Mi nem perkáltatjuk le a másikkal a fizuját. Külön kasszán vagyunk, de közösen viseljük a költségeket. A luxusra meg úgy költünk, hogy akinek éppen jobban van, az felkarolja a másikat.
2011. jún. 27. 11:45
2/39 anonim válasza:
Ket kulon bankkartyank van, de kozos kasszan vagyunk, ugy ertem hogy pl.szolok hogy kifizettem a villanyt vagy az internetet, a boltban az fizet amelyikunk kozelebb van a kasszahoz, stb. Ha a ferjem vesz ruhat vagy cipot, meg szokta kerdezni a velemenyemet. En nem szoktam megkerdezni az ovet :-) Ha valamelyikunknek elfogy a penze, szol a masiknak. Gyerekeknek en szoktam vasarolni, de csak azert, mert apu szerint megvan mindenuk ugyis.
2011. jún. 27. 11:46
3/39 anonim válasza:
Nálunk 1/2 közös kassza van. A közösen használatos dolgokat együtt fizetjük, a kaját közösen vesszük, a megtakarítás közös, de azért mindenkinek marad némi pénze, amit arra költ amire akar. Így nincs a 40. pulcsi a fejemhez vágva. Engem se foglakoztat az elfogyasztott csokik száma (mert párom nem alkoholra veri el a pénzt, hanem csokira). Meg hát szülinapok esetében furcsa a közös kasszát csapolni. Nálunk ez bevált módszer.
2011. jún. 27. 11:46
4/39 anonim válasza:
Igaz nem vagyunk házasok, de egy kasszán vagyunk. Hó elején,mikor jön a fizetés összeszedjük a csekkeket befizetem (mert neki nincs rá ideje) ezzel kb az én fizetésemnek annyi is. Így a párom fizetéséből megy a többi kiadás. Általában a nagy bevásárlást is együtt intézzük, ilyenkor összeírjuk mi kell, és tudatosan vásárolunk. Én szerencsére nem vagyok olyan "hirtelen vásárolgatós". De ha kell valami és tudom, hogy abban a hónapban telik rá akkor megveszem. És mindig van "dugipénzem" :)))
2011. jún. 27. 11:47
5/39 anonim válasza:
ő fizeti a számlákat, én a kaját és a háztartásba ami kell azt veszem. Ha valami nagyobb drágább dolgot akarunk venni vagyis inkább ő szerinte van rá szükség akkor ő fizeti,mert neki jóval több pénze. Ruhát pipere dolgokat a saját pénzemből veszek annyiból amennyi éppen van rá.
2011. jún. 27. 11:49
6/39 anonim válasza:
Tegnaptól ez a 4.ilyen kérdés.No, nem baj:)
Közös számla, közös cég, közös élet.Annyit veszek ki amennyit akarok.Soha nem néz utánam, nem kérdez, nem von felelősségre.Tudja, hogy nem vagyok felelőtlen.Nem tudom, mennyit költök egy hónapban, de sokat.Tegnap egy hipermarketben 200.000.-en felül fizettem, de volt benne műszaki dolog is, amit meg akartam venni, meg ruha, egy drágább cipő, a fiamnak bukó, plusz kaja.Ez egy évben egyszer- kétszer fordul elő, hogy ilyen sokat fizetek.Viszont a rezsit is én adom fel, az egy téli hónapban van 150-200ezer forint.Úgyhogy nem tudom, mennyi megy el egy hónapban átlagosan.
35/N
2011. jún. 27. 11:51
7/39 anonim válasza:
Közös kasszán vagyunk de külön bankszámlára megy. Az enyémből élünk az övét rakjuk félre. De az év végi prémiumomat az én számlámra kapom és így az enyémen is van megtakarítás. minden közös. Ha van fekete bére akkor abból élünk nem kell levenni az enyémből. tudjuk mikor van születés névnap, akkor nem is kérdezzük hogy vajon a másik mennyit vett le. Amit az ő számláján félre rakunk abból veszünk nagyobb dolgokat. Pl. téligumi,eljegyzési gyűrű. az övén gyűjtünk a tető felújításra. Szóval minden közös.
2011. jún. 27. 11:53
8/39 anonim válasza:
Közös kassza. hó elején megbeszéljük a kiadásokat és ennek fejében költekezünk ami marad. Sose volt eddig ebből gond. Mindenre jutott.
2011. jún. 27. 11:53
9/39 anonim válasza:
3 kassza van, 2 külön és egy közös. A közösre minden hónapban ráteszünk annyit ami a rezsire, a gyerkekre kell.
a kaját felváltva vesszük a különből, magunkra természetesen a különből költünk. Ha veszünk valami nagyobbatakkor azt megbeszéljük,hogy ki veszi. Vagy együtt vesszük. (pl. kocsit külön vettünk,de mélyhűtőt együtt) 25 éve nekünk beválik
2011. jún. 27. 11:55
10/39 napietus válasza:
közös a számla, a céges is, a magán is. egyikünk sem pazarol esztelenül (bár mindkettőnknek fontos, hogy amire költünk az minőségi legyen). háztartási könyvem szerint múlt hónapban 65 eFt-ot költöttem ruházatra, piperecuccokat nem tudom, mert egy rovatban van a többi vegyiáruval (tisztítószerek).
szóval változó, és nem írom külön, hogy mennyi ebből az én ruhám, mennyi a férjemé. csak ennyit "ruházat". egyedül a munkaruhát veszem ki ebből, mert az céges számlára megy, ktg-ként elszámoljuk, így be sem kerül a tétel a háztartási könyvbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!