt választanék. Vagy a gyerekeid nem beszélnek magyarul? Elvégre te vagy az anya, nekem egyértelmű, hogy magyarnak kellene lennie.
2011. márc. 31. 19:57
 37/42 anonim ***** válasza:
én is épp aupair vagyok. Szeretem, és nem kezdek ki az apukával. De tudom, h én sosem bírnák aupairt fogadni, mert érzem, h hiába szeretem bármennyire a kislányt, igénye lenne a szüleire is, akik nekem passzolták. Sajnálom, és attól félek h ez vissza fog ütni, később fel fog lázadni a szülei ellen...én magam szeretném nevelni a gyerekeimet, ha már vállalom őket
2011. márc. 31. 20:19
 38/42 anonim ***** válasza:

nem értem a problémád, pláne, ha te is voltál au-pair...az egyházi szervezetet, meg az ismerőst hanyagold, csak és kizárólag ügynökségen keresztül fogadj leinformált au-pairt, akire garanciát vállal az ügynökség...

a gyerekek szempontjából egy angolul beszélő vagy esetleg németül beszélő , jogosítvánnyal évek óta rendelkező lány lenne a legjobb

2011. márc. 31. 20:27
 39/42 anonim ***** válasza:
Persze. Minden gond nélkül. Szerintem jó ötlet, főként ennyi lurkó mellett. Megmondom őszintén, hogy jómagam is gondolkodom rajta, pedig csak egy kisbabám van (itthon)de szeretem a munkám is, és jó lenne többet is dolgozni, és egy bizalmas sem ártana, akire a kicsit bármikor rábízhatom, mert ketten vagyunk...
2011. márc. 31. 21:32
 40/42 anonim válasza:
Fogadj egyet bátran! A gyermekeid meg nem gépek. Két nyelv anyanyelvi szinten elég jó így is. Anya vagy apa nyelvi ajkút válassz. Nem lett nagyban más a világ, mint mikor te voltál gyerek vigyázó. Vannak jó emberek, meg kicsit rosszabbak, szóval ez csak szerencse kérdése, még kép, meg levelezés alapján sem tudod pontosan, hogy milyet fogsz ki. Szerintem minden au peir igyekszik megfelelni a család elvárásainak. Az idősebbek nehezebben alkalmazkodnak. Mellettük csak a koruk szól érvként. De jobb a lakásban egy 18 éves fiatal, mint egy 40 éves nő. Egészségesebb. Ne félj a változástól!
2011. ápr. 1. 09:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!