Házastársak, párok: Közös kassza, külön kassza?
Nálatok hogy működik a rendszer? Közös kasszán vagytok, vagy külön számlán tartjátok a pénzt?
A rezsi, étel, egyéb közös kiadások fizetése honnan megy, hogyan?
Marad még ezután pénzed, hogy saját magadra költs, férj/feleség beleszólása nélkül, szabadon?
Tudsz félretenni, vagy közösen tesztek félre?
Mik a közös kassza előnyei/hátrányai? És a külön kasszánál ugyanez?
Tapasztalatokat várok! Köszönöm!
Nálunk külön, mert ha nem, akkor már rég egy hajléktalanszállón végeztük volna.
Pároktól függ - van ahol beválik a közös kassza, van akiknél nem.
Közös! Minden hónapban, amikor levesszük a fizunkat, megy egy közös dugi helyre. Ebből fizetjük a számlákat, meg mindent! Nálunk egy hátrány van, hogy tulajdonképpen soha nem tudsz ajándékot venni a másiknak, mivel közös, olyan, mintha,ha magának is venné!:) Most pl. már előre azon agyalok,hogy ha jövőre jön a férjem 30. szülinapja, hogy "különítek" el pénzt a bulira úgy, hogy ne vegye észre!
Félre közösen teszünk! Ha nagyobb értékben veszünk ki belőle akkor szólunk a másiknak, de pár ezernél nem. Kérnünk, soha nem kell egymástól!
Egyértelműen közös kassza. Akkor értelmét veszti,hogy össze kötjük az életünket.
Természetesen van saját bankszámlánk mindkettőnknek, hiszen a 21. században élünk, viszont minden pénz, ami a házhoz áll közös. Fizetéskor kifizetjük amit kell, a maradékot beosztjuk a hónapra. Nincs olyan, hogy én pénzem, te pénzed, mindketten kapunk ugyanannyi összeget, úgymond zsebpénznek (1-2 ezer forintok kávéra stb...), hogy ne legyünk pénz nélkül soha, ha valamelyikőnknek venni kell valamit pl. cipőt, akkor megbeszéljük és megvesszük. Ennyi.
Egy házasság lényege, hogy minden közös, hiszen egy család vagyunk. Nincs olyan hogy az egyiknek több pénz jár, mint a másiknak, hiszen egyelőek vagyunk a kapcsolatban.
Szóval közös kasszán vagyunk, de külön számlákra jön a fizetés, csak utána összeadjuk a fizetéseket.
Külön számla-kassza az első perctől, 3 éve élünk együtt, ha ki kell fizetni a villanyt,netet,gázat stb akkor elosztjuk, hogy én kifizetem a gázat, te a netet s tv-t kb ugyanolyan értékben. Kaja egyszer én, egyszer ő. Ha nagyobb értékű kiadás van, akkor felesben. Ha veszek valamit magamnak az nem baj, soha nem szólt bele, én se ha ő vesz.
Ha úgy alakul, hogy neki hamarabb elfogy akkor fizetem én amit kell, ha nekem fogy el akkor ő. Félre most nincs amiből tenni, örvendünk ha kihúzzuk a hónapot, de régebb az közös borítékba ment, tettem én is s tett ő is ugyanannyit és ahhoz tilos volt hozzányúlni a másik tudta nélkül.
Közös kasszán vagyunk. Míg be nem törtek hozzánk és el nem vitték hónap elején az összes pénzünket, addig mi is mindíg kivettük, be a dugihelyre, és ha kellett venni valamit csak ki kellett venni.
Azóta mind ketten a saját számlánkon tartjuk a pénzt, most is 200ft kp van nálam.
A rezsit a párom fizeti, a kocsi részletet és a telefonszámlát én.
A kaját meg közösbe fizetjük, mert mind a ketten kapunk kajajegyet. De ha többért veszünk akkor se számít melyikünk számlájáról vonódik le.
Ha kellene kézpénz, de csak a Páromnál van, csak odaszól hogy vegyem ki a pénztárcájából amennyi kell, és ez visszafelé is így működik.
A számla befizetések után, is marad 65ezer ft om amit bármire költhetek, neki 150ezer ft ja marad.
DE mivel házra gyűjtünk ezért spórolás van keményen, de akkor se szólunk bele hogy a másik mire költhet.
Nálunk pénzen ez alatt a 2,5 év alatt nem volt még veszekedés. Szerencsére egyikünk se az a pénzelhárdálos fajta. 23/N & 29/F
Előzőnek: azért, mert ha a férjemnek adsz 10 ezret és azt mondod: 3 nap múlva ki kell fizetned 12 ezret, akkor ő ezt úgy érti: most elkölthetek 10 ezret, utána majd csak lesz valami.
Vagy ha elkölthet 10 ezret szabadon, akkor jön, hogy de jó, megvehetjük ezt 8 ezerért, ezt is 7 ezerért és amazt is 6 ezerért.
Kevéske hitel van (ameddig a takarónk ér), vannak számlák, gyerekkel kapcsolatos kiadások. Ráadásul sokkal többet keresek mint ő. Az első a kötelező kiadások, utána lehet kitalálni mehetünk-e moziba meg hasonlók. Ő képes lenne az első nap elverni az összes pénzt.
Bocs, nem, erre céloztam: "De nem is akarnék külön kasszán lenni, nem is értem mások miért vannak."
Eggyel előtted szólónak, csak közbe csúszott a te válaszod.
Oké, nem történt semmi.
De a kérdésedre a válasz. Sokan olyan szerencsések mint pl én, hogy a párm nem herdálja el a pénzt.
Ha olyan párom lenne, akkor 1. nem lennék vele.
DE ha tegyük fel vele lennék, akkor 10000% hogy nem lenne közös kassza!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!