"Beengednétek" a házatokba, családotokba egy fiatal lányt (au pairt)?
Külföldön élek, külföldi a férjem is, így a gyerekeink kétnyelvűek. Négyen vannak, és még egyikük sem érte el az iskolás kort. Meglepően jól boldogulunk velük, nem vagyok elhavazva, de hiányzik a régi munkám. Fordító-tolmács vagyok, mióta anya lettem, itthon dolgozom, és természetesen annyi fordítást vállalok el, amennyit ekkora család mellett bírni lehet. De ezelőtt nagykövetségen dolgoztam, szuper karrierem volt, és hiányzik. Ha visszamennék, valamivel kevesebb időm lenne a srácokra. Ráadásul hamarosan esedékes az iskolakezdés is, ami még több szétválasztott figyelmet igényel.
A barátnőim szerint alkalmazzunk egy au pairt, aki segít a gyerekek körül, de nem is tudom. Én magam is voltam az egyetem előtt, nagyon élveztem, de nem tudom, akarok-e beengedni egy idegent a családomba. Ráadásul olyan sok kérdés merülne fel. Milyen nemzetiségű legyen, mik legyenek a feladatai stb.
Ti hogy vélekedtek erről? Alkalmaznátok au pairt?
15,28
Egyetértek az előttem szólóval. Én is biztos, hogy magyart keresnék. Ehhez kinti magyarokkal keresném először a kapcsolatot, ha másként nem, a konzulátuson keresztül. Azok ismeretségi körében szinte biztos, hogy lesz valaki olyan - akár még egyetemista korú fiatal is -, aki szívesen felvállal tanulmányai mellett ilyesmit.
Vagy éppen egy friss-nyugdíjas "pótnagyi" adódik, hasonló.
És még olyan "csapás" is érhet, hogy neked is pont a konzulátus fog megfelelő munkát ajánlani!!!
A munkám a nagykövetségen megvár, kellek nekik bármikor.
A gyerekeim sok magyarral tartják idekint a kapcsolatot, úgyhogy az, hogy legyen kivel magyarul beszélni, nem szempont. Én magyarul beszélek velük, de a párom portugálul.
Beengedném, de előtte körbe néznék, hogy az ismeretségi körben nincs-e valaki, akinek jól jönne ez a munka, mielőtt egy idegent hívnék.
A gyerekek érdekeit figyelembe véve választanék idegent. A nemzetiségét is ez határozná meg. Nyilván kellene ajánlólevél is. Bár talán egyetemeken is hirdetnék, hiszen ott kimondottan olyat találnál, akinek fontos, hogy megtanuljon portugálul és akkor valóban segíthetnél is.
én inkább házvezetőnőt alkalmaznék,aki rendet tart,főz helyettem,bevásárol,takarit...
én meg meló mellett lennék a gyerekekkel
max néha elhozza őket iskolából ovodából ha nem érek oda...
de állandóra nem kellene csak házvezetőnő,olyan aki nem lakik velünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!