"Beengednétek" a házatokba, családotokba egy fiatal lányt (au pairt)?
Külföldön élek, külföldi a férjem is, így a gyerekeink kétnyelvűek. Négyen vannak, és még egyikük sem érte el az iskolás kort. Meglepően jól boldogulunk velük, nem vagyok elhavazva, de hiányzik a régi munkám. Fordító-tolmács vagyok, mióta anya lettem, itthon dolgozom, és természetesen annyi fordítást vállalok el, amennyit ekkora család mellett bírni lehet. De ezelőtt nagykövetségen dolgoztam, szuper karrierem volt, és hiányzik. Ha visszamennék, valamivel kevesebb időm lenne a srácokra. Ráadásul hamarosan esedékes az iskolakezdés is, ami még több szétválasztott figyelmet igényel.
A barátnőim szerint alkalmazzunk egy au pairt, aki segít a gyerekek körül, de nem is tudom. Én magam is voltam az egyetem előtt, nagyon élveztem, de nem tudom, akarok-e beengedni egy idegent a családomba. Ráadásul olyan sok kérdés merülne fel. Milyen nemzetiségű legyen, mik legyenek a feladatai stb.
Ti hogy vélekedtek erről? Alkalmaznátok au pairt?
szerintem sok előny származik abból ha van a háznál egy ilyen lány. mármint jó az, hogy van aki vigyáz a gyerekekre, ha nincs rá időd meg tudod kérni,hogy összedobjon egy kaját. és te közben dolgozhatsz, építgetheted a karrieredet, aztán munka után meg otthon vár a családod:)
ha megvan rá a keret, és nem éreznéd magad rosszul a tudattól, hogy a férjed egy másik nővel is együtt él rajtad kívül, akkor én a helyedben bevállalnám.
ismerőseim (német rokonok)is ezt csinálják évek óta, és segítőkész, rendes a lányt alkalmaztak akiket a gyerekek is nagyon szeretnek.
meg kell találni a megfelelő embert:), ajánlanám magam, én nagyon szívesen mennék ilyen célból külföldre (18L vagyok) de ha kicsik a gyerekek nagyon sok pluszt jelent az, hogy már ilyen korukban a 2 anyanyelvük mellett egy harmadikat is akár elsajátítanak. vagy nem említetted,hogy hol laktok, de tegyük fel franciaországban. ez esetben mindenképpen angol anyanyelvű lányt alkalmaznék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!