Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házastársak, párok: Közös...

Házastársak, párok: Közös kassza, külön kassza?

Figyelt kérdés

Nálatok hogy működik a rendszer? Közös kasszán vagytok, vagy külön számlán tartjátok a pénzt?

A rezsi, étel, egyéb közös kiadások fizetése honnan megy, hogyan?

Marad még ezután pénzed, hogy saját magadra költs, férj/feleség beleszólása nélkül, szabadon?

Tudsz félretenni, vagy közösen tesztek félre?

Mik a közös kassza előnyei/hátrányai? És a külön kasszánál ugyanez?

Tapasztalatokat várok! Köszönöm!

2011. márc. 29. 14:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Biztos vannak előnyei és hátrányai mindkettőnek. Nálunk jól bevált a közös, soha nincs vita belőle. Külön számlánk van, de ez nem jelent semmit, mindig arról veszünk le, amelyiken éppen van.
2011. márc. 29. 15:46
 22/38 anonim ***** válasza:

nekem valahogy nagyon idegen a közös kassza. max akkor tudnám elfogadni, ha van egy közös vállalkozásunk, és egy számlára jön a pénz.

nálunk eddig bevált a közös kassza, én fizetem a rezsit (mivel enyém a lakás) és ő a kaját. ez nagyjából azonos összeg. az ezen felül megmaradt pénzünk a zsebpénz, amiből szabadon gazdálkodunk. ő pl a kocsiját buherálja, én meg a turkálókat járom :D

van saját megtakarításom, azt hiszem neki is.

ha neadjisten különválnának útjaink, akkor sem követelnék rajta egy fityinget sem, hiszen amiért nem én dolgoztam meg, azt milyen jogon venném el tőle?

2011. márc. 29. 16:50
 23/38 anonim ***** válasza:

A fizu 70%át berakjuk közösbe, abból fizetjük a rezsit, havi kiadásokat (pl tankolás, ilyen-olyan biztosítás stb) kaját meg a szórakozást.

A fennmaradt 30%kal pedig mindenki azt kezd, amit akar. ;)

4 éve működik. :)

2011. márc. 29. 17:19
 24/38 anonim ***** válasza:

Egyenlőre nincs közös bankszámla,sok utánamászkálás lenne mindenhol átiratni...

De gyakorltilag közös kassza van,enyémről befizetek mindent amit kell,aztán vásárlásoknál páromét viszem,arról tankolunk,vagy veszek le ha kell,de ő is használja az enyém ha az övén nem marad,nem kérdezi sose hogy minek vettem le pénzt,hiába megy neki az sms róla:)

És el sem számoltatjuk a másikat hogy mire költött,igy pl a meglepik értékét se tudjuk előre...

2011. márc. 29. 18:15
 25/38 anonim ***** válasza:

16:50

EZ a közös kassza. csak ezekszerint a fennmaradó összegből nem a közös életre tesztek félre, hanem zsebpénzzé teszitek. Ez egy tehetős közös kassza. A közös költségeket ahogy mondod fele-fele arányban álljátok, mindegy milyen megosztásban.

Nem attól lesz közös a kassza, hogy 1 számlára jön a pénz. Hanem a felhasználás módjától.

2011. márc. 29. 18:18
 26/38 anonim ***** válasza:
17:19 szintén közös kassza!
2011. márc. 29. 18:18
 27/38 anonim ***** válasza:

A 16.50-es válasza nagyon szimpatikus:

"ha neadjisten különválnának útjaink, akkor sem követelnék rajta egy fityinget sem, hiszen amiért nem én dolgoztam meg, azt milyen jogon venném el tőle?"

Én 6 év házasság után válok. A feleségem ez idő alatt nem dolgozott egy napot se, én meg átlag feletti jövedelemmel rendelkezek. Most mindennek(autók,kp.értékpapírok) felét követeli...

Megtanultam:külön kassza,házassági szerződés...SAJNOS,vannak ilyen emberek is...

2011. márc. 29. 19:19
 28/38 anonim ***** válasza:

De azt elfogadtad tőle, hogy mosson, főzzön, takarítson rád, gondolom gyereketek is van, azokat is nevelte, gondozta. Elfogadtad, hogy az ágyban kiszolgáljon.

Ha dolgozott volna, akkor este nem lett volna meleg kaja, rend, hétvégén ketten gürcöltetek volna a háztartással! Gondolom neked nem volt gondod a háztartásra. Gondolom ő intézet minden hivatalos ügyet, vitte tisztítóba a ruháidat, ment be önkormányzathoz, vitt szervízbe dolgokat. Nem hétvégén neked kellett ezeket intézni.

Ha ő a hátteret nem teremti meg, nem tudtál volna igy dolgozni és átlag felett keresni.

2011. márc. 29. 19:24
 29/38 anonim ***** válasza:

Hmmm...de szépen is hangzik ez...

Egyik oka a válásnak, hogy ezeket is MIND én csináltam!!!

Ő meg SEMMIT!!!

Sajna...

Tudom,tudom...én voltam a hülye-ne válaszolj rá :-))

Tanultam az esetből...

2011. márc. 29. 19:51
 30/38 anonim ***** válasza:
Külön kasza a csakkek felesben a nagybevásárlásnál egyszerő egyszer én fizetek.
2011. márc. 29. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!