Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házastársak, párok: Közös...

Házastársak, párok: Közös kassza, külön kassza?

Figyelt kérdés

Nálatok hogy működik a rendszer? Közös kasszán vagytok, vagy külön számlán tartjátok a pénzt?

A rezsi, étel, egyéb közös kiadások fizetése honnan megy, hogyan?

Marad még ezután pénzed, hogy saját magadra költs, férj/feleség beleszólása nélkül, szabadon?

Tudsz félretenni, vagy közösen tesztek félre?

Mik a közös kassza előnyei/hátrányai? És a külön kasszánál ugyanez?

Tapasztalatokat várok! Köszönöm!

2011. márc. 29. 14:14
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
24%

20:25 de magyarázd már el, h ez miért közös kassza? miben különbözne ha egy dobozba raknátok a pénzetek és onnan fizetnétek mindent felesben? ugyanaz a kettő!

közös kasszánál is van zsebpénz! a közös kassza attól közös, hogy 1) felesben fizetik a felek a költségeket, 2) közös tervekre raknak félre pénzt 3) ha az egyiknek elfogy a pénze (mert kevesebbet keres, de a költsége ugyanannyi), akkor ad neki a másik!

vagy te nem adsz olyankor a párodnak? végignézed, hogy beázik a cipője télvíz idején, mert nincs pénze cipőt venni? és nincsenek közös terveitek, amire (akár külön számlára, de mindketten) félreraknátok pénzt? az, h hány bankszámla van, az technikai kérdés. Apámék közös kasszán vannak és 4 bankszámla van! az, h nem 1 bankszámla van, az nem egyenes következménye a közös kasszának!

szerintem a mai 20-30 éves korosztály egyszerűen nem ismeri az alapvető fogalmakat! :O

2011. márc. 29. 20:35
 32/38 anonim ***** válasza:

bocsáss meg, azt magyarázd el, hogy ez miért KÜLÖN KASSZA!

előző voltam

2011. márc. 29. 20:36
 33/38 anonim ***** válasza:

ehh... látszik, hogy már hulla fáradt vagyok, na még egyszer.

az, hogy nem 1 bankszámla van, abból nem következik, hogy a felek külön kasszán vannak.

2011. márc. 29. 20:38
 34/38 anonim ***** válasza:
19:24! Te jó ég! Miből gondolod ezeket? :)) Látod? Nem is jött be. Biztos a 92%-os válaszoló "kedves" felesége egy káoszon átlátó zseni volt. :S
2011. márc. 29. 20:40
 35/38 anonim ***** válasza:
Jaj, elénzést! Ezt a kommentet egy másik kérdésre akartam adni. Legyen szíves a moderátor törölni. Köszönöm!
2011. márc. 29. 20:43
 36/38 anonim ***** válasza:
Sorry! Már megkeveredtem teljesen. Mégis ide akartam írni, csak ezt a káoszos elméletet egy másik fórumban írták és itt lehet, hogy nem lehet érteni.
2011. márc. 29. 20:45
 37/38 anonim ***** válasza:
60%

20:40

azért gondoltam ezt, mert az otthon levő feleségek ezt szokták csinálni. Ellátják a családot, a háztartást, nevelik a gyereket, különórára viszik, intézik a hivatalos ügyeket, fogadják a mesterembereket otthon, rohangálnak.

Ne a nyomorgó, segélyen élő, lusta kisebbségi htb-re gondolj.

Egy középosztálybeli otthon levő nő nem a fenekét mereszti egész nap. Hát még az, aki felsőbb osztályba tartozik. Ők az igazi htb-k, nem a segélyből élő otthon nyomorgók. Sokan közülük jótékonykodnak, önkéntes munkákat végeznek.

És bizony nagyon sokan elég dekoratívak és már csak a jelenlétükkel és a mosolygással egy-egy üzleti vacsorán növelik a férjeik esélyeit!

a ffi-nek általában nincs más dolga, mint dolgozni (amit szyívesen tesz, mert fontos a karrierje, a cége), hazajönni és élvezni a vacsorát, a rendet, a tisztaságot, játszani a gyerekkel, és este ágybabújni a feleséggel. pesze vannak konfliktusok, hol nincsenek!

Ha neki kéne minden xart megcsinálni (félötkor lelépni a munkahelyéről rohanni intézni dolgokat, a gyerekért, otthon főzni, mosni, rendet rakni, gyerekkel foglalkozni, különórára vinni), akkor nem őt léptetnék elő, hiszen csökkenne az munkaerőbeli értéke... ha meg önálló cége van, akkor kevesebbet tudna azzal foglalkozni. Nem keresne annyit. A feleség ilyenkor a hátteret teremti meg, ami nélkül a férj nem keresne annyit, nem lépne úgy elő. Ezt kell megbecsülni, honorálni! Jótékonykodásnál, önkéntességnél, klub szervezésnél viszi a férje jóhírét tovább... hiszen a férjével azonosítják! De ő persze nem dolgozik??! ááá, nem. Ő nyilván nem érdemel semmit abból, amit a férfi (az ő háttérsegítségével) megszerez. Nyilván nem tudod, hogy a nőknek elég nagy a hatalmuk. Hány olyan üzlet köttetett, amikor a két feleség ismerte egymást és a két pali úgy találkozott és a feleségekre hallgatva ismerték meg egymást és kötöttek jövedelmező üzletet. Nekem volt már úgy, hogy az üzleti partner neje csitította a férjét konfliktus esetén, én meg segítettem a férjemnek, hogy mit hogyan mondjon, tegyen, hogy egy üzleti katasztrófa elkerülhető legyen. Úgy szálltunk ki, hogy keveset vesztettünk, és jó eséllyel helyrehozható az üzleti kapcsolat is még.

Nélkülünk úgy elbeszéltek és eldühöngtek volna egymást mellett, hogy mindketten rosszul jártunk volna és véglegesen tönkre ment volna a kapcsolat.

De hát szerintetek egy feleség nem tesz semmit és nem érdemel semmit... király.

2011. márc. 29. 20:55
 38/38 anonim ***** válasza:

"Egy középosztálybeli otthon levő nő nem a fenekét mereszti egész nap. Hát még az, aki felsőbb osztályba tartozik. Ők az igazi htb-k, nem a segélyből élő otthon nyomorgók. Sokan közülük jótékonykodnak, önkéntes munkákat végeznek.

És bizony nagyon sokan elég dekoratívak és már csak a jelenlétükkel és a mosolygással egy-egy üzleti vacsorán növelik a férjeik esélyeit! "

Akkor nyilván rólad van szó. :) Így már értem. Nos. Szerintem te vagy a ritkább eset. A többség egy nyomorgó htb, vagy éppen nem nyomorog, hanem apu pénzén takcsi nénit, meg komornyikot, meg bébi szatyrot tart, a kaját meg rendeli. Mert sajnos az ilyen eltartott nőknek a túlnyomó többsége szipolyozza a férjét és közben lustálkodik, még ha úgy is tesz, mintha csinálna valamit.

2011. márc. 29. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!